Gyermekek részére történő LTP számlanyitás nem egyedülálló a lakástakarékok piacán. Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy bankpartnereink egyikénél most díjmentesen köthető LTP szerződés 14 év alatti gyermekek számára. Azt, hogy a FundiMini Gyerekszámla miben más, milyen extra előnyt nyújt, most megmutatjuk!

FundiMini Gyerekszámla

A FundiMini Gyerekszámla egy hosszú távú megtakarítási forma, amely nagy segítséget jelent gyermekeink, unokáink jövőbeni otthonteremtésében. Két, egymást követő Gyerekszámlával amellett, hogy gyermekünket nagykorúságáig támogathatjuk lakáscélja megvalósításában, az állami támogatás és betéti kamatok mellett extra előnyökre – hűségbónusz, kamatprémium, okospersely – tehetünk szert. A megtakarítási időszak végén az elért összeget kedvező feltételű lakáskölcsönnel is kiegészíthetjük.

Hűségbónusz: Újonnan megkötésre kerülő FundiMini Gyerekszámla esetén a szerződéses összeg 0,5%-ának megfelelő összegű bónusz kerül jóváírásra kiutaláskor.

Kamatprémium: A kedvezmény akkor vehető igénybe, ha a megtakarítási idő lejárata után a lakás-előtakarékoskodó egy újabb, követő szerződést is köt. Ekkor fix 1,5 % bónuszkamat kerül jóváírásra a követő szerződés megtakarítási ideje alatt.

Okospersely: Ez egy tárgyi ajándék a gyermek részére, mellyel játékos formában sajátíthatja el a pénzzel való gazdálkodás alapjait, ha a Hűségbónusz kedvezményt igénybe veszi, a megtakarítási összeg legalább 9.900 Ft/hó, valamint a számlanyitási díj és az első havi teljes megtakarítás összege megfizetésre kerül.

A FundiMini két, egymást követő 10 éves megtakarítási idejű, havi 20.000 Ft betétösszegű Gyerekszámlával elérhető extra – állami támogatáson és betéti kamaton felüli – kedvezmények:

Hűségbónusz: 38.250 Ft

Kamatprémium: 467.149 Ft

Összesen: 505.399 Ft

A FundiMini Gyerekszámla működése

A FundiMini Gyerekszámla működését az alábbi példán keresztül mutatjuk be:

A szülők 5 éves gyermekük számára szeretnének elkezdeni már most megtakarítani. Ehhez egy 10 éves megtakarítási idejű, havi 20.000 Ft összegű lakásszámla konstrukciót választanak. Mivel ennek lejáratakor gyermekük még csak 15 éves lesz, újabb követő szerződést kötnek, amihez 5 éves megtakarítási időt választanak, ezzel gyermeküket 20 éves korában támogatva az otthonteremtésben. Az újabb megtakarítási idő alatt szintén havi 20.000 Ft összegű megtakarítást fizetnek.

*Betéti kamat a második szerződés futamideje alatt az első és második szerződésre vonatkozóan.

Gyerekszámla kötésének feltételei:

  • A szerződés kedvezményezettje életévét be nem töltött gyermek.
  • A havi megtakarítás legalább 9.900 Ft.
  • A szerződés nem kerül felajánlásra biztosítékként és nem lesz korlátozás alá helyezve, továbbá nem megosztás útján jön létre.
  • A számlanyitási díj, amely a szerződéses összeg 1%-a és az első havi megtakarítás befizetésre került.

A FundiMini Gyerekszámla két specialitása

1. A lakás-előtakarékoskodó nemcsak gyermeke, hanem akár saját lakáscéljaira is felhasználhatja az addig elért összeget 4 megtakarítási idő lejárata után, az adott szerződésre vonatkozó feltételek mellett.

2. Az első szerződés lejárata után – ha a gyermek még nem töltötte be a 18. életévét és így a megtakarítás még nem kerül felhasználásra – az első szerződésen összegyűlt összeg a második szerződés futamideje alatt tovább kamatozik

Személyre szabott FundiMini Gyerekszámla

Ha Ön is megtakarítana gyermeke, unokája számára, kérje Szakértőink személyre szabott tájékoztatását lakástakarék kalkulátorunk segítségével vagy vegye fel a kapcsolatot az Ön lakhelyéhez legközelebbi szakértőnkkel.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ez csak lakáscélra használható megtakarítás (5 millió), ha szabad felhasználásúba csinálok egy sima befektetést, ugyanúgy havi 20-ból a kamatos kamat elve alapján és csak 7%-os hozammal számolva 8 milliót tuti kiveszek. És azt arra költöm, amire akarom. Szóval nem a fundamini a legjobb a gyereknek…
Cáfoljon meg valaki