Lakáslízing feltételek, szükséges önerő, felvétel költségei

Arról már bizonyára Ön is hallott, hogy egy ingatlan megszerzése esetén nem csak hitel, hanem lízing segítségével is finanszírozható a vételár, ám a lízing definíciójával nincs teljesen tisztában, s ezért pontosabb ismereteket kíván szerezni a lízing fogalmát illetően? Olvassa el összefoglalónkat, mely hasznos tudnivalókkal szolgál e téma tekintetében.

Lakáslízinggel az alábbi ingatlantípusok vásárlása finanszírozható:

 • Új és használt lakóingatlan (lakás, ház, ikerház, sorház) a hozzá tartozó kiegészítő ingatlannal (garázs, gépkocsi beálló, tároló, stb.)
 • Üdülő- illetve nyaralóingatlan
 • Kereskedelmi ingatlan (kisebb üzlethelyiség)

A legfontosabb feltételek:

Elsődleges személyi feltétel, hogy a lízingbevevők nem szerepelhetnek negatív tartalommal, vagyis sem aktív, sem passzív státuszban a BAR listán. Az igénylő életkorának el kell érnie legalább a 18. életévet, felső életkorhatár 75 év!

A lízingbevevőnek igazolható jövedelemmel kell rendelkeznie, melynek összege eléri legalább a mindenkori minimálbért. Folyamatos munkaviszonya minimum 3 hónapja kell, hogy legyen.

A lízing biztosítéka a lízingelt ingatlanra vonatkozó, a lízingbeadó (hitelintézet) javára bejegyzett 1/1 arányú tulajdonjog. Lakáslízing esetén tehát nem Ön lesz a lakás tulajdonosa. A lízingbeadó tulajdonjoga a futamidő végéig, illetve a tartozás kifizetéséig fennáll. A lízingbevevő azonban a futamidő alatt ugyanazokkal a jogokkal élhet, mintha lakáshitelt venne igénybe a vételár kifizetéséhez, vagyis a lakáslízing előtörleszthető, a lízingelt lakás lízingátvállalással eladható.

A lízingnek két fő típusa létezik:

 • Operatív lízing
 • Pénzügyi lízing

Az operatív lízing más néven tartós bérletet jelent. Ebben az esetben a lízingbeadó a saját eszközét bizonyos időtartamra a lízingbevevő rendelkezésére bocsátja. A lízingbevevő személy a lízing futamideje alatt egy meghatározott lízingdíjat köteles fizetni. A lízingbevett eszköz hasznai a lízingbevevőt illetik, de ő viseli az adott eszköz költségeit és terheit is. Ha a lízing futamideje lejár, akkor a lízingbeadó az eszközt további lízingbevevőnek adja, hiszen az még általában a teljes amortizáció előtt van.

Pénzügyi lízing esetében a lízingbeadó személy az adott ingatlan tulajdonjogát a lízingbevevő megbízásából szerzi meg azért, hogy azt a lízingszerződésben meghatározott időtartamra a lízingbevevő használatába adja. A lízingbevevő személy a lízingszerződés alapján lízingdíj fizetésére kötelezett. Az ingatlannak 1/1-ben a lízingcég lesz a tulajdonosa, a lízingszerződés fedezete pedig maga a lízing tárgya.

A lízing futamideje során a lízingbevevőnek tulajdonosi jogai vannak, vagyis a használatba adással ő viseli a kárveszélyből eredő kockázatokat, valamint jogosult az ingatlan hasznainak szedésére és viseli a terheit.

A lízingszerződésben foglalt futamidő lejáratát követően az utolsó havi lízingdíj megfizetésével a lízingvevőt az alábbi jogok illetik meg:

Nyílt végű pénzügyi lízing

Nyílt végű pénzügyi lízing esetén jogosult a maradványérték megfizetésével ő vagy az általa megjelölt személy az ingatlanon tulajdonjogot szerezni. A lízingbevevő személy a visszafizetett tőke, valamint a maradványérték után ÁFA-t köteles fizetni.

Zárt végű pénzügyi lízing

Zárt végű pénzügyi esetén a lízingbevevő szerzi meg az ingatlan tulajdonjogát.

Visszlízing

Visszlízing esetén a lízingbevevő tulajdonában lévő ingatlant a lízingcég megvásárolja, majd lízingbe adja a lízingbevevő részére.

A lízingszerződés megkötésekor alapvetően az alábbi díjak merülnek fel:

 • Az egyik a lízingszerződés közjegyzői okiratba foglalásának díja. Ennek mértékét a közjegyzői díjszabás határozza meg. Jellemzően a lízingelt összeg 1%-a körüli tétel.
 • Szerződéskötéskor kell megfizetni az úgynevezett szerződéskötési díjat vagy folyósítási jutalékot, melynek mértéke pénzintézetenként némileg eltérhet. Általában a finanszírozott összeg 1%-a, de a bankok maximum összeget is meghatároznak.

A lízingkérelemhez mellékelni kell a lízingelendő ingatlan tulajdoni lapját. Ez lekérhető a bankok által a TAKARNET rendszerből, illetve a területileg illetékes földhivatalnál szerezhető be a mindenkor érvényes földhivatali díjszabás alapján.

A lízingelni kívánt ingatlan értékének megállapításáért értékbecslési díjat kell fizetni. Ez általában 30 ezer forintos kiadást jelent, mely a lízingkérelem benyújtása után válik esedékessé.

A lízingelt lakás után illetéket kell fizetni.

 • Új építésű ingatlan, nyílt végű lízing esetén az illetéket a hatályos illetéktörvény alapján a lízingbeadó részére kell megfizetni szerződéskötéskor.
 • Használt ingatlan, zárt végű lízing esetében a lízingbeadó felé 2% vagyonszerzési illeték fizetendő.

További díjak és költségek:

Ezen túlmenően a lízingbevevő majdani tulajdonszerzése után a vagyonszerzési illetéket valószínűleg a futamidő elején – a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által a lízingbevevőnek megküldött határozat alapján – az érvényes illetékfizetési szabályok szerint szükséges megfizetni. (Ha a lízingbevevő a későbbiek során mégsem szerzi meg az ingatlan tulajdonjogát, akkor az illetéket visszaigényelheti.)

A lízingelt lakásra, a lízing futamidejére teljes körű vagyonbiztosítást kell kötni és a lízingbeadóra engedményeztetni. A felmerülő biztosítási díj megfizetése szintén az ügyfelet terheli.

A lízingügyintézés során tehát fenti díjtételekkel kell számolni. Ezen kívül egyéb díjak is felmerülhetnek a futamidő során, például: elő- vagy végtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj, egyenlegközlő díja, stb. Ezek mindenkor hatályos mértékét a banki Hirdetmények tartalmazzák.

A lakáslízing akkor folyósítható, ha az alábbi feltételek mindegyike teljesül:

 • Saját erő és járulékos költségek, díjak megfizetése
 • Lízingszerződés aláírása
 • A lízingszerződés közjegyzői okiratba foglalása
 • Az ingatlan-nyilvántartásban a lízingbeadó javára szóló tulajdonjog bejegyzése (legalább széljegyként)
 • Vagyonbiztosítás a lízingelt ingatlanra

Számoljon hitelkalkulátorunkkal vagy lízinggel kapcsolatos egyéb kérdéseit tegye fel Hitelszakértőnknek!

Legfrissebb bejegyzések lakáslízing témában:

[catlist id=1922 numberposts=10 excerpt=yes excerpt_size=10]

Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Edit szerint:

2018-10-02 - 16:29

Szerezném megkérdezni, hogy lízingelt használt lakás felújításához milyen hitel felvételére van lehetőségem? Zártvégű lízing, de felújításra, korszerűsítésre szorul. Mivel az ingatlan nincs a nevünkön, nem tudom, valamilyen hitelt tudunk-e rá felvenni. Két pici gyermekünk van.

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-03 - 13:21

Kedves Edit!
Lízingelt ingatlan esetében – mivel az ingatlan nem az Önök nevén van – sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

András szerint:

2018-09-06 - 07:19

Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Tájékoztatást szeretnék kérni, igénybe vehető-e és ha igen, milyen formában, melyik pénzintézetnél a lakossági lakáslízing szolgáltatás.
A megvásárolni kívánt ingatlan Solymár frekventált részén található családi ház.
Köszönettel:
András

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-06 - 07:31

Kedves András!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további információk ismeretében Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakáslízing konstrukciókat!

Ádám szerint:

2018-08-31 - 13:33

Magánszemélyként szeretnék üzleti ingatlant vásárolni hitelből. Ehhez találtam önöknél egy lehetőséget lakáslízing címszó alatt. Erről szeretnék többet megtudni.

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-31 - 13:47

Kedves Ádám!
Ahhoz, hogy Szakértőink személyre szóló tájékoztatót tudjanak Önnek készíteni, további információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Katalin szerint:

2018-08-28 - 06:21

Tisztelt Címzett!
Szeretnénk egy céges telephelyet lízingelni.
Kérjük adják meg, hogy milyen alapon minősítenek. A telephely Gyula, vételára 40M.

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-28 - 06:37

Kedves Katalin!
Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a területileg illetékes Hitelnet iroda szakértője felveszi Önnel a kapcsolatot.

János szerint:

2018-07-15 - 15:21

Tisztelt Hitelnet.hu!
Nyílt végű lízinggel rendelkezünk egy lakásra, amit szeretnénk végtörleszteni.
Érdeklődnék, hogy CSOK-ot igénybe vehetünk a nyílt végű lízingünk végtörlesztéséhez?
Köszönettel.
János

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-16 - 06:26

Kedves János!
Információink szerint lízinghez kapcsolódóan sajnos nincs lehetőség CSOK igénybevételére.

Marianna szerint:

2018-03-16 - 13:43

Tisztelt Hiteknet.hu!
A honlapjukon csak hitel kalkulátor létezik? Engem a lízing érdekelne, telek vagy használt ingatlanra, de ehhez nem találok kalkulátort.
Köszönettel.
Marianna

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-16 - 13:46

Kedves Marianna!
A használt lakás lízinggel történő finanszírozásáról, a lízingdíj aktuális összegéről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!

Marianna szerint:

2018-03-16 - 13:42

Tisztelt Hitelnet.hu!
Érdeklődnék, hogy építési telekre is igényelhetek lízinget? A telek építési övezetben található. Ha igen, milyen kondíciókkal lehetséges?
Köszönettel.
Marianna

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-16 - 13:45

Kedves Marianna!
Építési telek finanszírozásához lakáslízing sajnos nem vehető igénybe. Az építési telek vásárlásához igényelhető lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!

Éva szerint:

2018-02-08 - 12:40

A páromnak 3 éve folyamatos munkaviszonya van. Én gyesen vagyok!
Érdeklődnék, hogy igénybe tudnánk venni a lakáslízinget? Önerőnk nincs!
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-08 - 13:28

Kedves Éva!
Lakáslízing igénybevételéhez is szükséges önerő. Amennyiben ezzel nem rendelkeznek, úgy csak plusz ingatlanfedezet bevonásával oldható meg mind a hitelfelvétel, mind a lízing.

Gábor szerint:

2017-10-10 - 21:54

Üdvözlöm!
“Lakáslízing esetén a CSOK nem vehető igénybe. Ennek oka, hogy a támogatás tulajdonszerzésre használható fel, lakáslízing esetén pedig a futamidő lejáratáig Ön lízingbevevő és nem tulajdonos.”
Akkor miért kellett a zárt végű lízingünk után illetéket fizetnünk?
Ezt inkább kettős mércének hívnám…. mert, ha eladom 5 év után az ingatlant, visszaigényelhetem az illetéket, hiszen NEM én lettem a tulajdonos, ugye?
De, a lakástakarékot megköthetem a NYÍLT végűre is, holott ott, a végén én eldönthetem, hogy ki legyen a tulajdonos, akár el is adhatom…..
Akkor most ki, milyen szemüveggel nézi a tulajdon fogalmát?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-11 - 04:27

Kedves Gábor!
Köszönjük az észrevételt, ám a jogszabályok megalkotásában irodánk nem illetékes.

Éva szerint:

2018-02-08 - 15:09

Kb. 15 millió Ft értékű lakáshoz mekkora önerőre van szükség ahhoz, hogy a lízinget igénybe tudjam venni? Van kettő kiskorú gyermekem. Úgy tudom, rájuk is jár a csok.
Azt igénybe tudom venni házvásárlásra?

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-09 - 04:03

Kedves Éva!
Lakáslízinghez a CSOK-ot sajnos nem tudja igénybe venni, mert lízingnél Ön nem tulajdonos, hanem lízingbevevő lesz mindaddig, amíg a teljes összeg kifizetésre nem kerül. A lakáslízinghez szükséges önerő mértéke függ a lízingelni kívánt ingatlan területi elhelyezkedésétől és a lízingbevevő jövedelmi helyzetétől. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni.

Mária szerint:

2017-09-10 - 13:37

Úgy tudom kell a lakáslízinghez állandó bejelentett lakcím. Én mivel jelenleg albérletben lakom, nem vagyok bejelentve. Azt szeretném kérdezni, hogy így miért nem lehet lízingelni? Úgy értem, ha most be is lennék jelentkezve valahová, ha meglenne a lízingelni való lakás, mindenképpen a beköltözéskor átjelentkezik az ember oda. És akkor az lesz a bejelentett cím. Tehát mindenképp az lesz az a cím, ahol el tudnak érni. Ha volt előtte más, ha nem.
Előre is köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-11 - 06:04

Kedves Mária!
Banki előírás szerint a hiteligénylőnek már a hitelkérelem benyújtásakor is kell állandó magyarországi lakcímmel rendelkeznie.

Gábor szerint:

2017-10-10 - 21:58

Üdv!
Volt egy nőtlen szállón egy ideiglenes lakcímem. Megigényeltem a lízinget, megkaptam a hitelt és a szerződés megkötése után, 2008 júniusában történt, beköltöztem a lakásba. az okmányirodás csak lesett, hogy milyen szerződés van nálam. Volt egy bank által aláírt lakáskiürítési nyilatkozat, amit, miután aláírtam, a bank megengedte, hogy állandó lakcímre bejelentkezzek. Később, a feleségemnek is kellett egy ilyen nyilatkozatot kitöltenie és csakis utána engedte a bank, hogy bejelentkezzen állandó lakcímre.

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-11 - 04:55

Kedves Gábor!
2017-ben hiteligénylés során minden bankpartnerünknél feltétel az állandó magyarországi lakcím megléte. Egyetlen bankpartnerünknél fordult elő, hogy elfogadta az ideiglenes lakcímet, speciális helyzetben. Alapesetben nem fogadható el.

Ildikó szerint:

2017-08-30 - 16:45

Érdeklődni szeretnék, hogyha lízingelek egy ingatlant, a végtörlesztéshez igényelhetem-e a CSOK-ot (2 gyermek után).
Köszönöm válaszát.
Ildikó

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-31 - 05:21

Kedves Ildikó!
Lakáslízing végtörlesztéséhez a CSOK sajnos nem vehető igénybe.

Andrea szerint:

2017-08-04 - 18:05

Tisztelt Cím!
Szeretném megtudni, hogy édesanyám lízingelhetne-e lakást? Az idén októberben tölti be a 77. életévét és kb. 120.000,-Ft a nyugdíja.
Segítségét köszönöm.
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-06 - 06:51

Kedves Andrea!
77 évesen sajnos nincs lehetőség lakáslízing igénybevételére.

Ingrid szerint:

2017-07-23 - 15:13

Tisztelt Cím!
Már kérdeztem Önöktől, kaptam is rá választ nagyon hamar, amit nagyon köszönök! Viszont egy kérdést még szeretnék feltenni, mielőtt bármibe belekezdünk a párommal, még pedig az lenne a kérdés, hogy a lakáslízinghez mindenképp szükség van-e önerőre vagy anélkül is megoldható?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel: Ingrid

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-24 - 05:47

Kedves Ingrid!
Lakáslízing esetén a finanszírozás maximális összege a piaci ár 85%-a, tehát önerőre ebben az esetben is szükség van.

Éva szerint:

2018-02-08 - 13:38

Kb. 15 millió Ft-os lakáshoz mennyi önerőre van szükség? 2 kicsi gyerekem vanm úgy tudom rájuk fel lehet venni a szocpolt. Azt beszámítják önerőnek?

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-09 - 03:59

Kedves Éva!
A 2 gyermek után kapható támogatás önerőként vehető figyelembe. Azt, hogy egy ingatlan vásárlásához mennyi hitel vehető fel, függ az adott ingatlan területi elhelyezkedésétől és a lakásvásárló jövedelmi helyzetétől. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni. Irodáinkban a teljes körű CSOK és hitelügyintézés díjmentes!

Ingrid szerint:

2017-07-23 - 06:30

Tisztelt Cím!
Az élettársammal lízingelni szeretnénk egy kisebb, kb. 10.000.000 Ft-os lakást. Sajnos van egy hitelkiváltó hitelünk a cofidisnél, ahová még 4 évig törlesztünk havi 50.000 Ft összeget. Saját ingatlan nincs a tulajdonunkban. A cégtől, ahol már 10 éve dolgozunk, kapnánk kölcsönt önerőnek 2,5 millió forintot. A fizetésünk 180.000 Ft és 120.000 Ft.
Kérdésem az lenne, lehetséges-e, hogy valóra váljon az álmunk és végre saját lakásra költhessük a pénzt, nem pedig albérletre.
Előre is nagyon köszönöm a választ!
Tisztelettel: Ingrid

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-23 - 06:56

Kedves Ingrid!
Az egyik lényeges kérdés az, hogy a munkáltatói jegyeztet-e be jelzálogjogot az általa nyújtott kölcsön után. Lízingelt ingatlan esetében ezt nem tudja megtenni, hiszen az ingatlannak nem Önök, hanem a lízingbeadó hitelintézet lesz a tulajdonosa. Lakáshitelnél a bejegyzett munkáltatói kölcsön csökkenti az ingatlan további terhelhetőségét. Törvényi előírás alapján ugyanis a vásárolandó lakás forgalmi értékének legfeljebb 80%-a terhelhető hitellel. Ha nem jegyzetet be jelzálogjogot, akkor 2,5 millió forint önerővel megoldható lehet a lakásvásárlás, amennyiben a jövedelemvizsgálaton is megfelelnek. Ennek elvégzéshez további információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban mind a személyre szabott tájékoztatás, mind a teljes körű lízing-, illetve hitelügyintézés díjmentes!

Tamás szerint:

2017-03-21 - 11:07

T. Cím!
Visszlízing felől érdeklődöm, egy tehermentes ingatlanra kívánok felvenni töredék összeget.
BAR listás vagyok.
Mielőbbi válaszát köszönve.
Üdvötlettel
Tamás

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-21 - 11:56

Kedves Tamás!
A negatív tartalmú KHR információ sajnos lízing esetén is kizáró okot jelent bankpartnereinknél.

Rita szerint:

2017-03-07 - 10:53

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy diákként, 3 éves munkaviszonnyal a hátam mögött tudok-e lakást lízingelni?

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-07 - 15:30

Kedves Rita!
Lakáslízing megfelelő jövedelemfedezettség esetén igényelhető. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szabott tájékoztatást tudnak adni a lízingtermékekkel kapcsolatban.

Antal szerint:

2017-02-20 - 10:33

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Hasonló kérdés már elhangzott, én most az előtörlesztésre szeretnék választ kapni. A tartozást lízing esetén x Ft. + ÁFA összetételben határozzák meg.
A kérdés, hogy előtörlesztés esetén a tőkéből kell törleszteni vagy a teljes (ÁFA -s) összegből. Tehát pl.: ha 20 millió + ÁFA a hitel, és van 5 millió előtörlesztésre akkor a maradék az 15 millió + ÁFA, vagy 20 millió + ÁFA – 5 millió.
Köszönöm válaszukat!

Brigitta szerint:

2016-11-25 - 10:16

Üdvözlet!
Nyílt végű lakáslízingnél a havi lízingdíj fizetésekor a számlán szerepel a tőkerészre eső áfa összege, így azt havonta fizetem.
Érdeklődöm, hogy amennyiben végtörlesztek, a lízingcég által nyilvántartott “tőkekintlevőség” megfizetésével egyidejűleg a tőke részre áfa is számítandó? Tehát, ha a tőketartozásom 14 millió Forint, akkor nem annyit, hogy 14 millió + 27% áfát kell végtörlesztés gyanánt fizetnem?
Válaszát előre is köszönöm.
Brigitta

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-26 - 19:44

Kedves Brigitta!
A végtörlesztéskor fizetendő teljes összegről pontos tájékoztatást a lízinget nyújtó hitelintézet tud Önnek adni az ügylet részleteinek ismeretében. Javasoljuk, az érintett bankfiók megkeresését az ügyben!

Zsuzsanna szerint:

2016-09-28 - 08:12

Üdvözlöm!
Budapesten zárt végű lakáslízing kötésében tudnának-e segítséget nyújtani?
Üdvözlettel: Zsuzsanna

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-28 - 08:22

Kedves Zsuzsanna!
Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére lakáslízing díjmentes ügyintézésében is. Budapesti irodáink elérhetőségét ITT találja.

József szerint:

2016-07-03 - 23:57

Nyugdíjas /71/ és nyugdíjas feleségemmel /64/ közös tulajdonban van egy újszerű kertes házunk, mely 7 éves és becsült értéke 23-24 millió Ft. 18 Ft hitel van rajta. Késedelmes fizetés miatt a bank fel akarja mondani a szerződést.
Kérdésünk: Családtagunk: 24 éves gyermekünk 2 éves munkaviszonnyal, nettó 200.000 Ft jövedelemmel megvásárolhatja-e az ingatlant akár 30 éves futamidővel lízingkonstrukcióban önerő nélkül? Vagy valami más módon?
Válaszukat köszönöm.
Üdv.
József

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-04 - 06:23

Kedves József!
Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodával, ahol Szakértőink – a további részletek ismeretében – pontos tájékoztatást tudnak adni az esetleges lehetőségekről!

Andrea szerint:

2016-06-17 - 09:28

Üdvözletem!
Édesanyám szeretne elindítani részemre egy lakás vásárlást. A lakáslízinget találtuk a legkedvezőbbnek, viszont édesanyám idén már 80 éves lesz. A kérdésünk, hogy ennyi idős korban lízingelhet-e lakást? Ha igen, lehetek-e én a lízingörökös? 52 éves vagyok, és jelenleg BAR listán van a nevem.
Előre is köszönöm a választ:
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-17 - 09:35

Kedves Andrea!
Lakáslízing igénylésénél nincsen életkor maximum, így elvileg 80 évesen is igényelhető. A további feltételekről (szükséges önerő mértéke, elvárt jövedelem nagysága, stb.) Szakértőink tudnak pontos felvilágosítást adni az adott lakásvásárlás részleteinek ismeretében. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Andrea szerint:

2016-06-17 - 10:08

Köszönöm szépen a gyors választ. Máris kitöltöm az online adatlapot. További szép napot!

Gábor szerint:

2016-04-28 - 13:36

Üdvözlöm!
Használt lakást szeretnék vásárolni 1 éven belül. Bejelentett jövedelemmel rendelkezem, e mellett ügyvezető vagyok saját társas vállalkozásomban (Bt.)
A kérdésem az lenne, hogy ha a vállalkozás Nyílt végű pénzügyi lízing segítségével egy használt lakást finanszírozna, akkor a futamidő végén, engem mint magánszemélyt meg lehet-e jelölni vevőként?
Ha igen akkor a maradványértéket kellene mint magánszemély kifizetnem?
Csak ÁFÁ-s lakást tudnék így megvásárolni?
Milyen költségeket tudna elszámolni a cégem?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-28 - 13:49

Kedves Gábor!
Irodánk lakossági hitelügyintézéssel foglalkozik, vállalatival nem. Amennyiben a magánszemélyek által elérhető lízingkonstrukciók is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni.

Erzsi szerint:

2016-04-07 - 15:13

T. Hitelnet
Van egy eredetileg “devizaalapú” hitelem. Olvastam, hogy esetleg szabad felhasználású lízinggel ki tudnám váltani.
(egész pontosan azért érdekel, mert így talán hosszabb futamidőre kaphatnám a hitelt)
Férjem februárban váratlanul elhunyt, a törlesztőm márciustól emelkedett 61 ezer Ft-ra. Reménykedem abban, hogy esetleg ezzel a konstrukcióval tudnám csökkenteni.
Nem Budapest, de város, ahol élek. 64 éves vagyok. Esetleg tudnak valami biztatót mondani számomra?

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-07 - 15:23

Kedves Erzsi!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetlegesen elérhető adósságrendező konstrukciókról!

Ildikó szerint:

2016-03-29 - 09:48

Lakóingatlannak használt 33 nm területű lakásra, mely nyílt végű lízing kölcsönnel lett vásárolva, évente 50 ezer Ft építményadót számláz ki nekem a bank.
Ezt milyen módon lehet elkerülni?

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-29 - 16:00

Kedves Ildikó!
Ebben a kérdésben irodánk sajnos nem illetékes. Részletes tájékoztatást ez ügyben a hitelintézettől kérhet.

Kiss János szerint:

2016-02-25 - 17:40

Nyílt végű lakáslízing esetén havi számlát kap a vállalkozásom, es azt költségként el lehet számolni?

Hitelnet szerint:

2016-02-25 - 18:53

Kedves János!
Ez a típusú lakáslízing magánszemély részére érhető el, a vállalkozás erről nem kap számlát.

János szerint:

2016-02-25 - 20:22

Köszönöm szépen, egyéni vállalkozónak nem lehet ilyen pénzügyi konstrukciót elérni, mint az autólízing esetében?

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-24 - 18:35

Kedves János!
Az egyéni vállalkozók számára elérhető lízing- és hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha elküldi online ajánlatkérését vagy felkeresi a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Nagy Panka szerint:

2015-11-25 - 14:23

Tisztelt Szakértő!
Köszönöm szépen a válaszát és azt szeretném tudni, hogy a meglévő lízingszerződésbe be lehet-e venni lízingtársat szerződésmódosítással?
Előre is köszönöm a válaszát.
Panka

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-26 - 10:43

Kedves Panka!
Lízingtárs bevonásának lehetőségéről és feltételeiről az érintett hitelintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Nagy Panka szerint:

2015-11-24 - 10:25

Tisztelt Szakértő!
Szeretnék tudni, hogy a nyílt végű lakáslízingnél kijelölhetem-e kedvezményezettet aki például halálomkor tovább viheti a lízinget. Ha igen, akkor ha szerződés aláíráskor ezt nem tettem meg, utólag szerződésmódosítással megtehetem?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-25 - 10:18

Kedves Panka!
Nyílt végű lakáslízing esetén kedvezményezett a lízing lejáratakor megjelölhető.

Nagy Ferenc szerint:

2015-10-31 - 19:11

Tisztelt Hitelnet!
A tanácsát szeretném kérni. Egyéni vállalkozó vagyok, és lakáslízinget szeretnék felvenni használt lakás vásárláshoz. Nem vagyok negatív Bar listás, és nincs köztartozásom. Havi jövedelmem a törvényi minimum. Szolidan nyereséges a vállalkozásom.
Első kérdésem: milyen feltételek vonatkoznak rám, mint egyéni vállalkozóra?
Második: 1-2 éven belül fiatalabb autót kell vennem a vállalkozásomhoz, mert a mostanival már sok a baj. Azt is lízingelni szeretném. Lehet egyszerre két lízingem?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-02 - 13:06

Kedves Ferenc!
Legalább minimálbért elérő NAV jövedelemigazolás és szintén NAV által kiadott igazolás szükséges arról, hogy nincsen adótartozása. Legalább egy lezárt üzleti évnek meg kell lenni. A továbbiakat tekintve nincsen extra feltétel egyéni vállalkozók esetén. Az, hogy a törvényi minimum mekkora összegű lakáslízingre elegendő, előzetes bírálattal határozható meg, melyet Szakértőink el tudnak végezni online adatlapunk kitöltése után.
Több lízingje is lehet valakinek egyidejűleg, de az, hogy adott esetben lesz-e lehetőség autólízingre, a jövedelemfedezettségtől függ.

Éva szerint:

2015-10-25 - 22:12

Tisztelt Szakértő,
Lakáslízing esetén használt lakáshoz CSOK-ot lehet-e igénybe venni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-26 - 13:30

Kedves Éva!
Lakáslízing esetén a CSOK nem vehető igénybe. Ennek oka, hogy a támogatás tulajdonszerzésre használható fel, lakáslízing esetén pedig a futamidő lejáratáig Ön lízingbevevő és nem tulajdonos.

Anita szerint:

2015-10-14 - 15:20

Tisztelt Hitelnet!
Budapesti ingatlan vásárlásához jelenleg 1.500.000.- Ft áll rendelkezésemre, melyet lakás-előtakarékosság céljából lakáskasszába fizettem be. A szerződéses hitelösszegem 6.300.000.- Ft, amely önálló ingatlan megvásárlásához nem elegendő. Havi jövedelmem 16 év munkaviszony után 200.000.- Ft.
Milyen lehetőségeim lennének lakáslízinggel kapcsolatban, amennyiben a megvásárolni kívánt ingatlan értéke 11.000.000.- Ft?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-15 - 15:15

Kedves Anita!
Lakáslízing igénybevétele esetén – ugyanúgy, mint lakáshitelnél – a lízingelni kívánt ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel. Önerővel tehát lízing esetén is kell rendelkezni. Azt, hogy mennyi saját erő szükséges, a további részletek ismeretében előzetes hitelbírálat után tudják megmondani Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Katalin szerint:

2015-08-28 - 15:11

Nincs önerőm, csak a jövedelmem!

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-28 - 16:07

Kedves Katalin!
Önerő nélkül lakáslízing igénybevételére sincs lehetőség. Legalább 20% önerő szükséges, ugyanúgy mint lakáshitel felvételénél. Ennek hiányában sajnos nem tudunk Önnek megfelelő lízingajánlatot készíteni.

Juhészné Kiss Katalin szerint:

2015-08-28 - 13:28

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném tudni, hogy lízingelhetek-e lakást? 1947-es születésű, egyedülálló nő vagyok. Nyugdíjam 156 ezer forint.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Katalin

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-28 - 14:40

Kedves Katalin!
Személyre szóló, díjmentes lízingajánlatunkhoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink a részletek ismeretében tájékoztatni fogják az elérhető lízingkonstrukciókról!

Zsolt szerint:

2015-08-22 - 21:08

Érdeklődnék, használt lakás vásárlása lízinggel lehetséges akkor, ha már 2 éve folyamatos a munkaviszonyom, viszont, egy baleset miatt voltam hosszabb időt táppénzen? Tehát kb. egy hónapja álltam újra munkába, ezelőtt pedig táppénzen voltam az kizáró ok, ha most igénylem? Lehetséges-e adóstárs bevonása a siker érdekében. És az önerő teljes mértékben helyettesíthető egy másik ingatlan bevonásával? Pl: a vásárolni kíván ingatlan 6.500.000 az igényelt összeg ebből 5 millió, akkor a fenn maradó 1,5 millió forint önerő egy másik kb 5-6 milliós ingatlan bevonásával lehetséges?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-24 - 10:16

Kedves Zsolt!
Mivel a folyamatos munkaviszonya 2 éve megvan, ezért elvileg lehetséges a hiteligénylés. Kérdés az, hogy mennyi volt a táppénz összege. Ha nem érte el a minimálbért (68.775 Ft), akkor meg kell várni, míg legalább 3 havi, minimálbért elérő igazolható keresete lesz. Adóstárs bevonására természetesen van lehetőség. Két megfelelő értékű ingatlanfedezettel akár a teljes vételár lízingelhető. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes lízingajánlatot készítenek Önnek!

Zsuzsa szerint:

2015-08-20 - 15:18

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy mennyire egyszerű a lízing lakás átvállalása? Mi a menete? Én adnám el a lakást, lízingátvállalással.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-31 - 10:16

Kedves Zsuzsa!
A lízingátvállalás feltételeiről az adott ügylet ismeretében a lízingbeadó hitelintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Sándor szerint:

2015-04-30 - 20:25

Üdvözlöm!
Kérdésem tárgya: Bár listás vagyok és nincs bejelentett jövedelmem, lakáslízinget szeretnék, mert most ahol lakom albérletben már 2 éve, ezt meg lehetne venni, mert a tulaj eladná nekem.
Bármilyen megoldás érdekelne.
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-30 - 20:31

Kedves Sándor!
Bejelentett jövedelem hiányában és BAR listásként sajnos nem tudunk Önnek megfelelő lízingkonstrukciót ajánlani. Lakáslízing igényléséhez hivatalos, legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges, s a lízingbevevő nem lehet próbaidőn. A negatív tartalmú BAR lista sajnos minden bankpartnerünknél kizáró ok.

Imre szerint:

2015-04-27 - 13:11

Tisztelt Cím!
Még annyi kérdésem lenne, hogy csak lízingátvállalással? Tehát az új vevő lakáshitelt nem, csak lízinget vehet fel rá? Illetve, hogy ilyenkor kötelező a már meglévő lízingbe adó intézettől felvenni a lízinghitelt az új tulajdonosnak?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-27 - 13:47

Kedves Imre!
Erről az érintett hitelintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Imre szerint:

2015-04-27 - 12:38

Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, ha van egy lízingelt lakásunk, akkor azt milyen módon lehet eladni?
Tudna esetleg felvilágosítást adni a témában?
Köszönettel!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-27 - 13:06

Kedves Imre!
A lízingelt lakás lízingátvállalással eladható. A részletekről az érintett hitelintézet tud Önöknek pontos tájékoztatást adni.

Alexandra szerint:

2015-03-26 - 09:09

Üdv!
Érdeklődnék:
Hol találok olyan ingatlant, ahol a tulajdonos lízingre is eladná a lakását?
Kell-e önerő a lakáslízinghez? Ha kell, munkahely által biztosított munkáltatói kölcsönt elfogadnak önerőként? (összege 2millió forint)
Válaszát előre is köszönöm.
Alexandra

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-26 - 09:30

Kedves Alexandra!
Lakáslízing esetén is szükség van önerőre. Ennek összege függ a lízingelni kívánt ingatlan értékétől, területi elhelyezkedésétől és az Ön jövedelmi helyzetétől. A munkáltatói kölcsön nem vehető figyelembe önerőként.

Attila szerint:

2015-03-17 - 22:21

Tisztelt Cím!
Külföldön dolgozok már több éve, most egy lakás szeretnék vásárolni párommal. Rendelkezünk kb. 5-6 millió önerővel és 10-12 millióig szeretnénk vásárolni lakást Budapesten. Az én jövedelmen 500-600 ezer forint, a feleségemé pedig októbertől 250 ezer, mivel addig a kislányunkkal van otthon.
A problémánk a következő lenne: a jelenlegi cégem csak határozott idejű munkaszerződéssel foglalkoztat, ami minden évben egy évre szól és 6 hónap próbaidő van benne rögzítve. Valamint a cég nem állít ki számomra jövedelemigazolást, azt mondják vigyem be a bérlapjaim. Ami még fontos lehet, nem rendelkezem semmilyen hitellel.
A kérdés az lenne, hogy valamilyen formában kaphatnánk hitel vagy lízinget?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-18 - 09:05

Kedves Attila!
Az nem lenne probléma, hogy nem állítanak ki Önnek jövedelemigazolást, mert a jövedelem az utolsó 3 havi munkabért tartalmazó bankszámla kivonattal is igazolható, azonban a fenti módon határozott idejű munkaszerződés sajnos nem fogadható el bankpartnereinknél. Lakáshitel felvételére így abban az esetben lesz lehetőségük, ha felesége ismét munkába áll.

Margit szerint:

2015-03-05 - 11:04

62 éves vagyok. Kaphatok lehetőséget lakáslízingre vagy nem? Dolgozom. Kb. 5 millió az értéke, használt ház.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-05 - 11:26

Kedves Margit!
Életkora alapján kaphat lakáslízinget. A hitelképességet azonban számos egyéb tényező is befolyásolja, például az igazolt nettó jövedelem összege, esetleges hiteltörlesztések összege, önerő kérdése, a vásárolandó ház területi elhelyezkedése, stb. A szükséges információkat online adatlapunk kitöltésével küldheti el, s az alapján Tanácsadóink ismertetni fogják a lehetőségeket!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA