Zártkert, lakóház besorolású külterületi ingatlanra igényelhető lakáshitel?

Tisztelt Hitelnet!

Szeretnék segítséget kérni Önöktől az alábbi problémában.

Házvásárlás előtt állnánk. Ingatlanos ajánlott egy 2300 nm-es területű, ZÁRTKERT: KERT és LAKÓHÁZ besorolású külterületi ingatlant. Az ingatlan 180 nm-es, összközműves, eladási értéke kb. 20 millió Ft lenne. 25 % önrész megoldható. Megfelelő mértékű havi jövedelem esetén igényelhető erre piaci kamatozású forint alapú ingatlanhitel, vagy a zártkerti besorolás miatt ez nem igazán megoldható?

Köszönettel várom válaszukat.
Üdvözlettel.
Zoltán

Kedves Zoltán!

A legtöbb bank zártkert besorolású, külterületi ingatlant valóban nem fogad el fedezetként hitelfelvétel során, de amennyiben lakóházról van szó, illetőleg a lakóház megnevezés az ingatlan-nyilvántartásban is feltüntetésre került, akkor van olyan pénzintézet, amely nem zárkózik el a hitelnyújtástól. A hitelfelvételi lehetőségek azonban ilyen esetben szűkösebbek.

A kb. 20 millió forint értékű ingatlanra, megfelelő mértékű havi jövedelem esetén igényelhető piaci kamatozású lakáshitel, de hogy 25% önrész elegendő-e, az csak az ügylet valamennyi részletének ismeretében határozható meg pontosan.

Ugyanakkor pénzügyi partnereinknél igényelhető úgynevezett ingatlanhitel is, melyek célja a nem lakáscélú ingatlanok finanszírozása. Ezek a hitelkonstrukciók, akárcsak a piaci kamatozású lakáshitelek forint alapon érhetők el. A havonta fizetendő törlesztő részlet összegét mindkét hiteltípus esetén a referenciakamat (3 vagy 12 havi BUBOR) és az ügyfélminősítés eredményétől függő kamatfelár határozza meg. Kedvezőbb kockázati megítélésű hiteligénylők kedvezőbb kondíciókat érhetnek el.

Amit javasolnánk Önöknek első körben tekintse meg hitelkalkulátorunk ajánlatait. Az ingatlanvásárlás részleteinek ismeretében (területi elhelyezkedés, jövedelmi helyzet, stb.) Szakértőink utána tudnak nézni a hitellehetőségeknek, és előzetes hitelbírálat után – amely a Hitelnet irodáiban díjmentes – pontos tájékoztatást tudnak adni a szükséges önerő mértékéről, az elérhető hiteltermékekről, kondíciókról, a várható havi törlesztő részlet összegéről és a járulékos költségekről. Ezt követően amennyiben sikerül megtalálni az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő kölcsönt, Szakértőink készséggel vállalják a teljes körű hitelügyintézést is díjmentesen!

További kérdés esetén akár személyesen a Hitelnet országszerte elérhető irodáiban, akár telefonon készséggel állunk rendelkezésükre!


Utolsó módosítás: 2014. szeptember 03. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Péter szerint:

2019-02-14 - 19:07

Tisztelt Cím!
Kérdésem a következő lenne. Fentebb olvastam, hogy külterületi ingatlanra lehet néhány intézetnél hitelt kapni. Ez eddig rendben is van.
Viszont a kérdés az lenne, hogy egy ilyen hitelbe később betörleszthető-e LTP vagy sem?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 09:13

Kedves Péter!
Nem lakóingatlanként nyilvántartott ingatlant terhelő kölcsön csökkentésére LTP megtakarítás információink szerint nem használható fel.

Péter szerint:

2019-02-14 - 15:33

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Péter vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy tudnak-e iránymutatást adni, hogy melyik intézetnél tudnék a legkedvezőbb feltételekkel felvenni hitelt egy külterületi házra.
Valamint mennyi az ehhez szükséges minimális önrész? (eddigi információim szerint 50% kell hozzá általában minimum.)
Egyébként, ha jól olvastam ingyenes tanácsadást nyújtanak, ez így van?
Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel: Péter

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-14 - 15:41

Kedves Péter!
Hitelnet irodáinkban nemcsak a teljes körú tájékoztatás, hanem a teljes körű hitelügyintézés is díjmentes. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni a külterületi lakóházra igényelhető hitelkonstrukciókról!

Ildikó szerint:

2019-01-03 - 11:16

Pannonhalma vonzáskörzetében, külterületen hamarosan épülő lakóingatlanra szeretnénk jelzáloghitelt igénybe venni. A lakóingatlan kulcsra készen 25 millió forintba kerül. 15 millió forint hitelre lenne szükségünk a befejezéshez.
Kaphatunk-e jelzáloghitelt és melyik az a bank, amelyik a külterületre tekintettel finanszírozna.

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-03 - 11:47

Kedves Ildikó!
Lakóházként feltüntetésre kerülő, külterületi ingatlan befejezéséhez igényelhető lakáscélú jelzáloghitel. Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető hitelkonstrukciókról a további részletek ismeretében. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinknban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tamás szerint:

2018-10-10 - 13:38

Üdvözlöm.
Lakásvásárlás előtt állunk és találtunk egy házat ami megfelelne nekünk. Felhívtuk az értékesítőt, akitől azt a választ kaptuk, hogy nem fogunk rá hitelt kapni, mivel zártkert.
A hirdetésben úgy szerepel, hogy: Zártkert (külterületi). Művelési ág alól ki van vonva. Én úgy tudtam, ha ki van vonva, akkor már a bankok adnak hitelt rá.
Kérdésem, hogy az értékesítő tudja rosszul? Vagy igaza van?

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-11 - 14:27

Kedves Tamás!
Zártkertként nyilvántartott ingatlant abban az esetben sem finanszíroznak a pénzintézetek automatikusan, ha az művelési ág alól kivont. A finanszírozás néhány pénzintézetnél speciális feltételekkel megoldható. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatni fogják Önt az esetlegesen elérhető hitelkonstrukciókról!

Mária szerint:

2017-09-24 - 06:03

Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy zártkerti ingatlanra (ha rendben vannak a papírok), lehet-e felvenni valamilyen hitelt vásárlás céljából?

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-24 - 06:05

Kedves Mária!
Zártkerti ingatlan finanszírozásával kapcsolatban fenti bejegyzésünkből tájékozódhat. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitellehetőségekről!

Edina szerint:

2015-12-15 - 11:21

Tisztelt Szakértő!
Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy külterületi (zártkerti) ingatlan vásárlásra esetén milyen feltételekkel vehető fel hitel?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Edina

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-15 - 11:32

Kedves Edina!
Zártkerti ingatlan finanszírozására csupán bankpartnereink egyikénél van lehetőség. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatni fogják az esetlegesen elérhető hitelkonstrukciókról!

Sándor szerint:

2015-02-25 - 12:14

Tisztelt Cím!
Kérdésem a következő lenne.
Zártkerte szeretnék szabad felhasználású hitelt felvenni. Fogalmam sincs, hogy szerepelek-e a KHR listán.
Ha igen, akkor is lehet hitelhez jutni? Hány százalékáig lehet igényelni? Az ingatlan természetesen tehermentes.
Köszönettel: Sándor

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-25 - 21:42

Kedves Sándor!
Zártkertként nyilvántartott ingatlant általában nem fogadnak el fedezetként a bankok. Ebben az esetben a finanszírozásra csak akkor nyílik lehetőség, ha az ingatlanon lakóépület áll. A finanszírozási arányt befolyásolja az ingatlan értéke és a hitelfelvevő jövedelmi helyzete.
A KHR listával kapcsolatban a számlavezető banknál kérhet tájékoztatást. Amennyiben adatai szerepelnek a negatív adóslistán, akkor sajnos nem hitelképes egyik pénzintézetnél sem. Ha nem, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitellehetőségekről!

barta edit szerint:

2015-01-11 - 09:12

Hogyan tudom megkérni online ajánlatukat?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-12 - 13:30

Kedves Edit!
A honlapunkon található Hitelkalkulátorral végzett számítást követően van lehetőség, egyedi, személyre szabott hitelajánlat kérésére! Ezt követően a megjelenő adatlapot kellene kitöltenie.

Edit szerint:

2015-01-10 - 15:00

Meglévő szabad felhasználású jelzáloghitelemből fennmaradt 3.000.000 Ft. Kérdésem: szegedi, gyálaréti zártkertemre (forgalmi értéke minimum 10 millió Ft) kaphatok-e valamilyen hasonló konstrukciójú hitelt valamelyik banknál? Az ingatlanon lakható, téliesített, összkomfortos, szigetelt 48 nm + tetőtér területű ház található, amely februártól fennmaradási engedéllyel rendelkező ingatlan lesz.
Köszönettel: Edit

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-10 - 22:01

Kedves Edit!
A bankok többsége ugyan nem, de bankpartnereink egyike zártkerti ingatlant is elfogad fedezetként bizonyos feltételekkel, ha az lakóingatlan. A további részletek megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések