Visszlízing: Amit tudni érdemes

Az ingatlanlízing Magyarországon néhány éves múlttal rendelkező finanszírozási forma. Megkülönböztetjük a normál lízing és a visszlízing két fajtáját. Normál lízing célja az új és használt ingatlan megszerzése, a visszlízing pedig szabad felhasználásra igényelhető.

Visszlízing esetén az ügyfél, vagyis a lízingbe vevő általában azonos az eladóval vagy rokoni kapcsolatban áll vele, ugyanis ebben az esetben az ügyfél a tulajdonában lévő lakást, mint eladó, adásvételi szerződés keretében eladja az adott banknak vagy pénzintézetnek, az pedig neki lízingbe adja, azaz visszalízingeli a lakást. Tehát egy időben megkötött adásvételről és lízingügyletről van szó.

A visszlízing zárt végű pénzügyi lízing, ez alapján a futamidő lejártakor az ingatlan a lízingbe vevő tulajdonába kerül. Vevőkijelölési jog ebben az esetben nincsen, de a futamidő alatt lízingátvállalással tulajdonképpen ez megoldható.
A visszlízing célja: szabad felhasználású pénzeszköz felszabadítása meglévő lakásból.

Kinek ajánljuk?
Aki életkora miatt nem igényelhet szabad felhasználású jelzáloghitelt, hiszen ingatlanlízing esetén nincsen felső életkorhatár, bármilyen életkorú ügyfél számára lehetséges a hitelnyújtás, akár a maximális futamidőre is.

Aki nagy értékű ingatlanából kíván pénzhez jutni, ugyanis lakáslízingnél nincsen meghatározott felső finanszírozási határ.
A hitel devizaneme: euró vagy forint

Finanszírozott hitelösszeg:
Minimum: 3.000.000.- Ft
Maximum: nincs, az adott ingatlan típusa, állapota, értéke illetve az ügyfél és háztartása jövedelme határozza meg, általában a piaci érték 60%-a körüli összeg.

Futamidő:
Minimum: 5 év
Maximum: 35 év

Életkorhatár:
Alsó korhatár: 18 év
Felső korhatár: nincs – célszerű „lízingörökös” megjelölése, ugyanis a lízingbevevő esetleges elhalálozása esetén – megfelelő jövedelmi viszonyok esetén – a „lízingörökös” a lízingbevevő helyébe lép, továbbfizeti a lízingdíjakat és futamidő végén megszerzi a tulajdonjogot.

A hitel törlesztése: deviza alapú konstrukció esetén történhet devizában vagy forintban, forint alapon nyújtott hitel esetén pedig forintban.

Ha Ön úgy gondolja, hogy szabad felhasználású hitel eléréséhez a visszlízing teremt Önnek lehetőséget, keresse a Hitelnet irodáit, ahol hitelszakértőink 1 munkanap alatt elkészítik az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot visszlízing konstrukcióra. Az ajánlat díjmentes!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Gábor szerint:

2017-05-18 - 05:35

Tisztelt Cím!
Válás miatt gondolkodunk párommal egy lakás visszlízing megoldásban. Sajnos nem sok információt találtam még ezidáig róla. 2 gyermekemmel ő maradna jelenlegi, 11 milliós hitellel terhelt lakásban. Kérdésem az lenne, hogyan is működik ez a gyakorlatban, működik-e valóban. Hiszen jó megoldás lenne jelenlegi élethelyzetünkre. Engem ki lehetne fizetni és ő meg vinné tovább, majd a nevére is kerülhetne a végére.
Nagyon köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-18 - 05:39

Kedves Gábor!
Nem biztos, hogy a visszlízing lenne a legjobb megoldás az Önök élethelyzetére, amikor a tulajdonrész kivásárlás lakáscélú hitellel is megoldható lehet. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, hogy a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan tájékoztathassák Önöket az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról! Irodáinkban mind a személyre szabott tájékoztatás, mind a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Nagy Kriszta szerint:

2010-06-06 - 18:34

Tisztelt Szakértő!

Tavaly márciusában elváltam, az ingatlan nálam maradt, azonban jövő év februárjáig ki kell fizetnem a volt férjemet, kb. 4,5 Millió összeggel.
Az ingatlant 18,8 Millió HUF-ra értékelték. 2 évvel ezelőtt 5 Millió forint összegnek megfelelő hitelt vettünk fel svájci frankban. Akkor ennek összege 39 000 CHF-nak felelt meg.
Ahhoz, hogy a volt férjem felé a kifizetést teljesíteni tudjam, megkerestem a bankot, hogy szabadfelhasználású hitelt vegyek fel forint alapú konstrukcióval. Azt a választ kaptam, hogy ha van már egy CHF alapú hitelem, akkor nem vehetek fel egy másik hitelt HUF alapon, illetve éppen ezért kb. 2 000 000 HUF kölcsönt kaphatok, mivel ezzel az összeggel merítem ki azt a kritériumot, hogy deviza alapú hitelek esetén max. 45%-ban terhelhető az ingatlan.

Valóban nincs lehetőség egy meglévő devizaalapú hitel mellett egy forint alapú hitelt felvenni ugyanannál a banknál??? Így is a 2 év alatt az 5 M hitelem jelenleg 6,5 Millió HUF-nak felel meg, illetve a 2 M forinttal nem lennék kisegítve!
Mind az ingatlan értéke, mind pedig az igazolt jövedelmek megfelelnek.

Köszönöm gyors segítségét!
Tisztelettel,
Nagy Kriszta

Hitelnet szerint:

2010-06-06 - 21:42

Kedves Kriszta!
Sajnos ez így ebben a formában kormányrendelet által előírt megkötés. Azonban van arra lehetőség, hogy a frank alapú hitelét euró vagy Ft. alapúra kiváltsa és egy időben magasabb hitelösszeget vegyen fel. Ebben az esetben a limit 60 illetve 75%.

lili szerint:

2010-06-05 - 11:04

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásom kibővíteném, gyermekemet fglalkoztatnám, működéshez lakást szeretnénk vásárolni, ahol lenne a műhely, és a lakás is egyben. Lizingelhetek-e lakást a vállalkozásban, lehet-e nyíltvégű lizing, amit a lejáratkor a gyermekemre íratok?, És milyen terhei vannak? Köszönettel. Lili

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések