Vannak most lakáslízing lehetőségek önerő nélkül?

Üdvözletem!

Mostanában sokat beszélgettünk ismerősökkel a lakáslízingről, de nem tudtunk megegyezni abban, hogy ehhez kell-e önerő, vagy akár anélkül is megkapható? Esetleg úgy is igénybe vehető, hogy sem önerőt, sem plusz ingatlanfedezetet nem tudunk felmutatni? Ha igen, akkor milyen feltételei vannak ennek? Egy városi, használt lakás lízingeléséről lenne szó.

Meg van határozva, hogy mekkora jövedelemmel kell rendelkezni ahhoz, hogy jogosult legyek rá? Valamint az is érdekelne, hogy ingatlanfedezet nélkül megoldható-e a lízing, ha valakinek elegendő önereje van? Milyen egyéb követelmények vannak a felvevő személyével kapcsolatban? Elsősorban munkahelyi, jövedelmi elvárásokra gondolok, például mennyi munkaviszonnyal kell rendelkezni, határozott idejű szerződéssel is igényelhető-e?

Köszönöm a tájékoztatást.
Péter

Kedves Péter!

Lakáslízinggel történő finanszírozáshoz ugyanúgy kell önerő, mintha a vételárat lakáscélú jelzáloghitel igénybevételével egyenlítenék ki. Önerő nélkül tehát nem bonyolítható le a lízingügylet sem, mert az ingatlan értékének 100%-áig történő lízingelésére nincs lehetőség.

A jogszabály a következőket írja le a finanszírozás mértékét illetően:
– Forint alapú lakáslízing esetén a lakás forgalmi értékének maximum 80%-a nyújtható.
– Euró alapú lakáslízing esetén legfeljebb 65% adható.
– Svájci frank alapú lakáslízinggel a lakásértéknek legfeljebb az 50%-a finanszírozható.

A pénzintézetek kínálatában azonban a svájci frank alapú lízingtermékek jelenleg nem találhatók meg. Lakáslízingre forint és euró alapon van lehetőség. A legkisebb arányú önerővel forint alapú lízing esetén kell rendelkezni.

A finanszírozás mértékét befolyásolja a lízingbevevő jövedelmi helyzete, a lízingelni kívánt lakás területi elhelyezkedése, állapota, tehát azt, hogy számszerűsítve pontosan mennyi önerő szükséges a lakáslízinghez, csak előzetes hitelbírálat után tudják Szakértőink megmondani. Az elvárt saját erő hiányában megoldást jelenhet a kiegészítő ingatlanra felvett hitel.

Lakáslízing igényléséhez a lízingbevevőnek jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonyból származó, a mindenkori minimálbér összegét elérő keresetet kell igazolnia. A munkavállaló nem állhat próbaidő és felmondás alatt. A határozott idejű munkaszerződés nem kizáró ok.

Amennyiben szeretné megismerni a használt lakás vásárlásához igényelhető konkrét lakáslízing termékeket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, S Lízingszakértőink személyre szóló, díjmentes lízingajánlatot készítenek Önnek!

 


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Gergő szerint:

2013-01-11 - 06:08

Kedves Hitelnet,
Egy másik oldalon azt olvastam hogy nem szükséges önerő!?? Milyen lehetőségek vannak még fiatal családnak? Nincs ingatlana fedezetnek, nincs önereje! Mi lehet a megoldás??? Örök albérlet, és fizeted a főbérlőnek a kemény tízezreket?

Hitelnet szerint:

2013-01-11 - 08:48

Kedves Gergő!

Ahol ilyen információkat olvasott, ott sajnos nem követik a hitelpiaci változásokat és megtévesztik az ügyfeleket. Az önerő és kiegészítő fedezet nélkül elérhető lehetőségek már több éve megszüntetésre kerültek. Ezt egyébként törvény is szabályozza. Megfelelő jövedelemmel is 15-25 % saját erőre minden esetben szükség van. Talán az lehet a kivétel, ha a tényeleges forgalmi értékénél lényegesen olcsóbban tud ingatlant vásárolni.

Üdvözlettel:
A Hitelnet Csapata

Jones szerint:

2013-01-04 - 16:56

Kérdem én, önerő nélkül lehet a megvásárolandó használt ház az ingatlan fedezet, jelzálogilag?

Hitelnet szerint:

2013-01-07 - 15:03

Kedves Jones!
Lakáslízinggel történő finanszírozáshoz is szükséges önerő. A lízingelni kívánt ingatlanra azonban jelzáloghitel nem vehető fel. Ha nem rendelkezik a kellő saját erővel, akkor annak pótlására jelzáloghitel másik ingatlanra vehető fel.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések