Vannak a lakáslízingnek előnyei?

Tisztelt Hitelnet!

Kinéztünk egy használt lakást, amit szeretnénk megvenni, de azt még nem tudjuk, hogy lakáslízinget vagy lakáshitelt válasszunk.

Én Ausztriában dolgozom, így a fizetésemet euróban kapom. Feleségem gyeden van. Abban kérnénk a segítségét, hogy érdemes lenne-e euró alapú kölcsönt választanunk?
Azt szeretnénk még tudni, hogy a lakáslízingnek milyen előnyei lennének a lakáshitellel szemben?
Ha lehet, akkor kérnénk tájékoztatást a havi törlesztésről is!

Válaszukat köszönjük!
Tibi

Kedves Tibi!

Használt lakás vételára forint és euró alapú lakáslízinggel egyaránt finanszírozható, ám euró alapú lakásvásárlási hitel felvételére jelenleg nincsen lehetőség. Amennyiben tehát euró alapú finanszírozásban gondolkodik, akkor csak a lakáslízing jelenthet megoldást. Mivel rendszeres bevételét is euróban kapja, így kizárható az árfolyamkockázat, hiszen – mivel a törlesztés devizában is fizethető – a havonta esedékes törlesztő részletet nem befolyásolja az euró árfolyamának alakulása.

A finanszírozás mértékét tekintve míg euró alapon a lakás forgalmi értékének legfeljebb 65% nyújtható, addig forint alapú lakáslízing illetve lakáshitel esetén 80%-os arányig van lehetőség hitelfelvételre. A maximálisan felvehető összeget befolyásolja a háztartás jövedelmi helyzete. Az ausztriai kereset elfogadható, továbbá kiegészítő jövedelemként a gyed is figyelembe vehető.

A lakáslízing egyik előnye a lakáshitellel szemben az lehet, hogy nincsen felső életkorhatár, így a futamidő akár 35 év is lehet. Szintén előnyként kell megemlíteni, hogy maradványérték megadásának lehetőségével alacsonyabb havi törlesztő részlet érhető el. A lízingelt lakás bérbe adható, elő- és végtörleszthető, valamint lízingátvállalással eladható.

Az aktuális lízing- és hiteldíjakról hitelkalkulátorunk és online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhet személyre szóló ajánlatot, melyet Kollégáink díjmentesen elkészítenek!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Annamária szerint:

2012-07-05 - 06:28

Lakáslízing igényléshez szükséges dokumentumokat az igénylő július 1.hetében beadta. Pozitív hitelbírálat esetén kb. mennyi idő, mire az eladó adásvételi szerződésre (illetve pénzre) számíthat? 2-3 hét esetleg 1 hónap?
Előre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2012-07-05 - 06:32

Kedves Annamária!
A lízingügyletek átfutási ideje általában 1 hónap. Az ügyintézés időtartamát azonban egyéb tényezők is befolyásolhatják, például nyári szabadságolások, stb., ezért a lízinget nyújtó hitelintézet tud e kérdésére pontos választ adni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések