Új lakást vennék. Milyen hitelt válasszak?

Tisztelt Hitelnet!

Örököltünk egy nagyobb összeget és szeretnék végre egy nagyobb alapterületű lakásba költözni. Ahogyan olvastunk megfelelünk a szocpol feltételeinek így ezt sem szeretnénk elveszíteni. A kérdésem viszont az lenne, hogy milyen támogatott hitelt érné meg nekünk felenni? Ha jól látom két különböző lehetőség is van, az egyik csak 5 míg a másik 20 évre szól. Kérem adjon tanácsot, hogy melyikkel járunk jobban. Mind a kettőnknek van már több éve ugyanott munkahelye és a fizetésünk sem rossz, kettőnknek együtt több, mint 250 ezer forint. Más hitelünk nincs, nem is volt így a BAR listán szerepelünk.

Előre is köszönöm válaszukat!

Üdv:
Enikő

Kedves Enikő!
Köszönjük szépen megkeresését. Jelenleg valóban 2 féle támogatott hitel létezik új lakás vásárlásra. A legtöbb pénzintézetnél azonban már csak az új, 5 évre szóló kamattámogatás elérhető. A régi ( 20 éves kamattámogatással ) azonban mindenképpen jobban jár az igénylő, amennyiben a feltételeknek megfelel, hiszen ebben az esetben nem csak a futamidő első 5, hanem 20 évében alacsonyabb havi törlesztő részeltet tudnak elérni a piaci kamatozású hitelekhez képest az állami támogatás miatt.

Egyébként kalkulátoruk segítségével számszerűsíteni is tudja az elérhető havi törlesztő részleteket mindkét variáció szerint. Adja meg a felvenni kívánt hitel összegét és válassza ki az új lakás vásárlás lehetőséget az elérhető hiteltípusok közül.

További részleteket a 2013-ban elérhető támogatott hitel lehetőségekről IDE kattintva olvashat.

A szocpol támogatás feltételeiről IDE kattintva olvashat részletesebben.

Természetesen a Hitelnet szakértői és tanácsadói mindkét lehetőség esetén állnak az Ön rendelkezésére teljes körű, valóban díjmentes ügyintézéssel és tanácsadással, kötelezettségek nélkül.

Töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat online vagy forduljon irodáinkhoz elérhetőségeinknek.
Irodáink elérhetőségét ide kattintva tekintheti meg, Ezen az oldalon pedig ki tudja tölteni online ajánlatkérő adatlapunkat.

További kérdése esetén állunk szíves rendelkezésére.


Utolsó módosítás: 2014. február 20. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Attila szerint:

2013-12-09 - 14:11

Tisztelt Szakértő!
Kérném tájékoztatását a következőkkel kapcsolatban.
Felszámolási eljárásból szándékozom vásárolni egy új lakást, beépített konyhával, teremgarázzsal illetve felszíni beállóhely használati jogával. A kérdésem az lenne, hogy lehetőség van-e a lakáson és a hozzá tartozó teremgarázs tulajdonjogán túl a beépített konyhabútorra és a felszíni beállóhely használati jogára is lakáshitelt felvennem? Ugyanis az adás-vételi szerződésben ezek várhatóan külön fognak szerepelni, külön összegeken.
Előre is köszönöm tájékoztatását!
Üdvözlettel:
Attila

Hitelnet.hu szerint:

2013-12-09 - 14:17

Kedves Attila!
A beépített konyhabútorra és a beállóhely használati jogára nem adható lakáshitel, de ha önerőt is átadnak az adásvétel során, akkor célszerű azt ezek vételárának kiegyenlítésére fordítani azért, hogy hitelből csak a lakás vételárát kelljen finanszírozni.
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket!

Szabolcs szerint:

2013-02-10 - 14:31

Tisztelt szakértő!
Idén áprilisban jár le egy 8 év 4 hónapos 20.000 Ft Fundamenta számlám. Budapesten szeretnék új építésű lakást vásárolni kb. 17-18M Ft értékben. Erre milyen lehetőségem van, hogyan járok hosszútávon jobban? A Fundamenta mellé vegyem fel a lejárat után igényelhető hitelt, és ez mellé indítva egy új fundamenta szerződést és ezt kipótolva valamilyen támogatott lakáshitellel?
Gyerek nincs, bejelentett bruttó bérem 430e Ft. 35 éves vagyok.
Köszönettel: Szabolcs

Hitelnet szerint:

2013-02-11 - 09:10

Kedves Szabolcs!
A Fundamenta lakáshitel részleteiről a Fundamenta tud Önnek tájékoztatást adni.
Az új lakás vásárlásához igényelhető támogatott lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, s a kettőt összevetve kiválaszthatja az optimális finanszírozási módot. Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Imre szerint:

2013-01-24 - 11:16

Tisztelt szakértő!
A kérdésem, nagyon egyszerű! Ha a jelenlegi munkahelyemen hat órában vagyok bejelentve, és a nettó havi jövedelmem 65.000 Ft, akkor lehetséges-e a hitel megnyerése, egy új építésű házra? Melynek értéke 3,5 millió forint! Kaphatok-e hitelt, ha nincs fedezetem? Vagy kell-e önrész?
Választ előre is köszönöm!
Imre

Hitelnet szerint:

2013-01-24 - 15:03

Kedves Imre!
A minimálbér összegét elérő jövedelemmel már igényelhető lakáshitel, ám a 3,5 millió forint értékű ingatlant bankpartnereink nem valószínű, hogy elfogadják fedezetként. A fedezetül bevont ingatlannak egyébként is maximum a 80%-a vehető fel hitelként, tehát önerő is szükséges a finanszírozáshoz.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések