2009 október 1-jétől új forint alapú lakáshitel a CIB banknál

Újabb bank jelent meg a piacon kedvező kamatozású forint alapú hitelkondícióval. A CIB Bank 2009. október 1-jétől rendkívül kedvező lakáshitel konstrukciót kínál. 9.99% THM mutató és 3 éves a kamatperiódus. ,ami a jelenleg a piacon található átlagos 13-14%-os teljes hiteldíj-mutatójával rendelkező és egyéves kamatperiódussal kínált lakáshitelekkel szemben lényegesen kedvezőbben mondható.

A pénzügyi és válság következtében a devizahitelek több ok miatt is a szokásosnál jóval nagyobb kockázatot jelentettek, és jelentő fizetési nehézséget jelentettek az eladósodott ügyfeleknek. A devizahitelekkel szemben az árfolyam ingadozástól mentes forint alapú hitelek azonban ismét vonzóak lehetnek az ügyfelek számára.

A hitelpiacon jelenleg a hasonló kondíciókkal rendelkező forint alapú lakáshitelek átlagos THM mutatója 13-14%. A 10% alatti érték már jelentős különbséget jelent. A devizahitelek azért voltak eddig népszerűek hazánkban, mert az „árfolyamkockázatot” leszámítva, csak a havi részletekre koncentrálva lénygegesen olcsóbbnak tűntek, mint a forint alapú lehetőségek. Ha megnézünk egy ötmillió forintos hitelt, akkor a törlesztő részlet különbség akár 15 ezer forint is lehetett. Az új forint alapú termékkel a különbség azonban már minimálisra zsugorodik. Ekkora különbség esetén már jobban meg kell gondolni az árfolyamkockázat vállalását is.

A 3 éves kamatperiódus is egyedülálló lehet, hiszen eddig a legfeljebb egy éves rögzítéssel kínálták a kereskedelmi bankok a hiteltermékeket. A 3 éves időtáv már lényegesen kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé teszi az ügyfelek számára a havi törlesztőrészletet,a kamat mértéke ráadásul a jegybanki alapkamattól sem függ.


Utolsó módosítás: 2014. július 13. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések