Külföldi munka esetén felvehető hitel telek vásárlására? - Hitelnet.hu

Külföldi munka esetén felvehető hitel telek vásárlására?

Utolsó módosítás: 2013. július 02. kedd

külföldön dolgozom hivatalosan!szeretnék telket venni és részletben fizetni.lehetséges hitelfelvétel?mi szűkséges hozzá?fizetésem papíron 1100 euro neto.előre is köszönöm
Kérdést feltette: Zsolt

Kedves Zsolt!

Pénzügyi Partnereinknél telekvásárlásra is igényelhető hitel. A kölcsön jelzálog alapú, fedezetként elfogadható a megvásárolni kívánt telek, amennyiben építési telekről van szó.

A telekvásárlási hiteleket elsősorban forint alapon nyújtják a pénzintézetek. A vonatkozó jogszabály lehetővé teszi az euró alapon történő hitelfelvételt is, de csak abban az esetben, ha az adós a mindenkori minimálbér 15-szörösével megegyező bruttó jövedelemmel rendelkezik.

A telekre forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel. A többivel készpénz formájában kell rendelkezni, illetőleg van lehetőség kiegészítő ingatlanfedezet bevonására is. A plusz ingatlan lakóingatlan és nyaraló egyaránt lehet. A kiegészítő fedezetnek nem kell saját tulajdonban lenni, hozzátartozói megkötés nincsen, azonban a tulajdonosainak is részt kell venniük a hitelügyletben.

A külföldi jövedelmet a bankok elfogadják, így jövedelmi oldalról nincs akadálya a hitelfelvételnek, ha munkaviszonya legalább 3 hónapja fennáll.

A telekvásárlási hitel akár 35 évre is felvehető. Az aktuális törlesztő részletek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat.Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket