OTP lakáshitel

Utolsó módosítás: 2014. július 11. péntek

Lakást szeretne vásárolni és az elérhető legjobb lakáshitel megoldást keresi?

OTP lakáshitel a Hitelnet kiemelt partner pénzintézetétől. A legkedvezőbb lakáshitelt szeretné megtalálni a piacon? A Hitelnet irodáiban és partnereinél közel 30 bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitelei érhetőek el és nálunk a teljes körű lakáshitel és ingatlanhitel tanácsadás díjmentes.

Univerzális lakáshitel kalkulátorunk segítségével számolja ki a felvenni kívánt hitelének várható havi részleteit. Kalkulátorunkat naponta frissítjük, így az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat tudjuk Önnek megmutatni.

Hitelszakértőink az egyedi hiteligények alapján megkeresik az Ön számára elérhető legkedvezőbb lakáshitelt és a teljes körű ügyintézést is leveszik ügyfeleink válláról.

Lakásvásárlási hitelek akár folyósítási jutalék, értékbecslési díj és közjegyzői díj nélkül is!

Az elérhető lakáshitelek típusai:

 • Kamattámogatott forinthitelek új lakás vásárlásra
 • Piaci kamatozású forinthitelek új vagy használt lakás vásárlásra
 • Lakáslízing

A Hitelnet irodáiban és partnereinél teljes körű és díjmentes OTP lakáshitel ügyintézéssel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Kérje ajánlatunkat online, kötelezettségek nélkül díjmentesen!

Számoljon hitelkalkulátorunkkal!

Hasonlítsa össze a legjobb banki ajánlatokat!

Megnézem
Hozzászólások
 • Tóth Norbert szerint:

  5000000 Ft ért szeretnénk lakást vásárolni falun. Sajnos saját erővel nem rendelkezünk, de van 2 gyermekünk. A nettó fizetésem 90 e Ft, a feleségem jelenleg gyesen van. A gyerekek után még nem igényeltünk szocpolt, így ha jól tudom az Önerőnek számíthat. Önök szerint megoldható így a ház megvásárlása és a hitel felvétele? BAR listán egyikünk sem szerepel, még soha nem vettünk fel hitelt korábban. Előre is köszönöm szépen megtisztelő válaszukat. Üdvözlettel: Tóth Norbert

  • Hitelnet szerint:

   Tisztelt Tóth Norbert!

   Az Önök számára a fészekrakó hitel jelenthet megoldást, azonban a jogszabályi feltételek alapján meg kell felelni a bank által támasztott jövedelem vizsgálatnak, tehát a fészekrakó hitel fedezet alapon nem igénylehető. Mivel a gyes nem fogadható el jövedelemként ezért egy 4 fős család esetén a 90 e Ft-os nettó jövedelem valószínűleg nem lesz elég. Megkérném, hogy töltse ki oldalunkon található ajánlatkérő adatlapunkat és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

 • Szabados O. szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Építkezni szeretnénk a jövőben és ehhez keressük a legkedvezőbb hitel ajánlatot. A telket már korábban megvettük, Veszprém mellett egy kis faluban. Könnyű szerkezetes házat szeretnénk rá építtetni, és 3 millió forint saját erővel rendelkezünk. 1 gyermekünk van (1,5 éves) és szeretnénk még egyet bevállalni, ha ez lehetséges. A munkahelyemen a keresetem 67 ezer Forint, amit le tud igazolni a munkáltató, de természetesen ennél sokkal többet kapok kézhez, de erről nem tudok jövedelem igazolást hozni. A terveink szerint a ház építése 10 millió forintban kerülne, tehát olyan 7 millió forint körüli összegre lenne szükségünk. Kérem legyenek szívesek megmondani, hogy mennyi lenne a havi törlesztő részletünk és milyen papírokat kell magunkkal vinni. Köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Tisztelt Szabados Úr!
   Az Önök esetében 2,4 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással tudnak számolni. Ha jól számolom, akkor a 4,6 millió forintot szeretnének építési hitel formájában felvenni. Az ingatlan várható jövőbeli értéke a telekár + építési összköltségvetés megközelítőleg 13 millió forint körül alakul, ami alapján a felvenni kívánt hitel összege 40%. Ez jövedelem vizsgálat nélkül több bankpartnerünknél is megoldató, de pontos ajánlatot csak azután tudunk Önnek adni, miután kitöltötte adatalapunkat. Ezt követően kollégáim felveszik Önnel a kapcsolatot és személyre szóló ajánlatot készítenek.

 • özv.Szabó Lajosné szerint:

  Tanácsot szeretnék kérni jelzálog kiváltáshoz.Van egy 74nm-es vidéki kertes családi házam.A férjrmmel építettük még 1996-ban.A férjem meghalt 2004-ben,de rengeteg adosságot és fizetni valót hagyott maga utánn na meg a temetést és még sok mást is fizetni kellett.Van két felnött gyerekem a fiam 27 a lányom 29 éves.mindketten önellátóak már de még velem élnek.A fiam az adósságok rendezésére jelzálogott vett fel az OTP Bank nál a házra 2oo8-ban 3000000ft-ot svájci frank alapú hitelt 25-éves futamidöre.Sajnos egyik gyermekemet sem tudnám kifizetni hogy boldoguljanak az életben igy hát szeretném eladni a házat és két kisebbet vásárolni.Vagy ha tudnak más megoldást javasolni akkor várom válaszukat.Az lenne a legfontosabb hogy a jelzálogtól szabaduljunk meg.Csak az a baj,hogy ha lakásokat szeretnék venni és a jelzálogot kifizetem nem marad elég pénz a két lakás vásárlásához.Várom válaszukat elöre is köszönöm!

  • Hitelnet szerint:

   Sajnos nem értem egészen pontosan a kérdést? A felvett hiteltől szeretne megszabadulni? Ebben az esetben nincs más lehetőség, mint eladni az ingatlant, de a jelenlegi helyzetben ez elég nehezen működik és az esetek többségében csak a korábbi árnál alacsonyabb összegért. Ha a hitel törlesztése a probléma, akkor az OTP – nél kell jelezni és ők tudnak átmeneti megoldást javasolni.
   Fitos Szilárd

 • Bai József szerint:

  Tisztelt cím!Szeretném megkérdezni,hogy édesanyám devizahitele ez év februárja óta 320.49CHF.Még most is 60000Ft-ot fizet havonta.Milyen árfolyammal számolnak?Tisztelettel:József

 • B,Hajnalka szerint:

  Tisztelt Hitel Info!

  Önök szerint van valamilyen megoldás?
  Vidéken van egy ingatlan eladó ami 6.9 ért adják el,én szocpollal szeretnék meg venni 1 vagy 2 gyerek vállalással,de a ház felújításra szorul.
  Jelenleg táppénzen vagyok ami fizetésem 60 % kapom azaz 40 ezer ft.Párom havi 120000 keres ami erről papírt nem tudunk mutatni.
  Amin tud kérem írjon.
  Üdv: B.Hajnalka

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Hajnalka!
   Mivel jelenleg nem igényelhető szocpol, ezért a kérdésére nemmel tudok válaszolni. Használt lakás esetén gyermeket korábban sem lehetett vállalni, csak új építésű lakás esetén volt erre lehetőség, de ez is megszűnt már.
   Fitos Szilárd

 • Bolla Irén szerint:

  3 hónapja nem fizetem a lakástörlesztő részletet. Sajnos az elkövetkezendő időkben sem tudom majd rendezni a törlesztést. Mi a teendő ilyen helyzetben?

  • Hitelnet szerint:

   Kedvs Irén!
   Ezt időben jelezze a bank felé és próbáljon meg haladékot kérni. Ha nem megy, akkor próbálja meg értékesíteni az ingatlant.

 • Szabó Kitti szerint:

  Tisztelt Cím!
  Érdeklődni szeretnék, hogy van e arra lehetőség, hogy önerő nélkül hitelt kaphassak új építésű lakás vásárlása esetén?
  Köszönöm megtisztelő válaszát.
  Üdvözlettel: Szabó Kitti

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Kitti!
   Csak abban az esetben megoldható, ha kiegészítő ingatlanfedezet is bevonható a kérelembe. A kiegészítő ingatlan lehet bárkinek a nevén (szülő, barát, rokon) Más esetben sajnos nincs lehetőség önerő nélkül ingatlant vásárolni.
   Fitos Szilárd

 • István szerint:

  Üdv
  Élettársammal szeretnénk házat venni, vagy építkezni. Önerő sajnos nincs, de beérnénk egy kicsi régi házzal is, vagy ha építünk akkor is kicsi, könnyűszerkezetest szeretnénk. Tehát kb 4 5 milliot szeretnék felvenni, milyen lehetőségeim vannak? és a fészekrakó hitel szóba jöhet-e. vagy bármi. Debrecenről- v környéke lenne- szó. minden lehetséges megoldás érdekelne, csak tudjunk mihamarabb költözni, kérem írják meg mik azok.
  a válaszukat köszönöm

  • Hitelnet szerint:

   Kedves István!
   Önerő nélkül sem építkezni sem lakást vásárolni nem tudnak, még akkor sem, ha csak kisebb értékű lakásra lenne szükségük. Kiegészítő ingatlanfedezet nélkül 25-40 % saját erő elvárás van a rendelkezésre álló jövedelemtől függően.

 • M. Tibor szerint:

  Tisztelt Cím!
  Családiházat szeretnénk párommal vásárolni vidéken, kevés önerővel.Magas jövedelemmel, 260Eft-tal rendelkezünk. A ház vételára 8Mft, fedezeti értéke 7.5Mft. A fennmaradó 500Eft-t tudnánk kifizetni. A kérdésem az lenne, hogy a fennmaradó összeget( ami a törvényileg meghatározott 25%-hoz kell)fedezhetem-e lakás előtakarékossággal? Vagy milyen lehetőségeim lennének?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Tibor!
   Nem, az elvárt saját erőnek kp formában kell a rendelkezésére állnia, azaz az eladónak el kell ismerni, hogy az átadásra került. Az elvárt saját erő forint alapú hitel esetén 25%.

 • Fövényesi Fanni szerint:

  Tisztelt Hitel Info!

  Egy elég bonyolult dologgal fordulok önhöz! Problémám a következő: 6000000 forintért kinéztünk egy kis házikót, és megszeretnénk vásárolni. Ehhez természetesen hitelre van szükségünk. Önerővel nem rendelkezünk, és az élettársam vett már fel hitelt, ami jöő júniusban fog lejárni. Arra 36000 forintot fizet havonta, viszont 90000 forintra van bejelentve, nekem pedig jelenleg nincs munkahelyem, mert tanulok még. Ha tegyük fel, délelőtti műszakban eltudnék menni dolgozni, lenne rá esély, hogy kapjunk hitelt?

  Válaszát előre is köszönöm.

  Üdv. Fanni

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Fanni!
   Önerő és megfelelő jövedelem hiányában sajnos nem tudnak lakáshitelt igényelni sehol sem.

 • Anna szerint:

  Tisztelt Hitel Info!

  Kb. 6.000.000. Ft hitelt szeretnék felvenni lakásvásárlásra. Önerőm nincs, de havi netto 200.000 Ft fizetéssel rendelkezem és a szüleim nevén van egy vidéki családi ház, ami – ha jól tudom – kiegészítő hitelfedezetként szolgálhat. Ilyen feltételek mellett kaphatok hitelt?

  Válaszát előre is köszönöm.

  Anna

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Anna!
   Igen, kiegészítő ingatlanfedezettel már megoldható lehet a lakásvásárlás, persze ez függ annak értékétől is. Amennyiben kitölti honlapunkon található ajánlatkérő adatlapunkat, kollégáim ismertetik a lehetőségeket.
   F. Szilárd

 • T. Szilvia szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  A párommal jelenleg külföldön élünk és rendelkezünk kb. 6 millió forinti összeggel és további 10 millió forintra lenne szükségünk lakásvásárláshoz amit Magyarországon szeretnénk felvenni. A kérdésem a következő. Mi is igényelhetünk lakáshitelt külföldi papirokkal és mennyi a maximális kereseti összeg amivel rendelkeznünk kell?

  Köszönettel: Szilvia

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Szilvia!
   Akkor Önök magyar állampolgárok, érvényes személyi igazolvánnyal? Ebben az esetben minden további nélkül igényelhetnek lakáshitelt. Mit jelent a külföldi papírokkal?
   F. Szilárd

 • Béla szerint:

  kedves Hölgyem/Uram,

  lakást készülök venni 10,7 M Ft-ért. a lakás jó vétel, megéri az árát.
  a hitel 8 M Ft, 25 évre, törlesztő havi 67e Ft, thm 9,15%
  létezik egységes álláspont ingatlanosok között, hogy mi az a thm ami felett már nem éri meg lakást venni mert nem jó befektetés, nem térül meg? honnan tudom, hogy ez egy jó befektetés? nem magas ez a 9,15%??

  Köszönöm

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Béla !
   Ilyen egységes álláspont nem létezik. Deviza alapú hitel esetén magas a kamat, forint alapon esetleg elfogadható. A többit már Önnek kell tudnia, hogy megéri-e….

 • Kovács Marianna szerint:

  Tisztelt Hitel Infó !

  Véleményüket szeretném kérni, hogy a jelenleg érvényben lévő új hitelszabályozási feltételek figyelembevételével van-e lehetőségem egyedülállóként 2 gyermekkel 5000000 Ft hitel felvételére az alábbi jövedelem alapján ?
  Nettó munkabér: 107000 Ft.
  Gyermektartás:40000 Ft.
  Családi pótlék: 29600 Ft.

  Köszönettel !

  • HItelinfó szerint:

   Kedves Marianna!
   Az Ön által maximálisan igényelhető hitelösszeg meghatározásához tudni kellene azt is, hogy a fedezetül bevonható ingatlan mekkora értékű és földrajzilag hol helyezkedik el.
   Kérem töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Kollégáim ismertetni fogják Önnel a lehetőségeket.
   Ernszt Anikó

 • Bea szerint:

  Tisztelt Hitel Infó!

  Egy olyan kérdésem lenne Önök felé, hogy amennyiben hitelt szeretnénk felvenni önerő nélkül, és talán még az ingatlan fedezet is megoldható lenne mennyi a maximum igényelhető összeg? Az ingatlan budapest 9. ker.-ben van. 60 m2 körüli.
  Keresetem 165E Ft, páromé 100E.

  Köszönöm válaszukat

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Bea!
   Kiegészítő ingatlanfedezet nélkül legfeljebb az ingatlan forgalmi értékének 75%-a (forint alapon) Kiegészítő ingatlanfedezettel akár a teljes vételár is igényelhető.
   Fitos Szilárd

 • Erika szerint:

  Tisztelt Hitelnet!

  5.000.000. Ft hitelt szeretnénk felvenni használt lakás vásárlásra a párommal. Önerőnk nincs, a párom bruttó jövedelme 104.000 Ft, én jelenleg szülés előtt álló kismama vagyok (táppénzen vagyok). Semmilyen hitelünk nincs. Kérdésem az lenne, hogy ilyen helyzetben kaphatunk e hitelt.

  Válaszukat előre is köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Erika!
   Önerő nélkül a lakásvásárlás nem oldható meg sehol sem, csak akkor, ha egy kiegészítő ingatlanfedezet is bevonható a kérelembe.
   Fitos Szilárd

 • Balázs szerint:

  Tisztelt Hitelnet!

  4 millió ft önerőm van, havi nettó 150ezer ft jövedelemmel rendelkezem, 12000000Ft hitelt szeretnék felvenni. Mit ajánlanak?
  Választ előre is köszönöm!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Balázs!
   Bankot itt nem említhetek. Kérem forduljon irodáinkhoz vagy partnereinkhez vagy töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat. Az biztos, hogy csak forint alapú hitelt tud igényelni.

 • Anikó szerint:

  Kedves Hitelnet!

  Segítségét szeretném kérni abban, hogy kinéztünk a párommal egy 14 millió Ft értékben meghirdetett ingatlant, ami újonnan épül, fizetési ütemezése szakaszos, várhatóan nyár végén lesz kész. 2 millió Ft körüli önerőnk van, két ingatlant tudnánk fedezetként felhasználni, egyik a párom tulajdonában van, haszonélvezeti joggal terhelt, másik szülői tulajdon, becsült értékük 5 illetve 3 millió Ft. Havi keresetünk nettó kb. 500.000,-Ft.

  A fent megjelölt kondíciók mellett reális esélyt lát-e arra, hogy kapjunk hitelt az ingatlan megvásárlásához a mellett, hogy jelenleg még csak a falak állnak, tehát újonnan épülő ingatlanról lenne szó.

  Válaszát köszönöm: Anikó

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Anikó!
   Szakaszos folyósítású lakáshitel csak annál a banknál igényelhető, ahol az építtető a projekt hitelt felvette. Máshol csak akkor folyósít a bank, ha megvan a használatbavételi engedély. Az adott banknál kell érdeklődni a részletekről.
   Fitos Szilárd

 • Cs. György szerint:

  Tisztelt Hitelnet!

  A párommal használt lakást szeretnénk vásárolni 8-9 millió forint értékben, Budapesten. Ketten együtt (igazolt) havi 400 ezer forintos nettó jövedelemmel rendelkezünk. Sajnos, mindössze egymillió forint önerőnk van. Ennek ellenére szeretnénk megkísérelni a hitelfelvételt (lehetőség szerint euróban).
  Kérem szíves tájékoztatását, hogy Ön szerint van-e olyan hitelkonstrukció, amely számunkra hozzáférhető lehet, illetve amennyiben nem, minimum mennyi önerőre lehet szükségünk?

  Válaszát előre is köszönöm,
  Cs. György

  • Hitelnet szerint:

   Kedves György!
   Az érvényben lévő jogszabály euró alapon 40% saját erőt ír elő (lízing esetén 35%). Ennél több hitelt akkor sem tudnak igényelni, ha százszor több fizetéssel rendelkeznek. Én magam nem értek egyet ezzel a szabályozással, de sajnos ez van.
   Fitos Szilárd

 • Némethné szerint:

  2007 márciusában felvettem svájci frank alapú hitelt, amely akkor 6,2 millió volt, most 9,2 millió forint. A törlesztőrészletek az egekben, mit tud ajánlani, hogy ne bukjak 3 millió forintot, de eltudjam adni a lakásomat. Pillanatnyilag a hitelem több mint az ingatlan értéke. Esetlegesen forint alapú hitellé történő átváltása lehetséges, természetesen a régi összegű hitelé alakítás?
  Némethné

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Némethné!
   Sajnos erre nincs megoldás, esetleg akkor, ha a svájci frank árfolyama visszatér legalább a korábbi állapotok közelébe. Bevallom őszintén, hogy erre a közeljövőben nem túl sok esélyt látok.

 • Simon Éva szerint:

  Simon Éva vagyok, építkezni szeretnénk, önerővel rendelkezünk és van egy 8 éves lányunk és még szeretnénk egy gyermeket bevállalni. Bejelentett munkahelyem van. Hány hónap bejelentett munkaidő kell hogy hitelt kapjunk? Nem tudom leírni a szükséges összeget még,mert az önerőnk is nőni fog addig míg nem igényeljük meg. de kb.10.000 kellene összesen 3-4millió önerőnk lesz és van egy gyermek és még egyet szeretnénk, akkor mennyit kellene még felvennünk és hogy meg kapjuk e. Több jövedelem jön be de azt nem tudjuk igazolni.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel Éva

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Éva!
   Meglévő gyermekek után sem és a később születendők után sem igényelhető jelenleg támogatás. Kérem töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat vagy forduljon az Ön lakhelyéhez legközelebb fekvő irodánkhoz és kollégáink vagy partnereink ismertetni fogják a lehetőségeket.

 • Kolozár László szerint:

  Az a kérdésem, hogy élettársi kapcsolatban élek a barátnőmmel albérletben. Szeretnénk lakást venni, de sajnos önerőnk nincs. Mi lenne a legjobb megoldás?
  Elöre is köszönöm!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves László!
   Önerő nélkül sajnos nem megoldható a lakásvásárlás, legfeljebb akkor, ha egy kiegészítő ingatlanfedezet is bevonható a kérelembe.

 • Klaudia szerint:

  5millió forintért szeretnénk házat venni.A párom fizuja netto 95ezer,viszont még csak 6hónapja van munkaviszonya.Én GYED-en vagyok családi pótlékkal kapok 85ezret.Van ingatlanfedezetünk.Van esélyünk hitelt kapni?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Klaudia!
   Megfelelő kiegészítő ingatlanfedezettel megoldható lehet a hiteligénylés. Kérem töltse ki a kapcsolat menüpont alatt található online ajánlatkérő adatlapunkat vagy forduljon az Ön lakhelyéhez legközelebb fekvő irodánkhoz és kollégáink vagy partnereink ismertetni fogják a lehetőségeket.

 • K.Tamás szerint:

  Tisztelt Hitel Info!

  6.000.000.-Ft hitelt szeretnék felvenni lakásvásárlásra. Önerőm nincs,a szüleim nevén van egy vidéki családi ház,ami kiegészítő hitelfedezetként szolgálhat.Állandó munkaviszonyom van havi.nettó 100.000,-Ft. A páromé nettó 82.000,-Ft. A gond az hogy 2 hitel van nevemen,egy havi 16.000,Ft-os és 40.000-Ft-os. Viszont nem én fizettem csak a nevem van.Átíratni nem tudom másra.
  Ilyen feltételek mellett kaphatok hitelt?
  Mit Tegyek?

  A választ előre is köszönöm!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Tamás!
   Amennyiben a meglévő hitelek látszódnak a folyószámlán (elvileg, ha nem akkor is) akkor a hiteligénylés során be kell vallani azokat. Arra azonban mindenképpen van lehetőség, hogy még az adásvételi szerződés megkötése előtt, kötelezettségek nélkül csináltassunk előminősítést, amiből kiderül, hogy problémát jelentene-e a meglévő hiteltörlesztés. Azt azonban már Önöknek kell tudni, hogy a bevállalt hitelek havi törlesztése hosszabb távon probléma nélkül vállalható-e.

 • Szilvia szerint:

  Zala megyében még nincs hitelirodájuk/partnerük. Kihez fordulhatok? Nagykanizsai vagyok.

 • SZilviaaa szerint:

  Tisztelt hitelinfó!
  férjem szerepel a BAR listán! én gyesen vagyok, amire úgy tudom nem tudok felvenni hitelt! szükségünk lenne 3.000.000 Forintra használt lakás vásárlásához. mi lenne a legjobb megoldás? én rendelkezek házrésszel!Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Szilvia!
   Amennyiben 6-12 hónapja passzív státuszban a férje, akkor vannak olyan hazai bankok, melyek kínálnak lakáshitelt. Aktív BAR esetén nem tudnak újabb hitelt igényelni. A házrész Önmagában nem fogadható el kiegészítő fedezetként, csak akkor ha a többi tulajdonos is hozzájárulását adja a jelzálogbejegyzéshez.

 • SZilviaaa szerint:

  az előzőhöz még annyit, hogy férjem nettó jövedelme 95e forint.

 • Péter szerint:

  Üdvözlöm!

  Nem teljesen ide vág, de szocpollal kapcsolatosan lenne egy kérdésem.

  Úgy tudom, hogy a teljes összeget akkor folyósítják, ha megvan a házra a használatbavételi engedély. Az érdekelne, hogy ha a hatóság megadja ezt a papírt, akkor kell-e Ön szerint értékbecslőt fizetnem ahhoz, hogy a teljes összeget kifizessék.

  Köszönettel: Péter

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Péter!
   Elvileg ebben az esetben nem kell külön értékbecslő, akkor ha a bank által előírt számú értékbecslés egyébként már megvolt. Ez azonban bankonként eltérő lehet, erre nincs központi szabályozás, javaslom kérdezze meg a hitelt folyósító bankot is.

 • S.Tímea szerint:

  Tisztelt hitelinfo!
  A közeljövőben lakást szeretnék vásárolni de sajnos önerővel nem rendelkezem. Külföldön dolgozom és munkáltatói igazolással is rendelkezem, de sajnos önerővel nem. Hogyan tudnék igy lakást vásárolni?
  Köszönettel: Tímea

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Tímea!
   Sajnos jelenleg önerő nélkül csak akkor tud lakást vásárolni, ha egy kiegészítő ingatlanfedezet is bevonható a megvásárolni kívánt ingatlanon túlmenően. A minimálisan elvárt önerő az ingatlan értékéhez képest 25 % megfelelő jövedelem esetén.

 • Mónika szerint:

  Tisztelt hitelinfó
  érdeklődni szeretnék hogy van e olyan bank amely adna lakáshitelt bárosoknak is.ha igen melyikkel lehet a leggyorsabban boldogulni?Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Mónika

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Mónika!
   Aktív státusz esetén nem tud sehol sem lakáshitelét igényelni. 1 éve lezárt BAR esetén vannak kedvező lehetőségek. Természetesen itt nem tudunk Önnek bankot mondani, kérem vegye fel a kapcsolatot irodáinkkal.

 • andi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Szeretném a segítségét kérni. Van egy lakás, amire jelzáloghitelt vettek fel és ezt nem tudták fizetni. Az ingatlan kb. 8.000.000., Ft-ot ér. Most eladó 4.000.000.- Ft-ért. A bank 2011.11hó 23-án viszi az ingatlant. Mi szeretnénk megvenni, de nincs önerőnk, csak havi 260.000,. Ft jövedelmünk. Kaphatunk-e így hitelt? Van-e még arra lehetőség, hogy a bank ne vigye el az ingatlant és megtudjuk vásárolni? Mi ennek az elintézési módja? Válaszukat köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Andi!
   A 8 millió forint forgalmi értékű ingatlan kellő fedezetet nyújt a 4 milliós hitel felvételére. Elvileg az Ön által megadott jövedelem összege is elegendő, ha az a bank által elfogadható jövedelemszerző tevékenységből származik. Ugyancsak lényeges, hogy mennyi ideje rendelkeznek munkaviszonnyal a jelenlegi munkahelyen. Befolyásoló tényező tényező továbbá, hogy milyen rendszeres kiadásaik, esetleges hiteltörlesztésük van. Online ajánlatkérő nyomtatványunkat kitöltve Hiteltanácsadóink készséggel tájékoztatják a lehetőségeikről!
   Az adott ingatlan megvásárlásával kapcsolatban a bankkal, illetve a végrehajtó irodával kellene felvenni a kapcsolatot!

 • évi szerint:

  Tisztelt hitelinfó! Van 2 gyerekem, jelenleg dolgozom, párom is dolgozik, csak nem tudjuk igazolni az ő jövedelmét, csak az enyémet. 85 ezer forintot keresek kb. Szeretnénk végre külön költözni a szülőktől, de sajnos önerővel nem rendelkezünk. Tetőtér-beépítésre gondoltunk vagy lakáshitelre+a szocpolra, de nem tudom mi tévők legyünk.
  Kérem válaszukat. Köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Évi!
   A tetőtér beépítéséhez szocpolt nem, lakáshitelt azonban igényelhetnek, ha az előírt feltételeknek megfelelnek. A hiteligénylés során a párja jövedelmét a bank nem tudja figyelembe venni, de az Ön jövedelmével is van elvileg lehetőség hitelfelvételre. Személyre szóló hitelajánlatot online nyomtatványunk kitöltése után tudunk Önöknek adni!

 • Berki Gábor szerint:

  Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeim lennének. Használt lakást szeretnék vásárolni kb. 5.000.000 és 6.000.000 Ft között. Vagy milyen értékű házat tudnánk vásárolni? Párommal együtt neveljük 1 gyermekünket, róla párom gyest és családi pótlékot kap, ami kb. 40.000 Ft. Az én havi jövedelmem kb. 130.000 Ft. Van az OTP-nél személyi kölcsönöm, de azt rendszeresen fizetem. Önerővel nem rendelkezem.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   Önerő vagy plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül sajnos nincs lehetőség házvásárlásra, mivel a ház teljes értéke nem vehető fel hitelként. Használt lakás esetén szocpol nem igényelhető, így önerőként ez a támogatás sem vehető igénybe.

 • József szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Érdeklődni szeretnék, hogy 2 millió forint önerővel, és összesen havi bruttó 700 ezer forintos fizetéssel milyen összegű lakáshitelt vehetnénk fel feleségemmel használt lakás vásárlására? A cél 8-10 millió forint közötti ingatlan vásárlása.
  Köszönöm a segítséget!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   A felvehető hitel összege nemcsak a vásárolandó lakás értékétől függ, hanem az ingatlan területi elhelyezkedésétől, állapotától és az igénylők nettó(!) jövedelmétől, valamint egyéb rendszeres kiadásaik összegétől. Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunk elkészítéséhez kérjük, adja meg a szükséges információkat online űrlapunk kitöltésével.

 • Tímea szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Párommal lakásvásárlást tervezünk, új építésű lakásokat nézünk, és a fizetéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni: a készültségi állapotnak megfelelően, 2 havonta történő fizetés esetén a lakáshitel folyósítása hogyan történne? A hitelösszeg: 15 m Ft, a lakás átadása: 2015.08.31.
  Köszönöm a segítséget.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tímea!
   Lakásvásárlás esetén a pénzintézetek jellemzően a használatbavételi engedély megszerzését követően, egy összegben folyósítanak. Projektfinanszírozás esetén van lehetőség a szakaszos folyósításra. Ennek menetéről a hitelnyújtó bank tud pontos felvilágosítást adni.

 • Rácz Olivér szerint:

  Kedves hitelnet!
  Szeretnénk érdeklődni, 2 gyerekem van, ki szeretném használni a szocpolt használt lakás vásárlásra! Mennyi pénz járna 2 gyermek esetén? Kb. 4.000.000 Ft-ra lenne szükség. Megoldható?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Olivér!
   2 gyermek után a szocpol összege – a hasznos alapterülettől függően – 800.000 és 1.300.000 Ft közötti összeg. Használt lakás vásárlásához július 1. után lesz igényelhető.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket