Osztrák hitel Debrecenben fedezet alapon házvásárlásra? - Hitelnet.hu

Osztrák hitel Debrecenben fedezet alapon házvásárlásra?

Utolsó módosítás: 2013. szeptember 28. szombat

Tisztelt Ügyintéző!

Debrecen belterületén szeretnék megvásárolni két nagykorú gyermekem számára egy családi házat, melynek eladási ára 55 millió forint, forgalmi értéke kb 65-70 millió.CHF hitel van rajta, kb 27 millió forintnak megfelelő lakásvásárlási hitel.
53 éves vagyok, aktív BAR listán szereplek egy olyan régi hitel miatt,ahol már 6 éve visszaadtam az autót és a napokban kerestek, hogy már 6 millió a fennálló tartozásom, 6 évig nem jutott eszükbe és egyszer sem kerestek ez idő alatt Ezért itthon nem kapok hitelt.
Olyan hitelt keresek, amely fedezetalapon működhet.
5 millió önrészt tudok vállalni és kb 300-350 ezer forint havi törlesztő részletet.

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek

Kérdést feltette: Margó

Kedves Margó!

Jóllehet az osztrák pénzintézetek nem vizsgálják a hiteligénylők BAR státuszát, ám a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének csupán a 45-50%-áig nyújtanak hitelt. Így Ausztriában, 70 millió forint értékű ingatlanra is legfeljebb 35 millió forint vehető fel.

Ezzel szemben Magyarországon az ingatlan értékének akár 80%-a is finanszírozható, megfelelő jövedelemfedezettség esetén. Ennél magasabb arányú finanszírozás kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával érhető el.

Mivel az aktív BAR lista a hazai bankoknál történő hitelfelvételnél kizáró ok, ezért esetleg nagykorú gyermekei igényelhetnék a lakáshitelt, amennyiben rendelkeznek rendszeres igazolható jövedelemmel. Ha a feltételek adottak, kérjük, töltsék ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a lehetőségekről.Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket