Van lehetőség önerő nélküli lakásvásárlásra? - Hitelnet.hu

Van lehetőség önerő nélküli lakásvásárlásra?

Jó napot!

A kérdésem a következő lenne: a párom és én szeretnénk lakást vásárolni. Mind a ketten 25 év alattiak vagyunk! Minimálbért kapunk, viszont édesanyám és az élettársa is velünk laknának!

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Használt vagy új építésű ingatlant érdemes inkább keresnünk?! Melyikre kapunk könnyebben hitelt?
Illetve van-e valami lehetőség önerő nélküli lakásvásárlásra?

Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel.
Nikolett

Kedves Nikolett!

Használt és új építésű ingatlan vásárlása esetén egyaránt szükség van önerőre. A vonatkozó jogszabály mindkét esetben 80%-os maximális finanszírozási arányt engedélyez, de mivel az új lakás drágább a használtnál, ezért arányaiban magasabb összegű önerő szükséges az új lakás vételárának kiegyenlítéséhez.

Ugyanakkor új lakás vásárlása esetén a meglévő gyermekek után járó szocpol önerőként vehető figyelembe. De ha még nincs gyermekük, még ha házasként jogosultak is lennének a vállalt gyermekek utáni szocpolra, az a gyermekek megszületéséig megelőlegező kölcsönnek minősülne, így a terhelhetőségbe beleszámítana, tehát nem javítaná a magasabb hitelhez jutási esélyeket.

A maximálisan nyújtható hitel összegét a bankok az ingatlan értéke és területi elhelyezkedése, valamint az igénylők jövedelmi helyzete alapján határozzák meg. Fizetőképességet javító adóstárs bevonásával a kölcsönösszeg egy bizonyos szintig növelhető, de a vásárolandó ingatlan forgalmi értékének 80%-át egyik esetben sem haladhatja meg. Gyakorlati tapasztalatok alapján a pénzintézetek által jóváhagyott lakásvásárlási összege nem éri el a jogszabály által megengedett 80%-ot, tehát az esetek többségében 20% nem elegendő.

A kellő önerő hiányában plusz ingatlanfedezet bevonásával érhető el akár a teljes vételár. Fedezetként elsősorban lakóingatlant fogadnak el a bankok, de szóba jöhet , nyaraló, , esetleg építési telek is. A plusz fedezet bármely személy tulajdonában lehet, aki hozzájárul a jelzálogbejegyzéshez és részt vesz a hitelügyletben.

Ha kitöltik online ajánlatkérő nyomtatványunkat, akkor Szakértőink készséggel készítenek Önöknek előzetes kalkulációt arról, hogy várhatóan mekkora összegű lakásvásárlási hitel felvételére lehetnek jogosultak és mennyi önerővel kell rendelkezniük plusz ingatlan bevonása nélkül.

Az új és használt lakás vásárlására igényelhető hitelek törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével otthonról is könnyen és gyorsan kiszámolhatják!

Utolsó módosítás: 2014. február 24. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Regina szerint:

2018-04-07 - 05:04

Üdvözlöm!
Lakást szeretnénk vásárolni a vőlegényemmel. A lakás ára 19.500.000 Ft. Párom és én is Ausztriában dolgozunk jelenleg. A lakást kizárólag hitel felvételével tudnánk megvásárolni, viszont önerő hiányában. Esetleg lenne bármiféle megoldás erre az esetre? Tudna nekem ebben segíteni?
Köszönöm előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-07 - 05:24

Kedves Regina!
Önerő hiányában plusz ingatlanfedezet bevonásával lenne lehetőség lakásvásárlásra. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Lívia szerint:

2017-05-08 - 07:04

T. Szakértő!
40 m2 alapterületű használt lakást vásárolnék önerő nélkül. A lakás ára 12 000 000 Ft + a házon lévő közüzemi tartozások + vétel egyéb költségek.
Kérem megoldási javaslatukat.
Lívia

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-08 - 07:07

Kedves Lívia!
Önerő nélküli lakásvásárlás plusz ingatlanfedezet bevonásával és megfelelő jövedelemfedezettség esetén oldható meg. Amennyiben van lehetősége további ingatlan bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják.

Tibor szerint:

2016-05-20 - 09:22

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy tudna-e segíteni abban, hogy önerő nélkül szeretnék a párommal lakást venni 28 millió forintért. Az én keresetem külföldről származik, havi nettó 550.000 Ft,3 éves munkaviszonnyal.
Párom 93.000 Ft nettó keresettel rendelkezik Magyarországon, 10 hónapos munkaviszonnyal. 23 millió forint lenne a lakás, de szükségünk lenne 5 millió forintra, hogy befejezhessük a lakást.
30 éves futamidőben gondolkodom.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-20 - 09:38

Kedves Tibor!
Amennyiben ez már egy használatbavételi engedéllyel rendelkező lakás, akkor az adott ingatlan aktuális forgalmi értékének – jelen esetben 23M Ft – maximum 80%-a vehető fel hitelként. Ha ez egy épülő ingatlan, amely még nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel, akkor is van ugyan lehetőség kölcsönt igényelni a vásárláshoz és a befejezéshez, de az ingatlan jövőben értékének szintén maximum 80%-áig vehető fel hitel, megfelelő jövedelemfedezettséggel. A maximális 80%-os finanszírozási arányt az igénylők jövedelmi helyzetén túl az ingatlan területi elhelyezkedése is befolyásolja. Önerő nélküli finanszírozásra – plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül – nincs lehetőség. Ahogy, hogy Szakértőink pontos, személyre szabott tájékoztatást tudjanak adni Önöknek, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Piroska szerint:

2014-04-28 - 21:56

Üdvözlöm!
Tájékoztatást szeretnék kérni. 1.500.000 Ft hitelre lenne szükségem, ingatlanvásárláshoz. Jövedelmem közmunka nettó 70.000 Ft.
Legyen szíves tájékoztasson, hogyan tudnám ezt a számomra jószágtartásra kiválóan alkalmas telepet megvásárolni, ugyanis ennyiért eladó. Van rajta 10×20 méteres gazdasági épület, ipari áram, kis 16 négyzetméteres lakóházként nyilvántartott épület közművesítve, körbekerítve.
Milyen feltételeknek kell megfelelni, hogy ilyen összeget kapjak?
Segítségét nagyon szépen köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-29 - 11:49

Kedves Piroska!
Közmunka programból származó jövedelemre a pénzintézetek nem nyújtanak hitelt. Továbbá a kölcsön felvételéhez legalább 4,5-5 millió forint értékű lakóingatlan bevonására lenen szükség.
Ezek alapján sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelajánlatot készíteni.

Cs. Ferencné szerint:

2014-04-14 - 14:29

Albérletben lakom, a havi jövedelmem 85.000 + túlóra, az együtt 100.000 Ft. Szeretnék egy olcsóbb lakást vásárolni, de nincs megtakarításom. Havi negyvenezer az albérletem. Ezt az összeget a sajátomba lenne jó bele fizetni. Azt szeretném megtudni, van-e rá valamilyen lehetőség.

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-14 - 15:05

Kedves Asszonyom!
Megtakarított készpénz nélkül csak abban az esetben vehető fel lakásvásárlási hitel, ha a megvásárolni kívánt lakáson kívül további ingatlanfedezet is bevonható a hitelügyletbe. A plusz fedezet más személy tulajdonában is lehet. Ha lenne ilyen ingatlan, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Cecília szerint:

2014-04-11 - 11:16

Tisztelt Hitelnet!
Forinthitellel terhelt két lakásom helyett szeretnék egy harmadikat venni szintén hitelre.
Milyen megoldások vannak erre?

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-11 - 11:23

Kedves Cecília!
A lakásvásárlás egyik feltétele, hogy rendelkezzen önerővel, mivel a vásárolandó lakás értékének 100%-a nem nyújtható hitelként. Továbbá meg kell felelni a jövedelemvizsgálaton is. Az újabb hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet csökkenti a meglévő hitelek törlesztésére fordított összeg. A konkrét lehetőségekről további információk ismeretében tudunk tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

N. Jánosné szerint:

2014-04-08 - 20:06

T. Cím!
Végrehajtás alatt álló ingatlan esetén működik-e az önerő nélküli vásárlás, mivel csak online tudok licitálni és ahhoz a végrehajtói irodában kell befizetnem a becsérték 10%-t?
Például 9.600.000 az becsérték, első körben van még a vh, a pénzintézet jelenleg nem engedi ki kb. 50-60-%-s áron, viszont amikor már második körben lesz, akkor kb. fenti %-s áron tudnám megvásárolni.
Várom válaszukat köszönettel.
N. Jánosné

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-09 - 09:43

Kedves Asszonyom!
Ahhoz, hogy egyértelmű választ tudjunk adni kérdésére, ismernünk kellene a lakásvásárlási ügylet további részleteit. Ezeket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldheti el, mely alapján előzetes hitelbírálatot tudnak Szakértőink végezni.

János szerint:

2014-03-25 - 22:30

Kérdésem a következő: 1.000.000 Ft-ot vettem fel novemberben. Használt lakást szeretnék vásárolni, de nincs önerő és ingatlanfedezetem sincs. A vásárolt lakás 7.000.000 Ft lenne. Havi nettó fizetésem 105 ezer. Kaphatnék hitelt? van valami megoldás? A párom fizetése 90 ezer Ft.

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-26 - 10:13

Kedves János!
Önerő vagy plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül nem tud felvenni 7 millió forint összegű kölcsönt a 7 millió forint értékű használt lakásra. Előzőek hiányában sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani. A plusz ingatlannak kapcsolatban annyit érdemes tudni, hogy nem kell, hogy az saját tulajdonú legyen. Ha esetleg van szülői ingatlan, ami terhelhető, vagy egyéb, megfelelő értékű lakóingatlan, akkor az is elfogadható lehet bárki tulajdonában van, ha az illető hozzájárul a jelzálogbejegyzéshez.

Zsuzsanna szerint:

2014-03-10 - 21:35

Lakást szeretnék, 3 kiskorú gyerekem van. Egyedülállóként gyeden vagyok, önerőm nincs. Milyen lehetőség lenne?

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-11 - 10:48

Kedves Zsuzsanna!
Lakásvásárlási hitel igénybevételének egyik akadálya a gyed, ez a jövedelemforrás ugyanis nem fogadható el önálló jövedelemként hitelfelvétel során, tehát ezzel nem igényelhető kölcsön. A másik probléma az önerő hiánya. Így sajnos nem tudunk Önnek segíteni lakásvásárlási hitel felvételében.

László szerint:

2014-03-10 - 21:02

Olyan kérdéssel fordulok önhöz, használt lakást szeretnénk vásárolni, de nincs önerőnk. Kb. 2-3 milliós lakásról lenne szó. Valahogy hozzá tudnák-e jutni olyan hitelhez, amiből vásárolhatnék lakást? Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-11 - 10:19

Kedves László!
Önerő nélkül sajnos nem vehető fel hitel lakásvásárlásra. 2-3 millió forint értékű lakást a pénzintézetek sajnos még fedezetként sem fogadnak el. 2-3 millió forint hitel felvételére akkor lenne lehetőségük, ha az ügylet fedezeteként legalább 4,5-6 millió forint értékű ingatlant tudnának bevonni, mely más személy tulajdonában is lehet. Ha erre van lehetőség, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

János szerint:

2014-02-23 - 13:43

Tavaly novemberben vettem fel 1 millió Ft-ot. Érdeklődőm, hogy használt lakás vásárlásra kaphatnék-e 6 millió Ft-ot. Nincs önerőm, de nagy szükségem lenne a hitelre. Havi fizetésem 110 ezer, de az élettársam is keres 90 ezer Ft-ot. Hószú távra kérnénk.
Van valamilyen megoldás?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-24 - 16:52

Kedves János!
Ha a lakás is 6 millió forintot ér, akkor arra nem tud 6 millió forintot felvenni, mert a lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként. Készpénz hiányában plusz ingatlanfedezet bevonása jelenthet megoldást. Ha erre van lehetősége, kérjük, küldje el online ajánlatkérését. A már felvett 1 millió forintos hitel szerződésszerű törlesztés esetén nem jelenti az újabb hitelfelvétel akadályát, de hitelképességét csökkentheti.

Irma szerint:

2014-02-17 - 21:10

Lakást szeretnék vásárolni és az lenne a kérdésem, hogy kevesebb a pénzem mint a ház ára, megkaphatom előre a szocpolt maradéknak?

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-18 - 10:35

Kedves Irma!
Mivel a szocpol használt lakás vásárlásához nem vehető igénybe, ezért a támogatás önerőként nem tudja felhasználni lakásvásárlás során. A vételár hiányzó részét lakásvásárlási hitelből finanszírozhatja. Amennyiben érdeklik a hitellehetőségek, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Réka szerint:

2014-02-12 - 15:34

Kinéztünk párommal egy új építésű ikerházat. Van egy kislányunk és még fiatalok vagyunk, szeretnénk még vállalni egy gyermeket. Mindketten dolgozunk. A kérdésem az, hogy ha az ingatlan vételára 12 millió, önerőt nem tudunk befizetni, tíz milliót tudnánk megigényelni plusz a szocpol – de a fennmaradó összegre, ami még hiányzik, tudnak a bankok valami megoldást kínálni? Létezik, hogy kikerüljük az önerőt? És kezest is kérnek lakáshitelnél?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv: Réka

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-13 - 10:49

Kedves Réka!
12 milliós ingatlanra 10 millió forintot sajnos nem tudnak felvenni, mert ezt a finanszírozási arányt szabályozó jogszabály nem teszi lehetővé. Az, hogy pontosan mennyi hitelt kaphatnak az új ház vásárlásához, az ingatlan területi elhelyezkedésén és értékén túl az Önök jövedelmi helyzete határozza meg. A bank által jóváhagyott hitelösszegen és szocpolon felül a vételár kiegyenlítéséhez szükséges összeg – amennyiben nem rendelkeznek készpénzzel – plusz ingatlanfedezet bevonásával teremthető elő. Kezes bevonására nem feltétlenül van szükség. A hitelösszeg – egy bizonyos mértéken felül – kezes bevonásával sem növelhető.
Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunk megtekintéséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat!

Juli szerint:

2014-02-07 - 11:09

Tisztelt Hitelnet Munkatársai!
A fiam és párja 35 év alatti fiatalok, jelenleg albérletben laknak, szeretnének lakást venni, ám nem rendelkeznek önerővel. Gyermekük nincs, és nem is terveznek. Érdeklődöm, van-e olyan támogatási forma esetükben, ami lakáshitel esetén kiváltja a szükséges önerőt?
Köszönettel: Juli

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-07 - 11:20

Kedves Juli!
A leírtaknak megfelelő támogatási formát sajnos nem tudunk ajánlani a lakásvásárláshoz. Ha nem rendelkeznek önerővel a fiatalok, akkor plusz ingatlanfedezet bevonásával váltható ki a saját erő. Amennyiben ez a lehetőség is érdekli Önöket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések