Elég a CSOK önerőnek lakásvásárlásnál? - Hitelnet.hu

Elég a CSOK önerőnek lakásvásárlásnál?

Utolsó módosítás: 2017. július 14. péntek

Tisztelt Hitelnet!

Én és a párom szeretnénk megvenni egy 10 millió forintos használt lakást Kecskemét belvárosában. Sajnos csak 600 ezer Ft önerővel rendelkezünk. 8 milliós lakáshitelt kellene felvennünk és a maradék 2 milliót pedig önerőből kellene megoldanunk, ez ugye jelen esetben nem adott, de azt olvastam, hogy a CSOK-ot több banknál is elfogadják önerőnek. Így akkor 2 gyerek vállalása esetén kapnánk 1 millió 430 ezer forintot, ami pont kiadná a 2 millió forintos önerőnket.
Ez így lehetséges?

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek

Néhány adat rólunk: egyikünknek sincs semmilyen hitele, mindketten 27 évesek vagyunk, és legalább 2 éves munkaviszonyunk van mint alkalmazott. Nem rendelkezünk jelenleg lakástulajdonnal. A jövedelmünk összesen 380 ezer forint (250 ezer és 130 ezer).

Ha esetleg ez így nem lehetséges, tud valamit ajánlani megoldásképpen?

Előre is köszönöm a választ!
Üdv: Rita

Kedves Rita!

A 80%-os finanszírozási arány a hitelkihelyezés törvény által előírt maximális mértéke, vagyis egy ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a nyújtható hitelként. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez a finanszírozási arány minden banknál automatikusan elérhető. A bankok belső szabályzatukban meghatározzák a maximálisan elérhető hitelösszegre vonatkozó mértékeket, amely függ egyrészt a fedezetül felajánlott ingatlan területi elhelyezkedésétől, másrészt az igénylők igazolt nettó jövedelme alapján végzett jövedelemvizsgálat eredményétől. Annak ellenére tehát, hogy több bank is önerőként veszi figyelembe a CSOK összegét lakásvásárlás esetén, nem biztos, hogy elegendő a finanszírozáshoz CSOK-kal együtt a 20% saját erő.

Arról, hogy adott esetben a kecskeméti belvárosi használt lakás vásárlásához mekkora összegű lakáshitelt kaphatnak és minimum mennyi önerőre van szükség, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez első körben online adatlapunkat kellene kitölteniük.

Amit a megelőlegező CSOK igénylésről tudni kell az, hogy vállalt gyermek után kizárólag házastársak igényelhetnek támogatást, akik közül legalább az egyik fél 40 év alatti. Ez utóbbi feltétel – levele alapján – teljesül. Élettársi kapcsolatban vállalt gyermek után nem igényelhető a CSOK.

A használt lakás vásárlásához kapcsolódó CSOK feltételekről bővebben IDE kattintva tájékozódhatnak.

Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

A feliratkozás véglegesítéséhez egy emailt küldünk a megadott címre. A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Hozzászólások
 • Katalin szerint:

  Ehhez kell önerő is a banknál? Mi szeretnénk igénybe venni, de a férjem nem kap hitelt, mert sajnos bar listán szerepel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   Ha a CSOK összege nem fedezi a lakás vételárát, akkor önerő is szükséges a lakásvásárláshoz.

 • Rena szerint:

  Üdvözlöm!
  Érdeklődni szeretnék, hogy a Csok igénybevételéhez szükséges-e önerővel rendelkezni?
  Köszönöm szépen a válaszát!
  Üdv.
  Rena

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Rena!
   Ha a kívánt lakáscél önerő nélkül, csak a támogatásból és esetlegesen lakáshitelből is megvalósítható, akkor nem szükséges hozzá saját erő.

 • Magdi szerint:

  Az unokám részére szeretnénk lakást vásárolni. Az önerőt Lakáskassza megtakarításból és a hozzá felvett hitelből szeretnénk biztosítani. A bankok ezt így együtt elfogadják-e saját erőnek? Kiegészítő biztosításként megyeszékhelyi ingatlant fel lehet-e ajánlani?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Magdi!
   A lakáskassza megtakarítás elfogadható saját erőként, de a hozzá kapcsolódó hitel nem.
   Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Partnereink