Működhet a CSOK-os lakásvásárlás, ha a tartozást már rendeztem, de szerepelek a negatív KHR-ben?

Tisztelt Hitelnet,

Egy használt házat szeretnénk vásárolni a férjemmel úgy nagyjából 6 hónapon belül. Mindkettőnknek viszonylag magas a fizetése (én még egy hónapig ugyan szülési szabadságon, de utána GYed extrával visszatérek dolgozni), ám én Diákhitel tartozás miatt sajnos KHR-re kerültem. Hiába fizetem rendesen amióta sajnos volt ez a csőd, mégis aktív vagyok. Viszont vélhetően heteken belül kifizetem a fennálló tartozást egyben, amennyivel még tartozom.

A kérdés az, ha ezt követően passzív KHR-res leszek, van-e esélyem, esélyünk valamilyen formában lakáshitelhez jutnunk? Úgy, hogy ketten vagyunk benne a hitelügyletben?
Illetve van-e ilyenkor lehetőség 2 gyerek után felvenni a CSOK-ot?

Köszönöm a válaszukat előre is.
Éva

Kedves Éva!

Aktív KHR esetén sajnos nem oldható meg egyik pénzintézetnél sem a kölcsön igénybevételével történő lakásvásárlás. Passzív KHR esetén azonban bankpartnereink egyikénél lehetőség nyílhat lakásvásárlási hitel igénylésére, de ennek alapfeltétele, hogy a korábbi tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett legyen. Ha tehát meglesz Önnek a 6 havi passzív KHR státusz, be lehet nyújtani a férjével közös lakásvásárlásra vonatkozó hitelkérelmet. A hitelképesség szempontjából meghatározó lehet az is, hogy hány ügylet miatt és mekkora összeggel szerepel a hitelfelvevő a KHR negatív adatbázisában. A korábbi, már kiegyenlített diákhitel tartozás valószínűleg nem fog problémát jelenteni.

A CSOK jogosultságot a KHR nem befolyásolja, így a negatív információ sem jelent kizáró okot a kedvezmény igénylésénél. Amennyiben a használt lakás vásárlása esetén előírt valamennyi CSOK feltételnek megfelelnek, úgy két gyermekük után igénybe vehetik a használt lakásra adható 1.430.000 Ft összegű kedvezményt. A jogosultsági feltételeket IDE kattintva tekinthetik meg!

Javasoljuk, hogy a 6 havi passzív KHR státusz megléte felé közeledve vegyék fel a kapcsolatot a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodával, ahol Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre a hitelfelvétellel kapcsolatban. Irodáinkban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézés díjmentes!

Utolsó módosítás: 2017. október 27. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Mónika szerint:

2018-01-14 - 06:18

Fizetéskönnyítéssel rendeztem elmaradt hitelemet. Ez több mint egy éve történt. Úgy tudom, hogy ez miatt 5 évig szereplek a passzív KHR listán. Férjemmel szeretnénk házat vásárolni. Ő nem szerepel a KHR listán. A férjemnek határozatlan idejű szerződése van, én pedig gyeden vagyok. Önerő nem lenne probléma. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e lehetőségünk így lakáshitelhez jutni vagy meg kell várjuk míg törölnek a KHR listáról?
Várom a választ!
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-14 - 06:32

Kedves Mónika!
Megegyezéssel lezárt hitelügylet esetén valóban 5 évig látszódik a hitelinformáció a rendszerben, vagyis ennyi ideig szerepel passzív státuszban. Bankpartnereink egyikénél passzív KHR esetén is lehetőség nyílhat lakáshitel felvételére, ha a korábbi tartozás legalább 6 hónapja rendezett. Így a leírtak alapján már most is benyújtható az igénylés. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Zoltán szerint:

2017-11-02 - 14:15

Tisztelt Hitelnet!
Itt azt írják, hogy passzív KHR és 6 hónapja rendezett adósság mellett bankpartnereik egyikénél lehetőség nyílhat lakásvásárlási hitel igénylésére.
(https://hitelnet.hu/lakashitel/mukodhet-a-csok-os-lakasvasarlas-ha-a-tartozast-mar-rendeztem-de-szerepelek-a-negativ-khr-ben/)
Namármost 3 meglévő gyermekre, passzív KHR- és kb. 2 éve rendezett adósság mellett kíváncsi lennék, hogy melyik bankpartnerüknél igényelhetek én plusz hitelt. Merthogy a 10+10 az megvan, viszont a mai lakásárak mellett kellene még kb. 3-5 millió ugyanarra a házra terhelve, mert senkit sem szeretnék bevonni adóstársnak. (szülői lakás……)
Tartozásom kb. 240.000 Ft volt.
Várom minél hamarabbi válaszukat!
Előre is köszönöm!
Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-03 - 05:05

Kedves Zoltán!
A 3 vagy több gyermekesek 10 milliós kamattámogatott hitelénél a bankok szintén vizsgálják a KHR státuszt és a negatív információ minden banknál kizáró ok, kivéve ugyanezen bankpartnerünket. Itt ennél a hiteltípusnál nem 6, hanem legalább 1 évre rendezett tartozás a feltétel, ami a leírtak alapján Önöknél teljesül is. A 10+10 milliós konstrukció + a piaci lakáshitel együttes igényléséről Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott tájékoztatót, melyhez bővebb információ szükséges, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések