Minimálbérrel felvehető lakáshitel vagy személyi kölcsön?

Arról már biztos Ön is hallott, hogy a hitelfelvétel Magyarországon minden esetben jövedelemigazoláshoz és jövedelemvizsgálathoz kötött. Most arra lenne kíváncsi, hogy minimálbérrel is lehetséges-e a hitelhez jutás?

A mindenkori minimálbér igazolása minden hitelkonstrukció igénylésének alapfeltétele, legyen szó akár ingatlanfedezet bevonása nélküli személyi kölcsönről, akár jelzálog alapú hitelről. Ám a minimálbér nem minden esetben elegendő a pozitív hitelbírálathoz, hiszen a hitelbírálat – főleg ingatlanfedezet bevonása mellett igényelhető kölcsönök esetén – összetett.

Minimálbérrel már fedezet nélküli személyi kölcsön igénylésére is van lehetőség pénzügyi partnereink egyikénél, ám nem mindegy, hogy mekkora összegű hitelről van szó. A felvehető kölcsön összegét befolyásolja a havi törlesztő részlet nagysága, ami függ a hitel futamidejétől is. Személyi hitel jellemzően 7-8 évre vehető fel, de a maximális futamidő meghatározásánál azt is figyelembe kell venni, hogy hány éves a leendő adós. A maximális életkorhatár betartásával határozható meg a futamidő.

Nem csak személyi kölcsön, hanem jelzálog alapú hitel esetén is lényeges, hogy a hiteligénylő rendelkezik-e már meglévő hiteltörlesztéssel. Mivel a hitelezhetőségi limit alapján korlátozott az az összeg, amit az adós hiteltörlesztésre fordíthat, ezért nem mindegy, hogy meglévő kölcsön esetén mekkora a havi törlesztési kötelezettsége. A hitelezhetőségi limit alapján meghatározott összegbe mind a meglévő, mind a felvenni kívánt hitel havi törlesztő részletének bele kell férnie.

Amennyiben Ön minimálbérnek megfelelő összegű jövedelmet tud igazolni, akkor ezt azt jelenti, hogy kisebb összegű hitel törlesztése férhet bele ebbe a jövedelembe. Kérdés az, hogy Önnek elegendő az így jóváhagyható kölcsönösszeg. Amennyiben igen, akkor akár minimálbérrel is elérhető lehet az Ön számára szükséges összeg. Ha viszont magasabb összegű kölcsönre van szüksége, akkor minimálbérnél magasabb összegű jövedelmet kell igazolnia. Ez történhet adóstárs bevonásával is.

Általánosan meghatározni azt, hogy minimálbérrel mekkora összegű kölcsön hagyható jóvá, nem lehet, hiszen ezt az egyéni háztartási kiadások is befolyásolják. Ha Ön mégis erre kíváncsi, akkor célszerű eljuttatnia ajánlatkérését a Hitelnethoz, a konkrét adatok ismeretében ugyanis Hiteltanácsadóink ki tudják számolni, hogy minimálbér igazolása esetén mekkora összegű fedezet nélküli személyi kölcsönt vagy ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott jelzálog alapú hitelt vehet fel.

Az Ön által megadott e-mail címre küldött ajánlat tartalmazza az adott hitelösszegre vonatkozó legfontosabb kondíciókat, valamint a havi törlesztő részlet összegét is.


Utolsó módosítás: 2013. szeptember 26. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Éva szerint:

2014-11-26 - 13:53

Üdvözlöm!
Érdeklődöm, hogy Kb. 1 millió Ft-ra lenne szükségem, de nem tudom, hogy ezt az összeget én megkaphatnám-e. Minimálbér a rendszeres jövedelmem. De azt el kell, hogy mondjam, hogy BAR listán vagyok.
Kérem tájékoztasson, hogy mennyi összeget tudnék igényelni és mi szükséges hozzá.
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-26 - 13:57

Kedves Éva!
BAR listával sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelt ajánlani. A negatív adóslista kizáró okot jelent hitelfelvételnél.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések