Milyen munkaviszonnyal igényelhetünk hitelt és támogatást lakásbővítésre?

Tisztelt szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy most fogok bővíteni, mert van jelenleg egy kisebb családi házam, hogy nem jár-e valami hitel vagy nem jár-e már a félszocpol? Mikortól lehetne igényelni?

Hitellel kapcsolatos, nem dolgozik se a férjem, se én, de volt nekünk vállalkozásunk, azt nem lehetne beszámítani a hitelhez?

Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel:
Olivia

Kedves Olivia!

Lakásbővítéshez hitel és kamattámogatás igen, félszocpol jelenleg sajnos nem jár. A bővítésre is igényelhető félszocpolt 2009-ben megszüntették és azóta nem vezették be. Egyelőre nincs is információnk arról, hogy ez a támogatási forma a közeljövőben elérhető lesz-e újra.

Ha a jelenlegi családi házukhoz legalább egy lakószobát hozzáépítenek, akkor a kivitelezéshez lakásbővítési hitelre lehetnek jogosultak. Lakásbővítéshez piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel egyaránt igénybe vehető. Ezeket jelzálog alapon nyújtják a bankok. A kölcsön fedezete maga a bővítendő ingatlan. A hitelkérelem akkor nyújtható be, ha megvan a jogerős bővítési engedély, tervdokumentáció, műszaki leírás és a bővítési munkálatokat tartalmazó költségvetés.

Emellett fontos, hogy adós csak az olyan személy lehet, aki megfelelő jövedelemigazolással rendelkezik. Ez alapján kerül megállapításra ugyanis az ügyfelek hitelképessége. Tisztán fedezet alapon ma már nem nyújtható kölcsön. Piaci kamatozású lakásbővítési hitelnél már a 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszonyból származó jövedelem is elfogadható, államilag támogatott bővítési hitelhez azonban minimum 6 hónapos munkaviszony szükséges. Vállalkozók esetén legalább 1 éve fennálló vállalkozói jogviszony fogadható el. Ha megszűnt a vállalkozásuk, s jelenleg alkalmazottként sem dolgoznak, vagyis nincs a bankok által elfogadható jövedelmük, akkor sajnos nem kaphatnak hitelt.

Ahhoz, hogy hitelképesek legyenek, legalább az egyiküknek minimum 3 hónapos munkaviszonyt kell felmutatnia, amit munkáltatói igazolással kell igazolni. Ezt a munkaadó állítja ki és nem lehet 30 napnál régebbi. Ha támogatott lakásbővítési hitelt szeretnének igénybe venni – a futamidő első 5 évében az állam kamattámogatást nyújt a havi törlesztő részlet megfizetéséhez – akkor meg kell várni a 6 hónapos folyamatos munkaviszonyt.

A hitel – az igényelt kölcsön és a várható havi törlesztő részlet összegétől, valamint a bővítendő ház hozzáépítés után várható értékétől függően – akár egy minimálbérrel is elérhető lehet.

Amennyiben a konkrét bővítési hitelek is érdeklik Önöket, akkor a munkaviszonnyal kapcsolatos feltételek teljesülése esetén, kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink személyre szabottan fogják ismertetni az elérhető lakásbővítési hitelkonstrukciókat! Az elérhető legjobb bővítési hitel ajánlatokat megtekintheti oldalunkon.

Lakásbővítési hitellel vagy a jövedelemigazolással kapcsolatot további kérdéseiket online is feltehetik!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Mária szerint:

2014-05-08 - 12:08

Tisztelt szakértő!
Két éve vásároltunk házat a férjemmel banki kölcsönből! Nincs még gyermekünk, de a közeljövőben tervezzük. Jelenleg egy szobás a házunk, ezért szeretnénk bővíteni még legalább eggyel! A kérdésem az lenne, hogy meg nem született gyermekre előre, lakásbővítésre igényelhető-e a szocpol/ félszocpol illetve valamilyen vissza nem térítendő állami támogatás!
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Mária

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-08 - 12:46

Kedves Mária!
Lakásbővítéshez gyermekek utáni támogatás (szocpol/félszocpol) nem igényelhető jelenleg.
A hitelek közül állami kamattámogatású és piaci kamatozású bővítési kölcsön igénybevételére van lehetőség. Ha érdeklik Önöket a hitellehetőségek, Szakértőink készséggel készítenek személyre szabott, díjmentes bővítési hitelajánlatot online ajánlatkérő űrlapunk kitöltése után!

Seres szerint:

2014-03-26 - 11:48

5 gyermekem van egy szoba konyha lakást vettünk a párommal. Bővítésre szeretném ha segítenének.

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-27 - 09:56

Kedves Seres!
A lakásbővítés jelzáloghitel igénybevételével történhet. Erre a célra ugyanis gyermekek utáni támogatásra nem jár. A hitelből történő finanszírozás akkor lehetséges, ha az ingatlan bővítést követő értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot és rendelkeznek a bank által elfogadható jövedelemigazolással. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével igényelhetik.

Viktor szerint:

2014-03-01 - 21:08

Érdeklődni szeretnék. 3 gyermekem van. Használt lakásra vagy meglévő lakás bővítésére jár-e szocpol vagy milyen hitel felvételére van lehetőség?
Köszönettel: Viktor

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-03 - 10:32

Kedves Viktor!
Használt lakás vásárlásához vagy bővítéséhez szocpol nem, ellenben lakáshitel igényelhető. A kölcsön forint alapon, kedvező kamatláb mellett érhető el. Az igénylés feltételeiről honlapunkon részletes leírást olvashat. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online ajánlatkérő űrlapunk kitöltése után ismerheti meg!

Bence szerint:

2014-02-17 - 11:15

2006-ban vettünk fel 3 000000 Ft CHF alapú hitelt használt lakás vásárlásra. A lakás komfort nélküli szoba, konyha. Bővítéshez megvan az engedély, hozzá is fogtunk, kb 50% kész. De elfogyott a pénzünk! Két kiskorú gyermeket nevelünk nejem GYED en én pedig szerződéses munkákból tengetem" a családom. Szeretnénk valami segítséget a két gyermek érdekében kapni, hogy rendbe tegyük a lakást. Hiteltartozásunk nincs, rendesen havonta fizetjük a részletet ebből is várunk és szeretnénk, kamat csökkentési támogatást.
Tisztelettel.
Bence

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-17 - 11:17

Kedves Bence!
Lakásbővítéshez egy összegű, vissza nem térítendő állami támogatás (szocpol, félszocpol) nem vehető igénybe. Hitel felvételére megfelelő munkaviszony és az ingatlant már terhelő lakásvásárlási hitel miatt nincs lehetőségük. A fentiek miatt sajnos nem tudunk Önöknek segíteni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések