Milyen lehetőség van lakásvásárlásra meglévő lakáshitel és plusz ingatlanfedezet esetén?

Üdvözlet!

Abban szeretném a tanácsát/segítségét kérni, hogy ebben az esetben mit lehet csinálni, kicsit összetett a dolog:
Svájci frank alapú lakáshitelünk van, 8,3 milliót vettünk fel 4 éve úgy, hogy az ingatlan egy az egyben fedezet és a szüleim háza is be van terhelve fedezetként bizonyos %-ban. (ami kb. 16 milliót ér)

Szeretnénk eladni a hiteles lakásunkat és venni egy házat, amit most nagyon kedvezően megkapnánk. Egyéb okokból 5 millió forintért. Jelenleg megyeszékhelyen lakunk és innét egy 40 km-re lévő városba szeretnénk költözni.

Lehetséges-e ezt a hitelt átvinni egy jóval kisebb értékű házra akár úgy is, hogy a szüleim házát jobban beterheljük?
A házat felújítjuk, szocpolt eddig nem vettünk igénybe, most még lenne rá lehetőségünk?

Válaszát előre is köszönöm
Üdvözlettel: Marianna

Kedves Marianna!

A hitelfolyósító bank tudna Önnek válaszolni arra a kérdésre,  hogy lehetséges-e a fedezetcsere. Ehhez meg kell vizsgálniuk, hogy a szülői ingatlan és a kisebb értékű családi ház – figyelembe véve az Önök jövedelmi helyzetét – elbírja-e a 8,3 milliós kölcsönt. A vásárolni kívánt házra azonban csak akkor jegyeztethető át a hitel, ha az ingatlan már az Önök nevén van.

Amennyiben a hitel átjegyzésére nincs lehetőség, akkor a meglévő, eladásra szánt lakásuk árából vissza kellene fizetni a tartozást, s a másik ház megszerzéséhez újabb hitelt igényelni. Ehhez konkrét hitelajánlatot a legalacsonyabb havi lakáshitel részletekkel azonban csak a további részletek ismeretében tudnak adni Szakértőink. A szükségese információkat online ajánlatérő nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg.

Szocpol igénybevételére nem lesz lehetőségük. A támogatás ugyanis sem használt lakóingatlan vásárlására, sem felújításra nem nyújtható.


Utolsó módosítás: 2014. február 23. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Zsolt szerint:

2012-11-10 - 15:27

Tisztelt Hitelnet!
Ingatlant szeretnék vásárolni. Viszont a nevemen van már egy jelzáloghitel, nem tudom ez akadály lehet-e? Nem sok készpénzzel rendelkezem, de plusz fedezetként fel tudnék ajánlani egy tehermentes ingatlant. A leírtak alapján Önök szerint van esély a hitelfelvételre?
Köszönettel: Zsolt

Hitelnet szerint:

2012-11-10 - 15:55

Kedves Zsolt!
A meglévő jelzáloghitel nem jelenti automatikusan újabb kölcsön felvételének akadályát. A hitelképessége attól függ, hogy mennyi az igazolható nettó jövedelme, mekkora hiteltörlesztést fizet jelenleg és mennyi lenne a felvenni kívánt kölcsön várható havi törlesztése. Ha a hitelbírálatnak ez a része rendben van, akkor a vásárolandó és kiegészítő fedezetként felajánlott ingatlan jellemzőitől függ a finanszírozás lehetősége. Javasoljuk, hogy töltse ki online nyomtatványunkat, s a részleteket megismerve Szakértőink már többet tudnak Önnek mondani az elérhető hitelkonstrukciókról!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések