Milyen lakáshitelt kaphatok egy 4 milliós házra?

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Hozzá szeretnék jutni egy 4 millió Forint vételárú családi házhoz, ami 55m2 alapterületű, 800m2 a telek. Ez Ajka Tósokberéndden volna. Nekem 800.000 Ft önerőm lenne és 3.700.000 Forintot szeretnék felvenni rá. Én 32 éves vagyok, egyedülálló, nem vagyok Bár listán, hitelem nincs. Kérdésem az, kapnék hitelt? Ha igen, melyik bank adna? Rám nézve milyen lakáshitel felelne meg (kamattámogatott, lízing, stb.)? Egyáltalán hol keresgéljek a hitelek között? Kisebb tájékoztatásnak örülnék, ha lehetséges!

Köszönöm!
Pál

Kedves Pál!

Amennyiben az ingatlan forgalmi értéke 4 millió Forint, akkor a hatályos jogszabályi előírások alapján az igényelhető és felvehető hitel összege nem lehet több, mint a vételár 80 %-a. Ez a lehetőség csak néhány pénzintézetnél él és csak abban az esetben, ha rendelkezik a bank által elvárt összegű igazolható jövedelemmel. Lakáslízing vagy lakáshitel esetén ez tehát azt jelenti, hogy legfeljebb 3.200.000 ezer forint lehet a hitel felső határa.

Az Ön által leírtak alapján támogatott hitel is megoldható lehet, melynek következtében az első 5 évben alacsonyabb törlesztő részletet kellene fizetnie, mivel az állami kamattámogatás csak a futamidő első 5 évében jár. Használt lakás vagy családi ház vásárlására szocpol nem jár, tehát ez nem helyettesítheti az elvárt önerőt.

Az elérhető legkedvezőbb lakáshitelek havi részleteit megtekintheti hitel kalkulátor oldalunkon. Amennyiben kitölti adatlapunkat is, akkor tanácsadóink felveszik Önnel a kapcsolatot és a megadott információk alapján ismertetik az elérhető legkedvezőbb lehetőségeket.

Az elérhető legjobb ajánlat sokban függ az Ön rendelkezésére álló jövedelem nagyságától is.

Amennyiben további kérdései lennének kérem keresse meg az Ön lakhelyéhez legközelebbi irodánkat vagy tegye fel kérdését honlapunkon.


Utolsó módosítás: 2014. február 20. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Gabriella szerint:

2018-03-03 - 06:09

Tisztelt cím!
4,2 milliós nemrég vásárolt vidéki házra szeretnék felújításra hitelt felvenni. 2016 decemberétől passzív bár listás vagyok! Rendszeres kb. 200 ezres jövedelemmel rendelkezem.
Van valahol valami megoldás?
Köszönettel.
Gabriella

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-04 - 16:25

Kedves Gabriella!
Legalább 6 havi passzív KHR státusz esetén már megoldható lehet bankpartnereink egyikénél felújítási hitel felvétele. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Gergő szerint:

2013-01-24 - 13:30

És a hitelkártyám tartozása illetve a c-hitel kizáró ok?

Hitelnet szerint:

2013-01-24 - 13:39

Kedves Gergő!
Önmagában sem a hitelkártya tartozás, sem a C hitel nem kizáró ok, ám a hitelbírálat során a bankok figyelembe veszik rendszeres kiadásként ezeket a tartozásokat.

Gergő szerint:

2013-01-24 - 11:14

Érdeklődni szeretnék, használt lakást szeretnénk venni a párommal. Párom fizetése bruttó 120 ezer, nekem bruttó 150 ezer. Nekem van egy hitelkártyám, amin van jelenleg 200 ezer forintos tartozás és a banknál egy ún. C-hitel. Önerőnek párom édesanyjának van egy kb. 2 milliós ingatlana fedezetnek. Az ingatlan értéke 4 millió, ezt 20 évre vennénk fel. A kérdésem az lenne, hogy kapunk ilyen “feltételekkel” hitelt a 4 milliós ingatlanra?

Hitelnet szerint:

2013-01-24 - 13:27

Kedves Gergő!
A 2 milliós ingatlan egyik pénzintézetnél sem fogadható el plusz fedezetként. A 4 milliós ingatlan vásárlásához akkor kaphatnak lakáshitelt, ha – készpénz hiányában – legalább 4-5 millió forint értékű ingatlant tudnak biztosítani plusz fedezetként. Amennyiben erre van lehetőség, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Zita szerint:

2013-01-22 - 20:09

Érdeklődni szeretnék, hogy vásárolnék egy ingatlant, melynek értéke 3 millió forint. 1 millió forint önerővel rendelkezem és kiegészítő ingatlanfedezettel. Hogyan valósítható meg az ingatlanvásárlás?

Hitelnet szerint:

2013-01-22 - 21:09

Kedves Zita!
A 3 millió forint értékű ingatlan bankpartnereinknél nem fogadható el fedezetként. A vásárláshoz a plusz ingatlanfedezetre vehető fel a szükséges összeg, ha az megfelel a bankok fedezettel szemben támasztott követelményeinek. Személyre szóló, ingyenes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Pál szerint:

2013-01-19 - 14:33

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Azt szeretném megkérdezni, hogy befolyásolja a hitelhez jutást az, hogy az ingatlan félkomfortos? Vagy vannak bankok, amik nem is hiteleznek ez végett? Ha nem hiteleznek, van erre valami megoldás?
Köszönöm!

Hitelnet szerint:

2013-01-21 - 14:08

Kedves Pál!
A lakás komfortfokozata az ingatlan értékbecslő által megállapított értékét befolyásolja. Ha a félkomfortos ingatlan a megállapított forgalmi, illetve hitelbiztosítéki érték alapján elfogadható fedezetként, akkor működhet a banki hitellel történő finanszírozás.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések