Milyen lakáscélú támogatás jár 2014-ben közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek?

Tisztelt Hitelnet!

Közel öt éve dolgozom közalkalmazottként folyamatosan, eddig még semmilyen támogatást nem vettem igénybe és nem rendelkezem hitellel sem. Albérletben lakom a fővárosban, ami az állandó lakhelyemtől több mint 100 km-re van, saját tulajdonú ingatlanom nincs. A nettó jövedelmem 90 ezer forint, melynek több mint fele el is megy az albérleti díjra és rezsi költségekre. Így szinte lehetetlen bármihez is kezdeni vagy esetleg félretenni.

Több helyen olvastam albérleti és lakhatási támogatásról, ami elsősorban pályakezdők vagy munkanélküliek számára megpályázható, de a közalkalmazottak részére ellentétes híreket találtam. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen támogatást közalkalmazottak is igényelhetik-e 2014-ben? Vagy ha ezt nem, akkor van-e valamilyen ehhez hasonló támogatás, amit meg lehetne pályázni vagy esetleg bármilyen más lehetőség számomra?

Válaszukat és segítségüket előre is nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel.
Renáta

Kedves Renáta!

Irodánk lakossági hitelközvetítéssel foglalkozik, valamint ehhez kapcsolódóan az eltartott gyermekek után – új ház építése vagy újépítésű lakóingatlan vásárlása esetén – elérhető szocpol ügyintézését vállaljuk. Ezen kívül egyéb lakáscélú támogatások – például albérleti és lakhatási támogatás – ügyintézésében nem vagyunk illetékesek, ezért ebben az ügyben nem tudunk Önnek segíteni.

A lakossági jelzáloghiteleken belül korábban elérhetők voltak a kimondottan közalkalmazottak, illetve köztisztviselők számára nyújtott lakáshitelek. Ezek azonban időközben megszüntetésre kerültek. Jelenleg közalkalmazottak, köztisztviselők számára is azokat a hitelkonstrukciókat tudjuk ajánlani lakásvásárlás esetén, melyek minden, az igénylési feltételeknek megfelelő személy számára elérhetők.

Mindemellett meglévő lakáshitelek előtörlesztéséhez illetve lakásvásárláshoz munkáltatói támogatás igénybevételére is van lehetőség, melyről bővebben IDE kattintva olvashat. Ennek feltételeiről, valamint szintén a munkáltató által nyújtható kamatmentes lakáscélú hitelekről a munkáltató illetékesénél kérhető bővebb felvilágosítás. Munkáltatói kölcsönök ügyintézésével irodánk szintén nem foglalkozik.

Amiben segíteni tudnánk Önnek, az egy esetleges lakásvásárláshoz kapcsolódó hitelfelvétel. Használt lakás vásárlásához állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitel egyaránt igénybe vehető. Azt azonban tudni kell, hogy a vásárolandó lakás értékével megegyező összegű kölcsön nem vehető fel, vagyis önerőre is szükség van. Ettől csak plusz ingatlanfedezet bevonása esetén lehet eltekinteni, amely fedezet bárki tulajdonában lehet. (Például szülői ingatlan bevonásával megvalósuló lakásvásárlás.) Mindehhez megfelelő jövedelemfedezettség szükséges, amit a lakásvásárlás részletei határoznak meg.

Amennyiben szeretne tájékozódni a banki lakáshitelekről, tekintse meg honlapunkon az e témában olvasható bejegyzéseket!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Nikolett szerint:

2014-11-05 - 20:58

Érdeklődni szeretnék, van-e jelenleg kamatmentes köztisztviselői hitel, és ha igen, milyen feltételek és dokumentumok szükségesek hozzá?
Üdvözlettel,
Nikolett

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-06 - 09:34

Kedves Nikolett!
A hitelintézetek jelenleg nem nyújtanak köztisztviselői kölcsönt.
A köztisztviselők által elérhető kamatmentes kölcsön lehetőségéről a munkáltatónál érdeklődhet.

Sándor szerint:

2014-09-04 - 21:03

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Szeretném tudni, hogy van-e lehetőség közalkalmazotti, állami támogatott, lakásvásárlási hitel felvételére, ha közalkalmazottként dolgozom, de nincs önerőm?

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-05 - 13:17

Kedves Sándor!
Kimondott közalkalmazotti hitelt jelenleg egyik pénzintézet sem kínál. Államilag támogatott lakásvásárlási hitel felvételére akkor nyílhat lehetősége, ha önerő hiányában megoldható egy kiegészítő ingatlanfedezet bevonása. A plusz fedezet bármely más személy tulajdonában lehet. Ha ez lehetséges, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Katalin szerint:

2014-08-16 - 14:14

Kedves Hitelnet!
Közalkalmazott vagyok, pedagógus. Olvastam a közalkalmazottaknak járó kedvezményes állami lakáshitelről, de nem egyértelmű számomra, hogy jelenleg él-e ez a lehetőség számomra. Élettársammal 10 milliós érték körüli használt lakás vásárlását tervezzük a közeljövőben, valamennyi önerővel rendelkezünk.
Kérem szíveskedjen további információkat küldeni a kedvezményes lakáshitelről!
Előre is köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-16 - 15:12

Kedves Katalin!
A közalkalmazotti kamatmentes hiteljavaslat elfogadásáról nincs információnk.
Az elérhető legkedvezőbb banki – nem közalkalmazotti, de államilag támogatott, illetve piaci kamatozású – lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha elküldi online ajánlatkérését!

Edit szerint:

2014-08-13 - 21:34

Olvastam, hogy az Önkormányzatoknál dolgozók kamatmentes hitelfelvételi lehetősége a jövőben lehetséges lesz. Kérdésem, létezik-e ilyen hitel, ha igen, hogyan kell igényelni?
Válaszukat köszönöm.
Edit

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-13 - 22:45

Kedves Edit!
Az önkormányzati dolgozók kamatmentes hitelfelvételének ügyében nem vagyunk illetékesek, így erről sajnos nem tudunk Önnek tájékoztatást adni.

Zsuzsa szerint:

2014-06-05 - 22:19

Tisztelt Szakértő!
2011. január 01. óta vagyok kormánytisztviselő, és most szeretnék egy használt lakást vásárolni.
Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak, hogy minél kedvezőbben juthassak hitelhez.
A lakás, amit kinéztem 8 millió forintba kerül.
Köszönöm válaszát.
Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-06 - 12:13

Kedves Zsuzsa!
A hazai lakásvásárlók az állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakásvásárlási hitelek közül választhatnak. Támogatott hitel esetében a kamattámogatás a futamidő első öt évében biztosított, azt követően piaci kamatozású lesz a kölcsön. Az államilag támogatott és piaci kamatozású konstrukciókat online lakáshitel kalkulátorunk segítségével egyszerűen összevetheti és megtalálhatja a bankpiacon jelenleg elérhető legkedvezőbbet.
Ahhoz, hogy a 8 millió forintos használt lakásra konkrét, személyre szabott hitelajánlatot tudjunk Önnek készíteni, bővebb információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Hajni szerint:

2014-05-24 - 22:46

T.
Ezúton szeretném kérdezni, hogy használt lakásra van-e ilyen hitel vagy milyen úton tudnék 12,5 milliós lakást vásárolni? 15 éve vagyok közalkalmazott.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-26 - 13:12

Kedves Hajni!
Közalkalmazotti lakáshitel igénylésére jelenleg nincs lehetőség. Mivel a lakás teljes vételára nem vehető fel hitelként, ezért önerő is szükséges a finanszírozáshoz. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, akkor az önerő helyettesíthető plusz ingatlanfedezet bevonásával. Javasoljuk, hogy fentiek alapján töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakáshiteleket!

Pintér Hajni szerint:

2014-05-26 - 13:38

Van önerő, ami 5 m Ft
Így hogy tudnék ehhez hozza jutni, mi a folyamata?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-26 - 14:11

Kedves Hajni!
Lakásvásárlási hitel igényléséhez adásvételi szerződés szükséges, melyben rögzítik a vételárat, a saját erő és a hitel összegét. A kölcsönt a bank a vételár utolsó részeként, a saját erő kifizetését követően utalja az eladó által megadott bankszámlára. A hitelfelvétel során felértékelik a vásárolandó lakást, majd az ingatlanérték és az igénylő jövedelmi helyzete alapján elvégzik a hitelbírálatot. A szerződéskötésre és a hitelszerződés közjegyzői okiratba foglalására ezután kerül sor, amit a földhivatali jelzálogbejegyzés követ. A hitelügyintézés kb. 3-4 hetet vesz igénybe.
Az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő lakásvásárlási hitelekről online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után készséggel tájékoztatják Szakértőink.

Juli szerint:

2014-04-22 - 15:24

Tisztelt Hitelnet Munkatársai!
Kormánytisztviselő vagyok, és munkáltatómtól azt a tájékoztatást kaptam, hogy a cafetéria keretében munkáltató által nyújtható lakáshitel támogatást a közszférában dolgozók nem kaphatják, mivel számunkra kormányrendelet írja elő, milyen elemeket tartalmazhat a cafetéria. Ezek között pedig esetünkben – állítólag – nem szerepelhet a lakáshitel támogatás. Arra a bizonyos maximum havi 80 ezer forint összegű támogatásra gondolok, mely összességében az 5 millió forintot nem haladhatja meg, és március hóban lépett életbe. Mindenütt olvashatunk erről, de arra egyetlen helyen sem térnek ki, hogy kormánytisztviselők ez alól kivételt képeznének. Kérem szíves tájékoztatásukat ezzel kapcsolatban.
Köszönettel: Juli

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-22 - 21:48

Kedves Juli!
A lakáscélú munkáltatói támogatások ügyében irodánk nem illetékes. Az erre vonatkozó szabályozást a 15/2014 NGM rendelet tartalmazza.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések