Milyen áthidaló megoldás van lakásvásárlás esetén? - Hitelnet.hu

Milyen áthidaló megoldás van lakásvásárlás esetén?

Tisztetl Hitelnet.

Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségek vannak. Ami most házam eladó Földesen 11.8 millió Ft-ért és szeretnék debreceni házat, ami olyan kb. 15-18 millió Ft-ba kerül. Havi fizetesem 125.000 Ft nettó, fogyatékossági támogatás 21 ezer forint és 44 ezer forint.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

De 2 millió forint önerő az van és abból 15-18 millió forintos házat vásárolok. Ha a másik ház eladásra kerül, abból majd ki lehet fizetni az árat és abból a hitel csökkentésre kerül?

Várom a válaszát.
Üdvözlettel.
Gábor

Kedves Gábor!

A legalább 3 hónapos, folyamatos munkaviszonyból származó jövedelem elfogadható során. (Ha esetleg határozott idejű a munkaszerződése, akkor bizonyos feltételekkel fogadható el.) A rokkantnyugdíjat abban az esetbenb tudják figyelembe venni a pénintézetek jövedelemvizsgálat során, ha a járadék folyósításának nincsen lejárata, tehát a rokkantség végleges, nem kell újabb felülvizsgálatra menni. A fogyatékossági támogatás nem tartozik az elfogadható jövedelemtípusok közé.

A vásárolandó ingatlanra – törvényi előírás alapján – forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. Ez a finanszírozási arány – az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően – kisebb mértékű is lehet. 80%-os finanszírozással átalában megyeszékhelyeken, nagyobb településeken, városokban lehet számolni. A debreceni ingatlan esetében tehát – földrajzi elhelyezkedés alapján – működhet akár a maximáis finanszírozás is. Ehhez a jövedelemfedezettségnek is teljesülnie kell.

A jövedelemvizsgálat elvégzéséhez bővebb információkra lenne szükség. 15-18 millió forint értékű debreceni ház esetében – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – sem lenne azonban elegendő a 2 millió forint önerő.

Több megoldás is lenne a hiányzó önerő előteremtésére. Plusz fedezetként bevonva a meglévő ingatlant növelhető a összege. A plusz ingatlanra külön hitelügylet keretében szabad felhasznlásású jelzáloghitel is igényelhető. Van lehetőség úgynevezezett áthidaló hitel igényevételérel is addig, amíg az eladásra szánt ingatlan nem kerül értékesítésre. Ebben az esetben csak kamattörlesztést kell fizetni, a tőke összege az ingatlan értékesítésekor egy összegben válik esedékessé. Továbbá esetlegesen személyi hitel igénylése is megoldható lehet.

Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes kalkulációt tudnak készíteni Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Utolsó módosítás: 2018. december 05. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések