Milyen áthidaló megoldás van lakásvásárlás esetén? - Hitelnet.hu

Milyen áthidaló megoldás van lakásvásárlás esetén?

Tisztetl Hitelnet.

Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségek vannak. Ami most házam eladó Földesen 11.8 millió Ft-ért és szeretnék debreceni házat, ami olyan kb. 15-18 millió Ft-ba kerül. Havi fizetesem 125.000 Ft nettó, fogyatékossági támogatás 21 ezer forint és 44 ezer forint.

De 2 millió forint önerő az van és abból 15-18 millió forintos házat vásárolok. Ha a másik ház eladásra kerül, abból majd ki lehet fizetni az árat és abból a hitel csökkentésre kerül?

Várom a válaszát.
Üdvözlettel.
Gábor

Kedves Gábor!

A legalább 3 hónapos, folyamatos munkaviszonyból származó jövedelem elfogadható során. (Ha esetleg határozott idejű a munkaszerződése, akkor bizonyos feltételekkel fogadható el.) A rokkantnyugdíjat abban az esetbenb tudják figyelembe venni a pénintézetek jövedelemvizsgálat során, ha a járadék folyósításának nincsen lejárata, tehát a rokkantség végleges, nem kell újabb felülvizsgálatra menni. A fogyatékossági támogatás nem tartozik az elfogadható jövedelemtípusok közé.

A vásárolandó ingatlanra – törvényi előírás alapján – forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. Ez a finanszírozási arány – az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően – kisebb mértékű is lehet. 80%-os finanszírozással átalában megyeszékhelyeken, nagyobb településeken, városokban lehet számolni. A debreceni ingatlan esetében tehát – földrajzi elhelyezkedés alapján – működhet akár a maximáis finanszírozás is. Ehhez a jövedelemfedezettségnek is teljesülnie kell.

A jövedelemvizsgálat elvégzéséhez bővebb információkra lenne szükség. 15-18 millió forint értékű debreceni ház esetében – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – sem lenne azonban elegendő a 2 millió forint önerő.

Több megoldás is lenne a hiányzó önerő előteremtésére. Plusz fedezetként bevonva a meglévő ingatlant növelhető a összege. A plusz ingatlanra külön hitelügylet keretében szabad felhasznlásású jelzáloghitel is igényelhető. Van lehetőség úgynevezezett áthidaló hitel igényevételérel is addig, amíg az eladásra szánt ingatlan nem kerül értékesítésre. Ebben az esetben csak kamattörlesztést kell fizetni, a tőke összege az ingatlan értékesítésekor egy összegben válik esedékessé. Továbbá esetlegesen személyi hitel igénylése is megoldható lehet.

Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes kalkulációt tudnak készíteni Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2018. december 05. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Róbert szerint:

2019-05-10 - 08:04

Jó napot kívánok!
Érdeklődöm, hogy egy nagyobb összeggel tudnak segíteni házvásárláshoz? A pénzt egy összegben kamataival fizetném azonnal vissza, amint jelenlegi házamat el tudom adni. Házat szeretnék cserélni, megtakarításom egy ház árához csak minimális, vagyonom a jelenleg lakott házam. Jelenlegi ingatlanpiacot figyelve remélhetőleg gyorsan müködne az ingatlanváltás.
Köszönöm, válaszukat várom.
Róbert

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 08:59

Kedves Róbert!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önt a fenti esetben elérhető áthidaló hitelekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Ferenc szerint:

2019-03-14 - 10:44

Üdvözlöm!
Keszthelyen egy használt, átalakításra váró családi házat szeretnénk megvenni, de gyorsan kellene lépnünk, mert elég nagy az érdeklődés rá. Az ára 28 M Ft. A miénket meghirdettük, van is érdeklődés, valószínűleg rövidesen el tudjuk adni 50 MFt-ért.
Arra az időszakra szeretnék áthidaló kölcsönt, amíg a miénk értékesítéséből ténylegesen pénzhez jutunk! Bankszámla vezető bankom a K&H.
Milyen lehetőségeink vannak?
Köszönettel és üdvözlettel: Ferenc

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 07:55

Kedves Ferenc!
Amennyiben még aktuális az áthidaló hitel felvétele, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Zsuzsanna szerint:

2019-03-05 - 09:54

Üdvözlöm!
Új építésű lakást szeretnénk venni, melynek ára 55 millió Ft. Van egy saját tulajdonú bp.-i lakásunk, melynek jelenleg kb. 28 millió az ára, de van még rajta 3,5 millió lakástakarék hitel, továbbá igénybe vennénk a 10+15 CSOK-ot és van kb. 5 millió megtakarításunk. Tehát elviekben az új lakás vételára rendelkezésre áll. Az új lakás vásárlásához 10% azonnali befizetésére, és további 40%, két hónapon belüli megfizetésére volna szükség. Viszont az első babánk tavasszal születik, emiatt még nem szeretnénk a meglévő lakásunkat eladni. Az első 10% részlet a megtakarításunkból lenne fizetve.
Az lenne a kérdésem, hogy volna-e olyan hitelkonstrukció, amellyel a meglévő lakásunk eladása nélkül kifizethetnénk a szükséges 40%-ot. A lakást várhatóan egy éven belül gond nélkül tudnánk értékesíteni.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv, Zsuzsanna

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 10:00

Kedves Zsuzsanna!
Létezik kifejezetten erre a célra igényelhető áthidaló hitel, melyet a meglévő lakás értékesítéséig lehet felvenni. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések