Miért lehet még tartozásunk, ha a NET megvásárolta a lakásunkat? - Hitelnet.hu

Miért lehet még tartozásunk, ha a NET megvásárolta a lakásunkat?

Tisztelt hitelnet!

Velünk a következő dolog történt. 2007-ben 7 millió Ft-ért vásároltunk lakást, amit a következőképpen fizettünk ki: 450 ezer Ft önerő, 1 millió 200 ezer Ft szocpol két gyerekre és 5 millió 300 ezer Ft OTP deviza hitel.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Eltelt 11 év és a következő történt: 2 évig fizettük a törlesztést havi rendszerességgel, majd a svájci frank emelkedése miatt a törlesztésünk a duplájára emelkedett, amit már nem mindig tudtunk fizetni.

Két éve a nemzeti eszközkezelő megvásárolta a házunkat 4 millió Ft-ért, aki kiadta nekünk bérbe havi 10 ezer Ft-ért. Csakhogy volt olyan kritikus 2-3 évünk, amikor közös költséggel elmaradtunk és a kamatokkal együtt 2 millió Ft tartozásunk lett. Ezt megkértük, részletre fizetjük is.

Most viszont állami kezességvállalás címmel lett 2 millió 300 ezer Ft tartozásunk, amivel már nem tudunk mit kezdeni. A feleségem bankszámláját zárolták. Olvasom a szerződést, amit a bankkal kötöttünk és nincs benne állami kezességvállalás, csak vissza nem térítendő kezességvállalás. Már teljesen kikészültünk, bele bonyolódtunk ezekbe a tartozásokba. Banki és egyéb segítség ennek megértésére nincs. Nem kapunk választ arra a kérdésünkre, hogy ha megvásárolta az eszközkezelő a házat a banktól, akkor miért van még tartozásunk, hova tűnt el az önerőnk és a szocpol, ami vissza nem térítendő támogatás és hova tűnt az a néhány év törlesztésünk, amit nagy kínnal, de becsületesen kifizettünk sokszor még akkor is, ha nem maradt a konyhára. A felvett hitel óta született egy kislányunk, aki egy éves.

KÉREM SEGÍTSENEK!
Attila

Kedves Attila!

A kérdésben irodánk nem igazán illetékes, mivel elsősorban hitelközvetítéssel foglalkozunk, a Nemzeti Eszközkezelőt érintő kérdésekben sajnos nem tudunk állást foglalni. Arról, hogy jelenlegi tartozásuk pontosan miből keletkezett, a tartozás követelője tud pontos felvilágosítást adni.

A lakásvásárlás során kifizetett önerő és a szocpol összege a vételár részeként az előző tulajdonos részére került megfizetésre. A néhány év törlesztése a fennálló tartozásukat csökkentette, de mivel eközben a svájci frank árfolyama emelkedett, ezért a befizetett havi törlesztések ellenére a tartozásuk sajnos nem csökkent, hanem növekedett.

Javasoljuk, hogy személyesen keressék fel az ügyben érintett felet, ahol részletes tájékoztatást és magyarázatot kaphatnak kérdéseikre. Ellenkező esetben panasszal fordulhatnak az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához.

Utolsó módosítás: 2018. január 09. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések