Mi a megoldás, hogy hitelt és CSOK-ot is igényelhessünk, ha BAR listás vagyok? - Hitelnet.hu

Mi a megoldás, hogy hitelt és CSOK-ot is igényelhessünk, ha BAR listás vagyok?

Tisztelt Hitelnet!

3 gyermekünk van. A csok-ot szeretnénk igénybe venni házunk bővítéséhez (15 m2 terasz bővítéséhez és beépítéséhez). Én vagyok az 1/1 tulajdonos. Mi a teendőnk, ha igénybe szeretnénk venni a csok-ot? Hol igényelhetjük? Mekkora összeget kaphatnánk? (az ingatlan jelenleg kb. 60 m2 és kb. 20-25 m2-rel szeretnénk bővíteni).

Másik kérdésem, hogy én a svájci frank hitel miatt -s lettem. Még 1 évem lenne a hitelből, így én nem tudok hitelt igényelni. Milyen megoldás létezhet, hogy felvehessük a Csok-ot és hitelt is igényelhessünk, hogy meg tudjuk valósítani a bővítést? (Szeretnénk saját szobát, jó lenne, ha nem a konyhában tudnánk álomra hajtani a fejünket a férjemmel).

Bocsánat a kapkodó levélért, 9 hónapos fiam sürget. 🙂
Nagyon köszönöm segítségüket előre is.
Tisztelettel: Gabriella

Kedves Gabriella!

A negatív tartalmú KHR lista sajnos szinte lehetetlenné teszi a hitelfelvételt. Ha státuszban van jelenleg, akkor egyik bankpartnerünknél sem oldható meg a . esetén egy pénzintézet van, amely nyújt lakáshitelt, de csak akkor, ha a státusz legalább 6 hónapja fennáll. KHR listás ügyfél akkor válhat ismét hitelképessé a bankoknál, ha adatai törlésre kerülnek a KHR rendszerből, ami legkorábban a passzív státusz 1 éves fennállása után lehetséges. Arra sajnos nincs lehetőség, hogy Ön kimaradjon a hitelügyletből, mivel tulajdonosa az ingatlanfedezetnek, illetve a házastárs bevonása is kötelező.

Bővítéshez abban az esetben vehető igénybe a CSOK, ha az ingatlan legalább egy szobával bővül. A meglévő épületrész átalakítása nem minősül bővítésnek, tehát hozzá kell építeni a házhoz vagy beépíteni a tetőteret. Fontos, hogy a bővítendő ingatlanban házastársak esetén mindkét mindkét félnek legyen tulajdonjoga. (Nem feltétel az 50-50%-os .)

Amennyiben a bővítés esetén előírt feltételek teljesülnek, akkor 3 gyermek után, 80-85 m2 hasznos alapterületűre bővített ingatlanra 1.500.000 Ft összegű kedvezményt kaphatnak elvileg. Azért elvileg, mert figyelembe kell venni azt a szabályt is, hogy a hitelintézet által elfogadott bővítési költségvetés számlával igazolt összegének 50%-át nem haladhatja meg a CSOK összege. A minimális számlabemutatási kötelezettség mértéke a hitelintézet által elfogadott költségvetés összegének 70%-a. A minimális számlabemutatási kötelezettség teljesítését figyelembe véve a kedvezmény összege nem haladhatja meg tehát a költségvetés 35%-át. Ezek alapján ahhoz, hogy a 1.500.000 Ft összegű CSOK-ot valóban igénybe tudják venni, a költségvetésnek legalább 4.300.000 Ft-ról kell szólni, melynek 70%-át számlával kell igazolni. Ebben a formában a bővítéshez önerő is szükséges.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2015. június 18. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Viktor szerint:

2018-03-07 - 05:47

A házastársam előző kapcsolatában adóstárs volt jelzáloghitelnél és most tudtuk meg, hogy szerepel a bárlistán. 3 gyerek után szeretnénk igénybe venni a csok + hitelt használt lakás vásárlásra.
Milyen lehetőségünk lenne? Például, ha Vagyonközösségi megállapodás születik közöttünk? Vagy bármely megoldás érdekelne.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-07 - 06:18

Kedves Viktor!
A vagyonközösségi megállapodás sajnos nem jelent megoldást BAR lista esetén, mert a bankok ilyen esetben is lekérdezik a hitelügyletbe bevonásra nem kerülő fél adatait a Központi Hitelinformációs Rendszerben és a negatív információ kizáró okot jelent. Továbbá CSOK igénylésre házastársak kizárólag együttes igénylés esetén lehetnek jogosultak, tehát felesége nélkül a CSOK igénylés nem működhet.
A CSOK és hiteligénylés akkor oldható meg, ha felesége nem aktív, hanem passzív státuszban szerepel már a rendszerben és a korábbi mulasztás legalább 6 hónapja rendezett. Ez esetben bankpartnereink egyiknél lehetőség nyílhat a lakásvásárlásra. Amennyiben ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát és Szakértőink bővebb tájékoztatást adnak Önöknek.

Zsolt szerint:

2017-03-28 - 20:00

Tisztelt hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy kapnánk-e hitelt a párommal. 1 gyerekre igényelnénk a csokot. Passzív bárosok vagyunk. Van egy ingatlanunk, az OTP factoringnak tartozunk. Ezt szeretnénk kiváltani vagy új hitelt felvenni egy másik házra. Ezt a házat eladnánk. Mi lenne a megoldás?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-29 - 14:58

Kedves Zsolt!
Hitelkiváltás céljából CSOK nem igényelhető. Másik lakás vásárlásra esetén CSOK-ra jogosultak lehetnek akkor is, ha adataik negatív tartalommal szerepelnek a BAR listán. A használt lakásra vonatkozó CSOK feltételek ITT olvashatók.
Passzív BAR lista esetén hitelfelvételre abban az esetben van lehetőség, ha a korábbi tartozás legalább 6 hónapja rendezett. Ez esetben kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk tájékoztatni fogják Önöket az elérhető hitelkonstrukciókról!

Juli szerint:

2017-02-09 - 13:41

Kedves Hitelnet.
Párommal 9 éve élünk együtt, van egy 8 éves fiunk és érkezik a másik. Kérdés az lenne, hogy a párom anno lemondott a javamra a fiunkról egyéb okok miatt, amit a gyámságon tettünk meg. Csokot és hitelt szeretnék igénybe venni. Én aktív Bar lista miatt kiestem, tehát mind a kettőt ő venné fel. Olyan lehetséges-e, hogy újra besétálunk a gyámhivatalba, hogy közösen neveljük ismét, és így nem kell lemondanom a gyerekekről, hogy járjon nekünk a támogatás és külön intézménynél venné fel a hitelt /fundamenta/, csok pedig OTP. Ilyenkor én ugye nem lennék akadály a KHR miatt? A csok alanyi jogon jár, ha jól tudom. A párom teljesen tiszta és megvan a 180 nap.

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-09 - 16:48

Kedves Juli!
A gyámsággal kapcsolatos kérdésben a gyámhivatal tud Önnek tájékoztatást adni.
A támogatásra azonban csak akkor lehetnének jogosultak, ha mindketten tulajdonjogot szereznek a vásárolandó ingatlanban. Ha pedig mindketten tulajdonosok lesznek, akkor a hitelügyletben is mindkettejüknek szerepelnie kellene, ám az Ön esetében a negatív tartalmú KHR kizáró ok. CSOK igénylésnél ugyan a negatív KHR nem akadály, de a kedvezményt csak akkor kaphatják meg, ha – hitelfelvételi lehetőség hiányában – a vételár fennmaradó része önerőben rendelkezésükre áll.

Heni szerint:

2016-05-11 - 14:59

Üdvözlöm!
Szeretnék lakást venni kb. 10-15 millió! Aktív bárlistán vagyok. de két éve nem csúsztam a fizetéssel. Jövő nyáron telik le, bár nem szeretnék hitelt, ha nem muszáj. 5 gyermek van, 3 kiskorú,egyedülálló vagyok, jó a keresetem is (200 000 Ft) + egyebek, de pár hónap múlva 40 leszek.
Milyen megoldást vagy lehetőséget tudna ajánlani?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-11 - 15:13

Kedves Heni!
Mivel aktív BAR listásként nincs lehetőség hitelfelvételre, ezért a lakásvásárláshoz legfeljebb a CSOK-ot tudja kihasználni, ha rendelkezik a vételár kifizetéséhez szükséges további önerővel. A CSOK feltételeit IDE kattintva tekintheti meg.

Éva szerint:

2016-04-20 - 08:29

Én bar listás vagyok, de két gyerekem van válaszból megértettem, hogy akkor kaphatom meg a csokot – ha a fennálló összeget egymagam fizetem ki, tehát további hitelre nem vagyok jogosult. Engem az érdekelt volna elsősorban, hogy a csokot mindkét gyerekre kapom, vagy csak egyre. Egyik gyerekem 21 éves, tanuló egyetemista, tehát eltartott. A másik gimnazista tanuló, ő is eltartott. Ez lett volna a kérdésem. A fennálló tatozásom még 30 ezer Ft.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-20 - 09:27

Kedves Éva!
Arról, hogy mely gyermek után igényelhető a CSOK, IDE kattintva tájékozódhat. Mivel az egyik gyermek 20 év alatti eltartott, a másik pedig 20-25 éves kor közötti felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanuló, ezért mindkét gyermek után igényelhető a CSOK.

Éva szerint:

2016-04-18 - 15:44

tisztelettel!!!
Évekkel ezelőtt vettem fel kölcsönt aki helyett fizetek, de azt hiszem bar listás lettem. Szeretném lakásvásárláshoz a csok-ot igénybe venni, mert albérletben élek két gyerekkel. Lányom egyetemista, tehát eltartott 21 éves, fiam gimnáziumi tanuló 18 éves, tanuló, eltartott. A lakás értéke 5.500 ezer forint, nagyon szép és jó állapotú. Ehhez még banki hitel is szükséges lenne. Ehhez önerő egymillió háromszázezer Ft. Kaphatom-e a két gyerekre a csoko-ot, és a fennmaradó részhez banki hitelt? Jelenlegi munkahelyemen 2014. november 24-e óta dolgozom, ez bizony nagy dolog a mai világban.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-18 - 15:52

Kedves Éva!
Elsőként annak kellene utána néznie az érintett pénzintézetnél, hogy szerepel-e a BAR listán vagy nem. Ha szerepel, akkor sajnos hitelfelvételre nincs lehetőség. Így a CSOK-ot csak akkor tudja igénybe venni a lakásvásárláshoz, ha a vételár teljes fennmaradó részét önerőből tudja fedezni. Amennyiben adatai nem szerepelnek a BAR listán, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!

Bernadett szerint:

2016-01-29 - 22:18

Üdvözlöm!
Párom házat szeretne venni szocpollal. 1 gyermekünk van, nem vagyunk házasok. Én sajnos bár listás vagyok, ő tud attól szocpolt igényelni a hitelhez?

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-24 - 10:09

Kedves Bernadett!
Élettársak kizárólag együttes igénylés esetén lehetnek jogosultak CSOK-ra.

Tamás szerint:

2016-01-05 - 11:23

Üdvözletem.
November óta passzív bar listás vagyok, de párom nem az. A kérdésem az lenne, ha az új csok keretei között kinéztünk egy 9,7 milliós lakást, amely 71 nm és új építésű, akkor igénybe tudjuk venni a támogatást?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-23 - 15:44

Kedves Tamás!
A 10 milliós CSOK igénybevételénél kizáró ok a negatív KHR státusz. A kifizetéstől számított 1 év után szerezhetnek jogosultságot a támogatásra.

Kitti szerint:

2015-10-26 - 21:39

Tisztet Hitelnet!
Én arra lennék kíváncsi, hogy úgy igényelhető-e a csok, hogy egy gyermekünk van jelenleg az élettársammal, de szeretnénk egy kis esküvőt és 4 éven belül bevállalnánk még egy gyermeket és majd így szeretnénk felvenni a szocpolt. Szóval a kérdésem az lenne, hogy ha a házasság megvan és elindítom a kérelmet, hogy hozzájuthassak a szocpolhoz és az eladóval megegyezünk, hogy adjuk a szocpolt és a fennmaradó összeget havi részletfizetéssel fizetjük tovább. Ez így működhetne-e, mivel hitelt egyikünk sem kap, mert bárosok vagyunk!
Előre is köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-27 - 13:57

Kedves Kitti!
Megelőlegező CSOK-ra 40 év alatti házaspárok jogosultak lehetnek. A leírt esetben azonban nem tudják igénybe venni a támogatást, mert a CSOK a vételár utolsó részeként folyósítható akkor, ha már a teljes önerő kifizetésre került.

Kitti szerint:

2015-10-27 - 15:35

Üdvözlöm!
Újból én lennék! Azt szeretném kérdezni, hogy ha az energetikai vizsgálaton ér a ház 1.200.000 Ft-ot például és a tulaj eladja annyiért, akkor megkapom a 2 gyermekre a szocpolt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-28 - 13:27

Kedves Kitti!
Ahhoz, hogy az 1.200.000 Ft-ot érő komfortos lakóház teljes vételára szocpolból finanszírozható legyen, a lakásnak 80 m2 feletti hasznos alapterületűnek kell lenni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések