Mennyi önerő kellene, hogy biztosan megkapjuk a lakáshitelt?

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy kaphatnánk-e kb. 7.000.000 Ft hitelt az alábbi paraméterekkel:

Én gyeden vagyok, a családival együtt kb. 110.000 Ft a nettóm, a páromé kb. 100.000 Ft. Van egy kocsihitelünk ami most jár le, de az árfolyam különbözetet még fizetnünk kell kb. 2 évig, havi 40.000 Ft-al, a párom nevén van. Ingatlan nincs sem a nevünkön, sem a családban, amit fedezetként bevonhatnánk.

A vásárolni kívánt ingatlan:
Pest megyei település, új építésű, de nincs teljesen kész, kb. 85 %-os, 74 nm, igénybe vennénk szocpolt, meglévő 2 gyermekre, és lenne kb. 2 millió önerőnk. A vételár: 11.000.000, az ingatlan értéke kész állapotban kb. 16-18 millió Ft.

A páromnak van egy életbiztosítása, tavaly kötöttük, 15 éves, lejáratkor 1 millió Ft-ot fizet, talán az is bevonható lehet?
Amennyiben ez így kevés, mennyi önerő kellene, hogy BIZTOSAN megkapjuk a hitelt? Akár lakáslízing is érdekel!

Köszönettel:
Magdolna

Kedves Magdolna!

Félkész lakóingatlan vásárlását illetően a hatályos szocpolrendelet a következőt mondja ki: “A használatbavételi engedéllyel vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal még nem rendelkező lakás tulajdonjogának a használatbavételi engedély megszerzése vagy a használatbavétel tudomásulvétele előtt történő átruházása esetén, ha az építkezés 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott építési engedély alapján történt, úgy a lakásépítési támogatást az új tulajdonos igénybe veheti.” Ha az eredeti építési engedély 2008. július 1. előtti, akkor nem lehet élni a szocpol nyújtotta lehetőséggel.

Az életbiztosítás a szükséges önerőt nem helyettesíti, így ezt önerőként a hitelügyletbe nem lehet bevonni. Ahhoz, hogy Szakértőik személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot tudjanak készíteni Önöknek, online ajánlatkérő nyomtatványunkat kellene kitölteni. Ez alapján készíthető el az előzetes hitelkalkuláció, melyből kiderül, hogy mekkora összegű önerővel kell rendelkezniük, hogy biztosan megkapják a szükséges összeget.

Lakáslízing esetén szocpol igénybevételére nincs lehetőség, hiszen lízingnél az ingatlan tényleges tulajdonosa nem a lízingbevevő, hanem a lízingbeadó, vagyis a lízinget nyújtó hitelintézet. Egyébként lakáslízing esetén sem lehet nagyobb finanszírozási aránnyal számolni, mint lakáshitelnél, mert a vonatkozó kormányrendelet mindkét esetben az ingatlanok forgalmi értékének maximum 80%-áig terjedő hitel/lízingfelvételt tesz lehetővé. A ténylegesen felvehető összeg a banki gyakorlatot tekintve azonban nem éri el a kormányrendelet által megengedett 80%-ot. A felvenni kívánt hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet az Önök esetében csökkenti az autóhitel árfolyam különbözetére fizetendő összeg.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Angelika szerint:

2015-06-04 - 00:40

Jó estét!
Azt szeretném megkérdezni, hogy szeretnénk a párommal 50%-50%-ban használt kertes házat venni, de nem vagyunk házasok, se bejegyzett élettársak. Párom havi 115 ezret keres, én gyesen vagyok. Hajdú-Bihar megyében élünk. 5,5 millió forintért szeretnénk házat venni. Van 1,1 millió Ft önerőnk, meghagyunk költségekre 200 ezret, szóval 900 ezerre számoljunk, és van 1 közös gyermekünk, akire a 600 ezer Ft csok-ot szeretnénk igénybe venni. Így megkapnánk a 4 millió hitelt? Szeretnénk bevállalni még egy gyermeket, de ahhoz elég lenne a bejegyzett élettársi kapcsolat? Akkor már csak 3,3 millió Ft-ot kellene igényelnünk.
Válaszait előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-04 - 22:21

Kedves Angelika!
Azt, hogy adott feltételekkel elérhető lehet-e 4 milliós hitelösszeg, Szakértőink előzetes hitelbírálat után tudják pontosan megmondani. Az ehhez szükséges információkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldheti el.
Vállalt gyermek után csak házaspárként igényelhetik a megelőlegező CSOK-ot, bejegyzett élettársként sajnos nem.

Viktor szerint:

2014-11-06 - 11:02

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy a Budapest közeli kis településeken kb. hány százalékig finanszíroznak a bankok? Elvileg a maximum 75-80% lehet, de egy kis településen, például Etyeken mennyiben módosulhatnak ezek a számok? Sajnos Etyek már Fejér megye, ezért gondolom, hogy itt alacsonyabbak lehetnek ezek a számok.
Egy 5 000 000 Ft-os jó állapotú panel lakás esetében elég lehet 1 500 000 Ft-os önerő, ha a fizetésünk megfelel a feltételeknek?
Előre is köszönöm!
Viktor

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-06 - 12:50

Kedves Viktor!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és a további részletek ismeretében – összehasonlító ingatlanadatok alapján – Szakértőink utánanéznek a várható finanszírozási aránynak.

János szerint:

2014-10-06 - 12:56

Mekkora önrész kell 5 millió forint felvételéhez?

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-06 - 13:34

Kedves János!
Lakásvásárlási hitel felvételéhez szükséges önrész mértéke függ a vásárolandó lakás értékétől és területi elhelyezkedésétől, valamint az igénylő jövedelmi helyzetétől. Ezeket az információkat kérjük adja meg online nyomtatványunk kitöltésével és Szakértőink tájékoztatni fogják a konkrétumokról!

R-né szerint:

2014-09-06 - 13:06

Azt szeretném kérdezni, hogyha nekem 3,5 millió lenne a ház amit vennék, akkor mennyi önerőre lenne szükségem?

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-08 - 11:16

Kedves Asszonyom!
3,5 millió forint forgalmi értékű házat bankpartnereink nem hiteleznek alacsony értéke miatt. A vételár banki finanszírozására csak akkor lenne lehetőség, ha be tudna vonni a hitelügyletbe nagyobb értékű ingatlant is. Nem gond, ha az nem az Ön tulajdonában van. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitellehetőségekről!

Renáta szerint:

2014-07-17 - 16:36

Jó napot kívánok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy ingatlan amit 5.000.000 Ft-ért szeretnénk megvenni. 10 éves futamidővel, havi fix törlesztőrészlettel mennyit fizetnénk havonta?
Másik, hogy ehhez önerő szükséges vagy nem? Ha igen, akkor mennyi, ha 5 millió a ház és például 1 millió önerő kell hozzá, akkor 4 millió hitelt kérjek csak? Nem igazán értem.
Köszönöm válaszát.
Renáta

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-17 - 16:41

Kedves Renáta!
Az 5 millió forint összegű, 10 éves futamidejű lakásvásárlási hitel havi törlesztő részletéről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat, vagy online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhető személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot.
A vásárláshoz mindenképpen szükség van önerőre. Az, hogy mennyire, függ a vásárolandó ház területi elhelyezkedésétől, valamint az Ön jövedelmi helyzetétől. Ezek megadásával Szakértőink konkrét tájékoztatást tudnak Önnek adni. A vételárból a saját erő összegét le kell vonni és a fennmaradó összeg igényelhető lakásvásárlási hitelként.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések