Mennyi lakáshitelt vehetünk fel önerő nélkül?

Jó napot kívánok!

Szeretnék érdeklődni ezzel a lakáshitellel kapcsolatban. Barátnőmmel elég fiatalok vagyunk én (25), barátnőm pedig (22) éves és van egy gyönyörű szép kislányunk aki most múlt 2 hónapos, sajnos szülői támogatásról nem beszélhetünk és szeretnénk valamit kezdeni az életünkkel amivel eddig is meg kellett küzdenünk! Sajnos félre tett pénzről nem beszélhetünk, mert nem tudtunk félre tenni. Albérletben lakunk és mi beszélgettünk a tulajjal aki legutóbb itthon volt és szóba jött, hogy eladná a házat, mi megemlítettük neki, hogy mi nagyon szívesen megvennénk tőle ezt a lakást, mert akkor ugye bár nem albérletet fizetnénk, hanem a SAJÁT lakásunkat.

A következő lenne a kérdésem: ha nincs semmi önerőnk, hogy juthatunk ilyen lakáshitelhez, mennyit vehetnénk fel ha vehetnénk fel önerő nélkül? Mind a kettőnknek van állandó munkahelye, igaz barátnőm ugye bár most Szülési szabadságon illetve majd GYES-en lesz. Mi nem nagyon értünk ezekhez a dolgokhoz, hitelekhez. Sajnos elég bizalmatlanok vagyunk ezekben a hiteles ügyekben, de ha valamit akarunk ebben a világban, országban akkor sajnos be kell látni, hogy hitel nélkül nagyon nehéz főleg, hogy így 3-an vagyunk egymásnak! Szeretném, ha egyszerűen és normálisan elmondaná, hogy mik a lehetőségeink vagy hogy mit tudnánk csinálni?!

Válaszát előre is köszönöm!
Üdv.: Balázs

Kedves Balázs!

Törvényi előírás alapján az ingatlan értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként, ez a mérték azonban nem automatikus. A bankok saját finanszírozási aránya alapján a ténylegesen felvehető hitelösszeg ennél kisebb is lehet az igénylők igazolt nettó jövedelmétől és a vásárolni kívánt lakóingatlan területi elhelyezkedésétől, állapotától függően.

Fentiek alapján arra tehát nincs lehetőség, hogy a teljes vételárat hitelként vegyék fel a célingatlanra. Önerőként vehető azonban figyelembe a gyermekük után igénybe vehető vissza nem térítendő állami támogatás, a CSOK, melynek összege 1 gyermek után 600.000 Ft. A jogosultság feltételeiről bővebben ITT olvashat. Vállalt gyermek után is igényelhető a támogatás, 2 gyermek után összesen 1.430.000 Ft, de ennek feltétele a házastársi kapcsolat.

A teljes vételár csak akkor vehető fel hitelként, ha megoldható plusz ingatlanfedezet bevonása, aminek nem kell saját tulajdonban lenni. Esetleg ha ilyen lehetőségük van, ez is megoldás lehet.

Ha kitölti online adatlapunkat, Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket arról, hogy adott lakóház megvásárlásához mekkora összegű lakáshitelt tudnak felvenni!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Bernadett szerint:

2017-05-16 - 07:02

Havi 140.000 Ft fix jövedelmem van. 19 éves vagyok és szeretnék megvásárolni egy használt házat. A bútorokat és egyéb háztartási eszközöket is a kölcsön összegéből szeretném finanszírozni. Önerővel sajnos nem rendelkezem, a hitelösszeg pedig 8 millió forint lenne, amit 20 éves futamidővel szeretnék felvenni.
A kérdésem pedig az lenne, hogy így megoldható-e.

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-16 - 07:15

Kedves Bernadett!
Önerő nélkül sajnos nincs lehetőség a teljes vételár hitelből történő finanszírozására. Arról, hogy adott esetben mekkora önerőre lenne szükség, Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat. Megoldás esetleg még plusz ingatlanfedezet bevonása lehet.

Magdalena szerint:

2016-09-25 - 22:06

Lakáshitelt szeretnénk felvenni, de sajnos önerőnk az nincsen, albérletben lakunk! Ausztriában dolgozok, a párom itthon. Nekem 1200 euró a fizetésem, neki 150 ezer forint. Egy autóhitelünk van, ami 60 ezer forint.
Kaphatunk segítséget vagy felejtsük is el!

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-26 - 08:48

Kedves Magdalena!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében a lakáshitel összege nem haladhatja meg a vásárolandó ingatlan értékének 80%-át. Önerő nélküli finanszírozás tehát – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – csak akkor lehetséges, ha plusz ingatlan bevonható a hitelügyletbe. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást nyújtanak.

József szerint:

2016-07-28 - 13:19

Üdvözlöm Önöket!
Vecsésen vagy Gyálon szeretnék (használt, de lakható) kertes házat vagy lakást venni kb. 10-12 millió forintért. Azt szeretném megkérdezni, lehetséges lenne-e, hogy 12 millió forint hitelt vegyek fel a vásárláshoz?
A párom (34) munkaviszonya 11 éve folyamatos, míg az én (36) 11 év alatt többször is váltottam munkahelyet, de (összesen) 4,5-5 hónapnál tovább nem voltam munkanélküli. Gyermekünk még nincs – most tervezzük.]
Segítségüket megköszönném!
Tisztelettel: József

,

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-28 - 13:23

Kedves József!
Önerő nélküli lakásvásárlásra csak megfelelő jövedelemfedezettség és plusz ingatlanfedezet bevonása esetén van lehetőség. Ha csak a vásárolandó ingatlan lenne a fedezet, akkor törvényi előírás alapján annak legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként, de ez a finanszírozási arány a banki gyakorlatban kisebb is lehet. Személyre szóló, konkrét tájékoztatást a további részletek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

József szerint:

2016-07-28 - 13:33

6 millió Ft önerőt tudnék felmutatni. (Összes keresetünk havi 340 ezer Ft)
Ez esetben kb. mennyi hitelt kaphatnék?
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-28 - 15:18

Kedves József!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást Szakértőink online adatlapunk kitöltése után – a további részletek ismeretében – tudnak adni.

István szerint:

2016-07-22 - 18:55

80 évesen családi házat szeretnék venni. Nincs önerőm. A házat fel kellene újítani, kifesteni és kissé átalakítani. Két ajtót átrakni és egy kis falat is kell húzni. A ház ára 2,5 M Ft. A család a fizikai munkában segít.

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-22 - 19:47

Kedves István!
2,5M Ft értékű ingatlant sajnos nem fogadnak el fedezetként a bankok, így a hitelfelvétel sajnos nem oldható meg.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések