Mennyi a fészekrakó hitelhez szükséges önerő?

Tisztelt Hiteltanácsadó!

Több kérdésem is lenne.
A párom és én (35 év alattiak vagyunk) használt lakást szeretnénk venni (van egy gyermek is, de nem ebből a kapcsolatból). A fizetésünk átlag feletti. Utána olvastam és azt találtam, hogy állami támogatások közül maximum a fészekrakó hitelt vehetnénk igénybe. (Ha esetleg valami mást is, kérem tájékoztasson!) Olvastam, hogy már nem 10% önerő szükséges ahhoz sem, hanem maximum 70%-ig lehetséges a hitel. Ennek van értelme így, ha a bankoknál ez az érték 80%?

És ha nincs elegendő készpénzünk, akkor lehetséges lenne édesanyám lakását fedezetként bevonni a megvásárolandó lakás mellé?

Válaszát előre is köszönöm!

Linda
Kérdést feltette: Linda

Kedves Linda!

Az államilag támogatott konstrukciók közül valóban a fészekrakó hitel jöhet szóba az Önök esetében, mivel az állami kamattámogatású lakáshitel csak új építésű lakóingatlan megszerzéséhez, valamint használt lakóingatlan korszerűsítéséhez igényelhető.

Fészekrakó hitel keretében – jogszabály alapján – a lakóingatlan forgalmi értékének maximum 70%-a nyújtható. Az Ön által említett 80%-os finanszírozás csupán jogszabályi maximum, számos pénzintézet ennél jóval kisebb arányban (forgalmi érték 50-60%.a) nyújt hitelt. Ez a konstrukció tehát azok számára jelenthet segítséget, akik normál lakáshitel esetén csak ennek megfelelő hitelt kapnának.

Amennyiben a fészekrakó lakáshitelhez szükséges saját erő nem áll rendelkezésre, van lehetőség Édesanyja ingatlanának kiegészítő fedezetként való bevonására is. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják a lehetőségeket.


Utolsó módosítás: 2011. szeptember 21. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Melinda szerint:

2012-07-07 - 12:04

Tisztelt Ügyintéző!
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy 30 év alattiak esetében, gyermektelen pár milyen támogatást vehet igénybe használt lakás vásárlásához? 15-20% önerünk lenne csak, gondolom ez még mindig kevés… ( 1 milliós önerő maximum 5 millióig keresünk lakást, kettőnk fizetése 185.000 Ft). Vagy esetleg már ez is elég? A kamattámogatott hitelre csak új lakás vásárlásához van lehetőség? Jó lenne, ha valami változás beállna a hitel piacon!
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdv: M.

Hitelnet szerint:

2012-07-07 - 13:50

Kedves Melinda!
Használt lakás vásárlásához állami támogatás sajnos nem jár, sem szocpol, sem kamattámogatott hitel nem igényelhető a pénzintézeteknél.
Fészekrakó hitel esetén a maximálisan nyújtható hitel arányát a vonatkozó jogszabály az ingatlan forgalmi értékének 70%-ában rögzíti. A jelzáloghitelek finanszírozására vonatkozó rendelet szerint a maximum a forgalmi érték 80%-a.
Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani mennyi saját erőre lenne szükség az 5 milliós lakás megvásárlásához, további adatokra lenne szükség, ezért kérjük, töltsék ki online űrlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések