Melyik jelenleg az elérhető legkedvezőbb deviza alapú lakáshitel? - Hitelnet.hu

Melyik jelenleg az elérhető legkedvezőbb deviza alapú lakáshitel?

Lakást szeretne vásárolni és a legkedvezőbb deviza lakáshiteltszeretné megtalálni? A HItelnet.hu segítségével megmutatjuk, hogyan alakulnának felvenni kívánt lakáshitelének havi törlesztő részletei az elérhető legkedvezőbb lakáshitelek segítségével.

A lakáshitel kalkulátorban megjelenő konstrukciókból kiderül, hogy lakáshitelt jelenleg egyik pénzintézet sem nyújt deviza alapon. Ezt a pénzügyi válságot követő időszakban jogszabályi előírás sem tette lehetővé. Ma már azonban szigorú feltételek mellett lehetőség nyílna a deviza alapon történő hitelfelvételre, de az ilyen típusú lakáshitelek hiányoznak a bankok kínálatából. Ez nem véletlen, ugyanis törvényi előírás alapján deviza alapú jelenleg is csak olyan személynek adható, aki rendszeres jövedelmét az adott devizában kapja és annak összege eléri a mindenkori 15-szörösét.

A pénzügyi válság következtében szinte minden pénzintézetnél szigorodtak a hitelhez jutás egyéb feltételei is. Nőtt az elvárt önrész nagysága, csökkent a felvehető hitel összege. A jövedelemvizsgálat erőteljesebb lett, eltűntek a bankok kínálatából a HB értékék 100%-ig felvehető lakáshitel lehetőségek. Munkáltatói igazolás nélkül sem lehet jelenleg lakáshitelt vagy szabad felhasználású hitelt igényelni. Jövedelemvizsgálatra 2010. június 11-től jogszabály is kötelezi a bankokat.

A forint alapú lakáshitelek piaci kamatozással és állami kamattámogatással egyaránt elérhetők. Államilag támogatott lakáshitelt már nemcsak új lakásra lehet felvenni. Használt lakás vásárlása, bővítése és korszerűsítése is finanszírozható kamattámogatott kölcsönnel. A törlesztő részlet megfizetéséhez nyújtott állami segítség a futamidő első 5 évében vehető igénybe, kivéve a korszerűsítést. Lakáskorszerűsítésre olyan államilag támogatott lakáshitel is igényelhető, melynél a nemcsak a futamidő első 5 évében jár, hanem 20 éven át kihasználható.

Holnapunkon megtekintheti, hogyan alakulnának havi részletei az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókkal, valamint egyéni lakáshitel kalkulációt is készíthet. Ha a kínált lakáshitelek valamelyike elnyeri tetszését, online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkból is tájékozódhat a további részletekről!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2014. július 12. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések