Mekkora önerőre van szükség egy 22 milliós ház megvásárlására?

Lakáshitel igénylés előtt állunk, de előtte tudni szeretnénk, hogy mekkora Önerőre lenne szükség. A kiszemelt családi ház Pest megyében található, a vételár 22 millió forint lenne.

Mind a ketten rendelkezünk jó fizetéssel, másik személyi hitelünk vagy jelzáloghitelünk nincs. Már voltunk egy bankban, ahol kedvező ajánlatot kaptunk, de ott azt mondták, hogy 50 % saját erő szükséges, sajnos ennyi azonban nem áll a rendelkezésünkre.

Azt szeretnénk kérdezni, hogy az Önök hitelkalkulátorában kapott eredmény esetén pontosan mekkora saját erőre lenne szükség? Sajnos más ingatlant nem tudunk bevonni, fedezet csak a megvásárolni kívánt ház lehetne.

Előre is köszönöm mielőbbi válaszukat.

K.Andrea

Kedves Andrea!

Köszönjük szépen megkeresését!

Lakásvásárlási hitel igénylése esetén a minimálisan elvárt önerő mértékét jogszabály is szabályozza. Ennek értelmében a kihelyezhető hitel mértéke nem lehet több, mint a megvásárolni kívánt vagy egyéb kiegészítő fedezetként bevonható ingatlan(ok) forgalmi értékének 80 % -a, de csak abban az esetben, ha az adós rendelkezik a hitelező bank által elvárt mértékű igazolható jövedelemmel. Természetesen a jogszabály a maximális hitelösszeget rögzíti, a kihelyezhető hitel mértéke bankonként eltérő lehet és nagy mértékben függ az adós egyéb adottságaitól is (jövedelem )

Az általános szabály, hogy minél nagyobb a saját erő mértéke annál kedvezőbb ajánlat érhető el pénzintézeti partnereinknél, mivel annál kisebb a hitelező pénzintézet kockázata és annál alacsonyabb kamattal tudja kínálni az igényelt lakáshitelt.

Kérem töltse ki on-line ajánlatkérő adatlapunkat, válaszoljon néhány kérdésünkre és a megadott adatok alapján tanácsadónk ismerteti Önnel az elérhető legkedvezőbb lehetőségeket és a szükséges saját erő mértékét is.

További kérdése esetén természetesen állunk szíves rendelkezésére.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Kriszti szerint:

2012-08-10 - 12:59

Tisztelt Cím!
18 éve köztisztviselő vagyok és mindig is szerettem volna egy családi házat vásárolni, de a megfelelő önerő megléte mindig visszatartott. Egy 15 millió forintos használt ház megvásárlása esetén mennyi önerővel kell rendelkeznem és mennyi lehet a havi törlesztő részletem?

Hitelnet szerint:

2012-08-13 - 04:56

Kedves Kriszti!
A finanszírozási arányokat rögzítő jogszabály szerint a nyújtott hitel mértéke nem haladhatja meg az adott ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezt minden hitelnyújtó banknak figyelembe kell vennie. Emellett a pénzintézetek saját finanszírozási arányokat határoznak meg az igénylők rendszeres bevételei és kiadásai alapján. A maximálisan adható hitelösszeg tehát sok esetben a 80%-os mértéknél kisebb. Hogy ez egy 15 millió forint értékű családi ház vásárlásakor pontosan mit jelent az függ az Ön jövedelmi helyzetétől és a ház területi elhelyezkedésétől is. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a bővebb információk ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önt a lehetőségekről!

Lilla szerint:

2012-04-21 - 11:24

Egy 5 milliós használt házat szeretnénk megvásárolni és a 30% önerő meg is van. Tehát 3,5 millió kölcsönre lenne szükségünk. A férjem és én 75.000.- Ft/Fő/hó + kafetéria jövedelemmel rendelkezünk. Ez az első ingatlanunk lenne és nincs más kölcsönünk. A megvásárolni kívánt házon kívül más jelzálogra nincs lehetőségünk. Az érdekelne, hogy van-e lehetőségünk, ilyen fizetés mellett lakáskölcsön felvételre? Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet szerint:

2012-04-21 - 11:29

Kedves Lilla!
30%-os saját erő megléte esetén már lehetőség nyílhat a finanszírozásra. A maximálisan nyújtható összeg meghatározásánál még lényeges szempont a ház területi elhelyezkedése és háztartásuk rendszeres kiadásai. Kérdésére Hitelszakértőink tehát az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos választ adni. Ehhez arra kérjük, hogy legyen kedves kitölteni online ajánlatkérő nyomtatványukat, s a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket a lakásvásárlási hitellehetőségekről!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések