Létezik még lakáslízing termék 2014-ben a bankoknál?

Tisztelt Szakértő!

Lakáslízing keretében szeretnék ingatlant vásárolni, de egy néhány banknál azt tapasztaltam, hogy felfüggesztették ezen tevékenységüket.

Kérdésem: létezik még a piacon lakáslízing termék és ha igen, mely banknál/bankoknál érhető el?

Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel.
Anna

Kedves Anna!

Valóban van olyan pénzintézet, amely egy ideje felfüggesztette a lakossági ügyfeleknek nyújtott ingatlan lízing tevékenységét. Bankpartnerünk kínálatában azonban jelenleg is megtalálható a lakáslízing termék, mely használt és újépítésű lakóingatlan vásárlásához egyaránt nyújtható. A lakóingatlan mellé választott gépkocsi beálló, garázs, üzlethelyiség vagy önálló üzlethelyiség lízinggel történő finanszírozása szintén megoldható.

A lakáslízing forint és euró alapon egyaránt elérhető. Forint alapú lakáslízing esetén jövedelemvizsgálat mellett az ingatlan piaci értékének akár a 80%-a is felvehető. Euró alapú finanszírozás esetén a lakás forgalmi értékének maximum a 65%-a lízingelhető. Emellett jó tudni, hogy a jelenleg kizárólag forint alapon elérhető lakáshitelek maximális finanszírozási aránya ugyanúgy 80%. Tehát akár lízingről, akár hitelről legyen szó, az önerő elvárás azonos mértékű. Ennek tudatában a megfelelő finanszírozási forma kiválasztásának érdekében nemcsak az aktuális lízing-, hanem hiteltermékekről is célszerű tájékozódni.

Az aktuális lízing- és hiteltörlesztések megismerésében online lakáshitel kalkulátoruk lehet segítségére. A kívánt lakáscél kiválasztásával könnyen összehasonlíthatja a lízing- és hiteltermékeket. Szintén fontos tényező, hogy míg a lízingtermékeket piaci kamatláb mellett kínálják a bankok, addig lakáshitel esetén államilag támogatott hitelkonstrukció is rendelkezésre áll. Ez esetben a futamidő első 5 évében az állam kamattámogatást nyújt a havi törlesztő részlet megfizetéséhez.

A lakáslízing és lakáshitelek közötti alapvető különbségekről honlapunkon részletes leírást talál. Továbbá Szakértőink díjmentesen készítenek Önnek személyre szabott hitelajánlatot is, melyben az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő, legkedvezőbb lízing- és hitelkonstrukciókról tájékoztatják. Ehhez a honlapunkon található online adatlapot kellene kitöltenie! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Béla szerint:

2015-01-20 - 23:07

Üdvözlöm!
Lakáslízinggel szeretnék lakáshoz jutni. Milyen lehetőség van ma 2015-ben? 38 éves vagyok, hitelmentes, bárlista mentes és minibálbérre bejelentve.
Köszönöm a segítségüket előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-21 - 13:35

Kedves Béla!
Lakáslízing igénylésére forint és euró alapon van lehetőség. A lízingbevevő jövedelmi helyzetétől függően forint alapon minimum 20%, euró alapon legalább 35% saját erő szükséges. Az, hogy minimálbéres bejelentés mekkora összegű lakáslízingre elegendő, előzetes hitelbírálat után tudják megmondani Szakértőink. Személyre szabott, díjmentes lízingajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések