Lakásvásárlási hitel külföldön dolgozók számára?

Fél belekezdeni a lakásvásárlási hitel ügyintézésébe, mert attól tart, hogy külföldön dolgozóként nehézségekbe ütközik a hitelfelvétel? Ettől nem kell tartania! Ha a Hitelnet segítségét veszi igénybe, akkor külföldön dolgozóként is biztos lehet a gördülékeny ügyintézésben!

Külföldön dolgozók számára ugyanolyan hitelfelvételi lehetőségek vannak, mint azon személyek esetén, akik Magyarországon szerzik rendszeres jövedelmüket. A 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazoláson kívül munkavállalói engedélyre és a külföldi munkaszerződésre van szükség. Ha a hiteligénylő külföldi jövedelmét lakossági bankszámlára kapja, akkor a munkaszerződés benyújtásától el lehet tekinteni.

Pénzügyi partnereink között található olyan bank, amely külföldön dolgozó lakásvásárlók hiteligénylése esetén fenti dokumentumokon kívül olyan adóhatósági jövedelemigazolást is kérnek, mely tartalmazza a bruttó jövedelmet és annak adótartalmát. Ez az adózás helye szerinti adóhatóságnál szerezhető be.

Egyéb tekintetben a külföldön dolgozókkal szemben is ugyanolyan követelményeket támasztanak a bankok, mint a hazaiakkal szemben. Ezek a feltételek a következők:

  • A lakásvásárlási hitel folyósításának feltétele a saját erő eladó részére történő megfizetése.
  • A hitelhez szükséges jövedelemnek legalább 3 hónapos munkaviszonyból kell származnia.
  • Az idegen nyelvű munkáltatói igazolás, munkavállalói engedély és munkaszerződés magyarra történő hivatalos fordítását néhány pénzintézet előírja.
  • A megvásárolni kívánt ingatlan értékének el kell érnie legalább a 4,5-6 millió forint forgalmi értéket.

A lakásvásárlási hitelek törlesztő részlete lakáshitel kalkulátorunkkal kiszámolható. A megfelelő hitelcélt aszerint kell kiválasztani, hogy használt vagy új lakóingatlan megszerzéséről van-e szó. Új építésű lakás vételárának finanszírozására állami kamattámogatású lakáshitel is igényelhető, ha a hitelfelvevő megfelel az erre vonatkozó feltételeknek.

Külföldön dolgozók számára idegen nyelvű munkáltatói igazolás a Hitelnet irodáiban és Partnereinél kérhető!A jövedelemigazolás birtokában Hitelszakértőink az adásvételi szerződés megkötése előtt előzetes hitelbírálatot is végeznek!

Külföldön dolgozók személyre szóló ajánlatkéréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


Utolsó módosítás: 2011. február 07. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Krisztián szerint:

2017-07-14 - 07:41

Üdvözletem.
Olyan kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy én már 4 éve élek külföldön és már 3,5 éves határozatlan munkaszerződéssel rendelkezem. Van saját tulajdonú 1/1-es hitelmentes ingatlanom Magyarországon, ami egyben a saját lakcímem is. Elgondolkodtam budapesti ingatlan vásárlásán. Bankszámlára érkezik minden hónapban a fizetésem, ami forintban meghaladja a fél millió forintot.
A kérdésem az lenne, hogy esetleg van-e rá lehetőségem, hogy használt/új ingatlant vásároljak hitelre?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel:Krisztián

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-14 - 09:45

Kedves Krisztián!
A leírtak alapján lenne lehetőség használt vagy új lakásvásárlás hitellel történő finanszírozására megfelelő mértékű önerő vagy a tehermentes plusz ingatlanfedezet bevonásával. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, hogy bővebb információk ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készíthessenek Önnek! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés is díjmentes!

istvan szerint:

2013-04-24 - 00:30

Tisztelt Hitelnet!
Én júniustól dolgozni fogok Svájcban, s ez tart jövő március végéig, utána új szerződést kapok. Sajnos a magyarok Svájcban csak így tudnak munkát vállalni. Nem kaphatunk határozatlan munkaszerződést, mindig meg kell újítani. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben kaphatok valamilyen hitelt, lakásvásárláshoz támogatást, stb. vagy meg se próbáljam?

Hitelnet szerint:

2013-04-24 - 13:39

Kedves István!
Határozott idejű külföldi munkaszerződést bankpartnerünk akkor fogad el hitelfelvétel során, ha a lejáratig legalább 2 év hátra van.
Vissza nem térítendő állami támogatás jelenleg csak újépítésű lakás vásárlásához és új ház építéséhez jár, de csak OEP által igazolt minimum 180 napos biztosítási jogviszony esetén. Külföldi munkahely esetén azonban az OEP nem tud ilyen igazolást kiállítani.

Pál szerint:

2012-07-19 - 17:52

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem a következő lenne. Kint dolgozom szezonmunkában egy szállodában. Így is lehet hitelt igényelni vagy csak éves állásra adnak hitelt?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Pál

Hitelnet szerint:

2012-07-23 - 12:31

Kedves Pál!
A hitelfelvételhez legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony megléte szükséges, tehát nem minden banknál feltétel az 1 éves munkaviszony, azonban ha csak egy bizonyos szezonra szól a munkaszerződése, akkor a pénzintézetek valószínűleg elutasítanák hitelkérelmét.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések