Lakáslízinggel a teljes vételár felvehető?

Kedves Hitelnet Szakértő!

Az FHB-nál jártam a minap, és hitelspecialistájuk azt az információt adta, hogy lakásvásárláshoz lízing igénybevételével 100 %-ban is finanszírozza bankja a vételárat, feltéve, hogy a kereset 33 %-át a törlesztő részlet nem haladja meg. Aztán azt is hozzátette, hogy önerő nélkül semmit sem lehet igénybe venni.

Itt már elvesztettem a fonalat, ezért most Önöktől érdeklődöm, mi is ez a lízing pontosan, ki veheti igénybe, munkabér mértékéhez van-e kötve, és főként, hogy kiváltja-e az önerőt teljes egészében?

Válaszukat köszönöm!
Juli

Kedves Juli!

Lakáslízinggel kapcsolatban az egyik legfontosabb szabály az, hogy a forint alapon nyújtott lakáslízing összege nem haladhatja a lízingelni kívánt lakás forgalmi értékének 80%-át. Ezt jogszabály rögzíti, ettől egyik pénzintézet sem térhet el. Euró alapú lízing esetében a maximális finanszírozási arány még kisebb: a lakás forgalmi értékének 65%-a.

Másik lényeges dolog, hogy a lízingbevevő jövedelmi helyzete valóban meghatározó, az igazolt nettó kereset és a rendszeres havi kiadások összege befolyásolja a maximálisan felvehető lízing összegét.

A pénzintézetek saját maguk is kialakították maximális finanszírozási arányaikat, figyelembe véve a jogszabályi előírásokat. Ez alapján több finanszírozási kategória is létezik. Ugyanakkor az ingatlannak nemcsak a forgalmi, hanem a hitelbiztosítéki értékét is megállapítják a finanszírozás során. A hitelbiztosítéki érték az ingatlan óvatos becslés alapján meghatározott értéke, mely a forgalmi értékből kerül levezetésre. Ez az érték alacsonyabb, mint az ingatlan forgalmi értéke. Ha a lízingbevevő jó állapotú és minőségű lakást kíván lízingelni és kiemelten jó jövedelmi helyzettel rendelkezik, akkor lehetőség nyílhat az úgynevezett hitelbiztosítéki érték 100%-ának meghitelezésére, de ez nem haladhatja meg a forgalmi érték 80%-át. Valószínűleg erről tájékoztatta Önt a bank hitelspecialistája.

Lakáslízinghez is szükség van tehát önerőre. Ahhoz, hogy Szakértőink pontos kalkulációt készíthessenek Önnek az adott esetben maximálisan elérhető lízingösszegről, kérjük online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adja meg a legfontosabb adatokat (például a lízingelendő lakás területi elhelyezkedése, vételára, igazolt nettó munkabér, stb.)! Ezt követően Lízingszakértőink személyre szabott, díjmentes lízingajánlatban fognak tájékoztatást adni Önnek!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Péter szerint:

2015-02-13 - 22:34

Üdv!
Önerő nélkül milyen lehetőségek vannak egy 14 milliós használt ingatlan megvételére? Kettő fix havi kereset, melyből 80-100 ezer fordítható minden hónapban a törlesztésre. Van lehetőség önerő nélkül is vásárolni akár hitelre, vagy lízingre? Melyik a jobb ilyen esetben?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-15 - 22:42

Kedves Péter!
Önerő nélkül sem lakáslízing, sem lakáshitel nem vehető fel. Mindkét esetben a forgalmi érték maximum 80%-a finanszírozható. A teljes vételár banki finanszírozása csak akkor oldható meg, ha a van lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására. Ha ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető konstrukciókat!

Maca szerint:

2014-10-03 - 13:10

Lakáslízinghez is kell valamennyi önerő? Házastársak estén elegendő-e hozzá, ha mindketten minimálbéresek vagyunk?

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-03 - 13:39

Kedves Maca!
A forint alapú lakáslízing finanszírozási aránya megegyezik a lakáshitelek finanszírozási arányával, ami a forgalmi értéknek maximum 80%-a. Minimálbéres keresettel is igényelhető lakáslízing, de ez esetben kisebb arányú finanszírozásra lehet számítani. Személyre szóló, díjmentes lakáslízing ajánlatunkat online nyomtatványunk kitöltésével igényelheti, melyből tájékozódhat a konkrét lehetőségekről, szükséges önerő mértékéről.

Katalin szerint:

2014-09-02 - 12:29

Arra lennek kíváncsi, hogyha lízingelnék egy házat, akkor mik a feltételek illetve, hogy az általam kinézett házat lehetne-e lízingelni? Minimálbérrel mennyi lenne 4 kiskorú gyerekkel a havi lízing törlesztése? 6,5 millió Ft lenne az ingatlan és nagyon szeretném, hogy összejöjjön.
Kérem, hogy segítsen megoldást találni.
Köszönöm.
Katalin

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-02 - 12:41

Kedves Katalin!
Lakáslízing igénybevételéhez önerő is szükséges, mivel a lakás teljes értéke nem lízingelhető. 6,5 millió forint értékű lakás lízingeléséhez a törvényi előírás alapján legalább 1,3 millió forint megtakarítás szükséges, de a ténylegesen szükséges önerő minimálbéres kereset esetén ennél biztosan több. Arról, hogy mennyi önerő szükséges pontosan, Tanácsadóink online ajánlatkérő nyomtatványuk kitöltése után tudnak Önnek felvilágosítást adni. A lakáslízing általános feltételeiről IDE kattintva olvashat. Az aktuális lízingdíjakról online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

László szerint:

2014-08-02 - 16:10

Üdv.
László vagyok, érdeklődnék, bárlistás vagyok egy lakáslízing miatt. Szeretnék egy másik lakást lízingre vásárolni. 7 millió Ft-ról lenne szó. Használt lakásról lenne szó. Szigethalmon lenne a lakás. A lakás tulajdonsága: 90 nm lakóterület. Emeletes ház, 2 + 3 félszoba, összesen 90 nm telek tartozik hozzá + minden közmű! Víz, csatorna, villany, gáz, kábel tv.
Bejelentett munkahellyel rendelkezünk én is, a párom is 8 órás bejelentéssel. 0 Ft önrésszel szeretnénk megvásárolni!
Tisztelettel: László

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-03 - 13:18

Kedves László!
Bárlistásként sajnos nincs lehetőség sem lakáslízing, sem lakáshitel igénybevételére, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni a lakásvásárlásban.

Bálint szerint:

2014-04-14 - 20:53

Tisztelt Cím!
A kérdésem a következő.
Össze lehet-e vonni a hitelkiváltást és a lízinget úgy, hogy a lízingelni kívánt ingatlan legyen a teljes hitelfedezet önerő hiányában?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-14 - 22:04

Kedves Bálint!
A hitelkiváltás és a lakáslízing nem vonható össze. Továbbá a lakásvásárláshoz önerőre is szükség van, mivel a lízingelni kívánt lakás teljes értéke nem vehető fel a lízingügylet keretében.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések