Lakáslízing minimálbérre?

Tisztelt Hitelnet!

Használt házat szeretnék lízingelni. Az ingatlan megyeszékhelyen található, tégla építésű. Vételára 14 millió forint. Saját erővel rendelkezem, ennek összege 9 millió forint, tehát 5 millió forint felvételéről lenne szó.

Úgy tudom lakáslízing esetén a forint mellett euró alapú finanszírozás is lehetséges, ezért szeretném a lízinget választani. A gondom az, hogy a munkahelyemen, ahol évek óta határozatlan idejű szerződésem van, minimálbéres vagyok. Nem tudom, hogy minimálbérre adnak-e lakáslízinget.

Ha igen, akkor szeretnék egy összehasonlítást kérni a forint és euró alapú lízinglehetőségeket illetően.

Tájékoztatásukat előre is köszönöm!
Tisztelettel, Balázs

Kedves Balázs!

Lakáslízing esetén a vásárolni kívánt ingatlan vételára forint és euró alapú konstrukcióval egyaránt finanszírozható, azonban más-más finanszírozási arányban. A maximálisan nyújtható lakáslízing mértékét – a finanszírozás devizanemén kívül – befolyásolja egyrészt a lízingbevevő igazolt jövedelme, másrészt az ingatlan területi elhelyezkedése. Míg forint alapon – a vonatkozó jogszabály szerint – a ház piaci értékének legfeljebb 80%-a vehető fel, addig euró alapon maximum a 65%-a.

Legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonyból származó, minimálbért elérő keresettel már benyújtható a lízingkérelem, azonban minimálbérrel kisebb a felvehető lízing összege. Az Ön által leírtakat figyelembe véve (megyeszékhelyen lévő ingatlan, minimálbér) azonban mind forint, mind euró alapon elérhető az 5 milliós lízingösszeg annak köszönhetően, hogy az ingatlan értékéhez viszonyítva kisebb összegű finanszírozásról van szó.

A forint és euró alapú lakáslízingre vonatkozó ajánlatukat online adatlapunk kitöltésével kérheti. Személyre szóló, díjmentes lízingajánlatunkból megismerheti a várható havi lízingdíjat, a felmerülő költségeket és az aktuális kamatkondíciókat!

További kérdés esetén Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

 

 


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ferenc szerint:

2012-11-10 - 15:12

Tisztelt Hitelnet!
Én a párommal szeretnék használt lakást lízingelni. Mindketten minimálbéresek vagyunk. A kérdésem az lenne, hogy két minimálbérre igénybe tudjuk-e venni ezt a lehetőséget?
Válaszukat előre is köszönöm.
Ferenc

Hitelnet szerint:

2012-11-10 - 15:17

Kedves Ferenc!
Lakáslízing minimálbérre is nyújtható, kérdés az, hogy mekkora összegre lenne szükségük, s ehhez mekkora jövedelmet és milyen értékű ingatlanfedezetet tudnának biztosítani. Kérdésére konkrét választ és személyre szóló lízingajánlatot ezen információk birtokában tudunk adni. Ehhez kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések