Lakáslízing és lakáshitel összehasonlítása

Ha Ön lakóingatlant vásárol, akkor lakáslízing és lakáshitel konstrukciót egyaránt igénybe vehet a vételár finanszírozásához. Hogy kinek melyik kedvezőbb, az egyéni igényektől és lehetőségektől függ. A finanszírozási mód kiválasztása előtt célszerű a lakáslízinget és a lakáshitelt összehasonlítani.

Az összehasonlítás több szempont szerint is történhet. Egyrészt érdemes tájékozódni e pénzügyi lehetőségek lényegéről, igénylési feltételükről, valamint az elérhető havi törlesztések összegéről.

Míg lakáshitel szinte minden lakáscélú terv megvalósítására felvehető (vásárlás, építkezés, bővítés, felújítás, korszerűsítés), addig lakáslízing csak ingatlanvásárlás esetén igényelhető. A lakáslízing és a lakáshitel közötti különbség abban áll, hogy a lízingbevevő az adott ingatlan tulajdonjogát csak a futamidő lejárata után szerzi meg, ugyanakkor a lakáshiteles tulajdonjogát már a hitel folyósítását követően véglegesen bejegyzik a földhivatalnál. Nyíltvégű lízing esetén van lehetősége a lízingbevevőnek, hogy maga helyett más tulajdonost jelöljön meg, így másik személy is megszerezheti az ingatlan tulajdonjogát. Lakáshitel esetén a tulajdonjog átruházása már csak adásvétellel vagy ajándékozással történhet.

A lakáslízing és a lakáshitel összehasonlítható a finanszírozás devizaneme és a finanszírozás aránya alapján is:

Lakáslízing és lakáshitel igényléséhez tehát egyaránt szükség van önerőre. Lakáslízing esetén azonban kisebb az elvárt saját erő aránya. Ha Ön nem rendelkezik a finanszírozáshoz szükséges önerővel, akkor mindkét esetben van lehetőség kiegészítő ingatlanfedezet bevonására.

Ugyancsak mindkét esetben igazolnia kell az igénylőnek rendszeres nettó jövedelmét, aminek legalább három hónapos munkaviszonyból kell származnia és el kell érnie a mindenkori minimálbér összegét.

BAR lekérdezésre szintén sor kerül mind lakáslízing, mind lakáshitel esetén:

A lakáslízing és a lakáshitel havi törlesztését Ön is egyszerűen összehasonlíthatja a honlapunkon elhelyezett kalkulátor segítségével. Válassza ki a használt vagy új lakás vásárlását, mint hitelcélt, majd kalkuláljon a felvenni kívánt összeg és futamidő függvényében! A kalkuláció eredményeképpen a bankpiac legkedvezőbb lakáslízing és lakáshitel konstrukciói jelennek meg. A termékeket a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) alapján is összevetheti.

Ha konkrét lakáslízing vagy lakáshitel ajánlatot szeretne kérni, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

A Hitelnet irodáiban Tanácsadóink az adásvételi szerződés megkötése és egy-egy lízing- vagy hitelügylet elindítása előtt elvégzik a hitelkérelem előzetes bírálatát és felmérik az Ön hitelképességét is!

Ha a lakáslízing és a lakáshitel összehasonlításával kapcsolatban kérdése van, tegye fel online Szakértőnknek!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések