Lakáshitelhez szükséges munkaviszony

Tisztelt Hölgyem/Uram!

2.000.000 forint lakáshitelt vennék fel 3 évre egy 8.000.000 forintos használt lakás vásárlására a CIB banknál.

Magyarországon három hete kezdtem el dolgozni, még próbaidőszakon vagyok, mint szoftverfejlesztő, nettó 200.000.- Ft fizetéssel. Kérdésem az lenne, hogy elegendő-e ez a munkaviszony lakáshitel igényléséhez? Ezenfelül tudnám papírokkal bizonyítani, hogy augusztusban ért véget 3 éves külföldi munkaviszonyom. Körülbelül nettó 400.000.- Ft fizetésem volt. Magyarországon három évet dolgoztam, de csak nyáron diákmunkát. Van magyarországi állandó lakhelyem.

Üdvözlettel,
Csaba

Kedves Csaba!

A lakáshitel igényléséhez legalább 3 hónapos – nem próbaidős – munkaviszony szükséges. Ez minden pénzintézetnél alapfeltétel. A hitelkérelem elindítására tehát akkor lesz lehetősége, ha meglesz a 3 hónap és megszűnik a próbaidős foglalkoztatás.

Az előző munkahelyen töltött idő és kereset nem vehető figyelembe.


Utolsó módosítás: 2011. szeptember 14. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Vivien szerint:

2019-03-03 - 23:48

Jó napot!
Barátnőmmel tervezünk összeköltözni. Diákként dolgozik.
A kérdésem mindössze annyi lenne, hogyha lakást szeretne vásárolni, (8 millió forinttal rendelkezik jelenleg), a diákkénti munkaviszonya (májusban lesz 1 éve) számít-e, hogy tudjon hitelt felvenni?
Válaszát előlre is köszönöm.
Üdvözlettel, Vivien

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-04 - 14:13

Kedves Vivien!
A diákmunkából származó jövedelem sajnos nem lesz figyelembe vehető lakáshitel felvételénél. Megfelelő munkaviszonyból származó jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonásával megoldható lehet a hitelfelvétel. Ha erre van lehetőség, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakáshiteleket.

Norbert szerint:

2019-01-24 - 09:54

Jó napot!
A hitel igénybevételéhez friss bejelentett munkaviszony kell vagy a régit is elfogadják? Vagy gyesen lévő, stb. partnertől elfogadható?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-24 - 11:02

Kedves Norbert!
Hitelfelvételhez legalább 3 hónapos, folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkezni a jelenlegi munkahelyen, ahol már letelt a próbaidő. 3 hónapja fennálló munkaviszony esetén feltétel, hogy határozatlan időre szóljon a munkaszerződés. A gyes az igénylő önálló jövedelme mellett kiegészítő jövedelemként elfogadható.

Balázs szerint:

2016-08-25 - 14:27

Tisztelt Hitelnet!
Használt lakáshoz szeretnék hitelt felvenni. Kb. 10 millióért szeretnék vásárolni, melyből a felét hitelből fizetném. Általában hány hónap folyamatos munkaviszony szükséges hozzá ?3 elég már vagy minimum 6 kell? Amennyiben mondjuk 6 hónap kell és van egy 4-5 hónapos határozott idejű munkahelyem, majd utána munkahelyet váltok, ahol határozatlan idejű a szerződésem, akkor az előző 4-5 hónap beleszámít-e a 6-ba? Amennyiben igen, mennyi idő telhet el a 2 munkahely között amíg nem dolgozok?
A munkahelyem Ausztriában van.
Üdv.
Balázs

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-25 - 14:52

Kedves Balázs!
Több pénzintézet is van, ahol elegendő a 3 hónapos folyamatos, határozatlan időre szóló munkaviszony az aktuális munkahelyen. Hosszabb munkaviszony elvárás esetén folyamatosnak általában akkor tekinthető a munkaviszony, ha a két munkahely létesítése között nem telt el 30 napnál hosszabb idő.

Sándor szerint:

2012-02-14 - 10:57

Jó estét!
Sándor vagyok és én azt szeretném kérdezni, hogy én szeretnék használt lakást venni és a segítségüket kérném, hogyha én felvennék 3 vagy 4 millió Ft-ot azt hogy tudnák nekem megoldani? Most 1 hónapja dolgozok- 80-90 ezer Ft-ért. Ehhez a hitelhez kell-e munkáltatói igazolás is mert már a feleségemmel és egyetlen fiammal szeretnék külön házat, mivel a szüleimmel élünk és el szerenénk kezdeni saját kis életünket, ha lehetne.
Válaszát előre is köszönöm. Viszlát.

Hitelnet szerint:

2012-02-14 - 11:04

Kedves Sándor!
1 hónapja fennálló munkaviszonnyal még nem tud lakásvásárlási hitelt felvenni. Lakáshitel igényléséhez legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony megléte szükséges a jelenlegi munkahelyen.
A megvásárolni kívánt lakás vagy ház forgalmi értékének maximum a 80%-a vehető fel a vonatkozó jogszabály értelmében. Ez az arány függ az igazolt jövedelmek és rendszeres kiadások összegétől, a lakóingatlan földrajzi elhelyezkedésétől és az egyes bankos saját finanszírozási arányától is, tehát a 80%-os mérték kisebb is lehet. Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani mekkora összegű önerő szükséges a hitelfelvételhez, kérjük, töltse ki online nyomtatványunkat. Amennyiben a további feltételek teljesülnek, a lakáshitel a 3 hónapos munkaviszony megléte után indítható.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések