Lakáshitel nemfizetése esetén kilakoltathatnak 2 kiskorú gyermekkel?

Ettől a hónaptól kezdve nem fizetem lakáshitelemet, amely szocpollal terhelt. Kérdésem: kirakhatnak-e az utcára bennünket két kiskorú gyermekkel? Továbbá személyi kölcsönök nem fizetése esetén is?
Gabriella

Kedves Gabriella!

Jelenleg ugyan nincs érvényben kilakoltatási moratórium, ám a hitel nemfizetése esetén nem a kilakoltatás az első lépés.
Ha eddig problémamentesen fizette hitelét, akkor érdemes volna felkeresni a hitelfolyósító bankot, s valamilyen fizetéskönnyítési lehetőséget igénybe venni.


Utolsó módosítás: 2011. november 18. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Erika szerint:

2014-07-07 - 08:49

Kedves Hitelnet.hu szakértő!
A volt párommal közösen vásároltunk 4 éve egy társasházi lakást, amihez az én előző kapcsolatomból született fiam, és a Mi közös kapcsolatunkból született lányunk szocpolját is igénybe vettük. A szocpol mellé a volt párom hitelt is vett fel a lakás vásárlásához. Az idők során a kapcsolatunk megromlott, szívességi lakáshasználóként beköltöztünk a lakásba Én, a fiam és a lányom.
Minden számlát fizetünk időbe, és a lakhatásért cserébe lemondtunk a gyerektartásról is, de a volt párom az édesanyja unszolására ki akar minket rakni az utcára, ugyanis saját ingatlannal nem rendelkezünk, és az albérlet fizetéséhez pedig nem rendelkezek elegendő jövedelemmel.
Mi a teendő? Megteheti-e ezt jelen tényezők mellett?
Válaszát Köszönöm. Erika

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-08 - 14:11

Kedves Erika!
Jogi ügyek rendezésében irodánk nem illetékes. Jogi szakértő megkeresését javasoljuk!

Edit szerint:

2011-11-19 - 15:34

Tisztelt tanácsadó!
Nekem is hasonló kérdésem lenne: korábban felvettünk három db személyi kölcsönt amit nem tudunk fizetni már régóta és ezért a bank fel is mondta azokat. Lakáshitelünk nincs, az ingatlan tehermentes. Azt szeretném megkérdezni hogy ezért kilakoltatnak-e minket a lakásomból ilyenkor télen. Korábban érvényben lévő kilakoltatási moratórium ezt nem engedte.

Hitelnet szerint:

2011-11-19 - 15:36

Kedves Edit!
A Hitelnetn végrehajtással kapcsolatos kérdésekben nem szívesen foglal állást, de véleményünk szerint személyi kölcsön felmondása miatt végrehajtás a tulajdonban lévő ingatlanra nem kezdeményezhető. Javasoljuk keressen fel egy ügyvédi irodát, ahol biztosabb választ tudnak adni a kérdésére.

Bernadett szerint:

2011-11-18 - 15:47

Egy kérdésem lenne: mikortól lesz kilakoltatási moratórium s kikre érvényes? Édesapám felvett anno jelzáloghitelt s annyira megemelkedett a törlesztője, hogy nem tudja fizetni. Én lakom lakásban nővéremmel s 2 gyermekével. Nagyon nem szeretnénk utcára menni. Valami megoldásra lenne szükségünk.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet szerint:

2011-11-18 - 15:52

Kedves Bernadett!
A kilakoltatási moratórium sajnos már nincs érvényben. Amit Édesapja tehet az, hogy a hitelfolyósító bankhoz fordul esetleges fizetéskönnyítési lehetőség igénybevétele érdekében.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések