Lakáshitel igényléséhez szükséges munkaviszony

Köztudott, hogy ma már bármilyen hitel igényléséhez szükség van jövedelemigazolásra. Hitelfelvétel szempontjából azonban nem csupán az igazolt nettó jövedelem összege fontos, hanem az is, hogy milyen jövedelemszerző tevékenységből származik a rendszeres jövedelem, milyen típusú munkaszerződéssel rendelkezik az igénylő és mióta van meg a munkaviszonya a jelenlegi munkahelyén.

Lakáshitel igényléséhez legalább 3 havi munkaviszony szükséges. A munkavállaló nem lehet sem próbaidő, sem felmondási idő alatt. A legelfogadottabb a határozatlan időre szóló munkaszerződés, de több pénzügyi partnerünk lehetővé teszi határozott idejű munkaszerződés esetén is a lakáshitel felvételét. Lakáshitel igénylése esetén a kölcsönfelvevő jövedelmének el kell érni legalább a mindenkori minimálbér összegét.

Lakáshitel igényléséhez nem elég csak jövedelemigazolást csatolni. A lakáshiteleket a pénzintézetek ingatlan fedezete mellett nyújtják. Ha Ön megfelelő összegű saját erővel rendelkezik, akkor fedezetként elég bevonni a hitelcél szerinti ingatlant, vagyis azt, amelyet éppen vásárol, épít, bővít, felújít vagy korszerűsít.

A finanszírozás maximális aránya tekintetében a következő jogszabályt kell figyelembe venni:

Amennyiben jelenlegi munkahelyén Önnek még nincs meg a 3 hónapos munkaviszonya, de házastársa vagy élettársa rendelkezik a bankok elvárásainak megfelelő munkaviszonnyal és jövedelemmel, akkor őt adósként bevonva az ügyletbe, megoldható a hitelfelvétel.

Ha azt is szeretné tudni, hogy egyedülállóként az Ön jövedelme, vagy házasként kettejük jövedelme mekkora összegű lakáshitel felvételét teszi lehetővé, akkor kérje Hiteltanácsadóink személyre szóló ajánlatát és előzetes hitelbírálatát. Az egyénre szabott díjmentes ajánlatot online nyomtatványunk kitöltésével igényelheti.

Az ajánlatot a megadott e-mail címre egy munkanapon belül eljuttatjuk Önnek. Az előzetes hitelbírálathoz a személyes okmányokon kívül be kell nyújtani egy 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolást és 3 havi bankszámla kivonatot.

De ha addig is szeretne tájékozódni a lakáshitelek aktuális törlesztő részletéről, akkor számoljon lakáshitel kalkulátorunkkal, melyet a honlapunkon megtalál.

A lakáshitel igényléséhez szükséges munkaviszonnyal kapcsolatos egyéb kérdéseit Hitelszakértőnknek is felteheti!


Utolsó módosítás: 2013. június 28. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Krisztián szerint:

2019-02-16 - 00:07

Üdvözlöm.
Van 1 éves határozott idejű munkaviszonyom.
Az a kérdésem, hogy havi nettó összegem 140-150 ezer és 2-3 millió Ft összegű lakáshitelt szeretnék felvenni.
Lehetséges-e?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-26 - 13:36

Kedves Krisztián!
Határozott idejű munkaszerződés esetén nemcsak a munkaviszony fennállásának időtartamát, hanem egyéb tényezőket is vizsgálnak a hitelintézetek. Például hányszor volt hosszabbítva a munkaszerződés, meddig szól az újabb munkaviszony, stb. Javasoljuk, hogy első körben töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Norbert szerint:

2019-02-07 - 21:58

Üdvözlöm!
A kérdésem a következő lenne, 12-14 millió Ft közötti hitelt szeretnék felvenni egyedül. Megfelelő összegű önerővel természetesen rendelkezem. A munkaszerződésem alapján a mindenkori minimálbért keresem, ami 130.000 Ft, viszont kártyára egyösszegben körülbelül 250-300 ezer Ft-ot utalnak. A hitelügyintézők melyik összeg alapján fognak számolni, a szerződésemben szerepelővel vagy a leinformálható rendes fizetésemmel?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-13 - 09:53

Kedves Norbert!
Amennyiben benyújtásra kerül munkáltatói igazolás és bankszámla kivonat is, akkor a kisebb összeget veszik figyelembe a pénzintézetek.

Attila szerint:

2019-01-30 - 23:12

Üdvözletem!
2019 márciusában szeretnék munkahelyet váltani. A nettó jövedelmem kb. 300 ezer forint körül jönne ki. 2020 tavasza/nyara környékén szeretnék lakáshitelt igényelni, kb. 15-20 millió forintot 4-5 millió önerővel.
A kérdésem az lenne, hogy problémát okoz-e a bankoknak az 1 éves, határozatlan idejű munkaviszony?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-07 - 11:35

Kedves Attila!
1 éves, határozatlan idejű munkaviszonyból származó jövedelmet minden bank elfogad. Ha aktuális lesz a vásárlás, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes kalkulációt fognak készíteni Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Miklós szerint:

2019-01-23 - 18:52

Üdvözlet.
Szeretnék lakáshitelt igényelni, 5 milliót. 28 éves vagyok.
A kérdésem az lenne, hogy 3 hónap munkavisszonnyal megkaphatom a hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-24 - 10:23

Kedves Miklós!
Több pénzintézetnél is van lehetőség 3 hónapos munkaviszonnyal lakáshitelt igényelni, ha a próbaidő már lejárt és határozatlan idejű a munkaszerződés.
Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Bettina szerint:

2018-06-15 - 17:00

Tisztelt Hitelnet!
Lakáshitel felvétele előtt állunk a párommal (nem bejegyzett kapcsolat, csak közös lenne a lakás és én fedezem az önerőt lakástakarékból), így adóstárs leszek, viszont munkahelyet szeretnék váltani, ami miatt lenne egy egy hónapos felmondási időm és még lehet néhány nap vagy hét az új szerződés kezdetéig. A páromnak határozatlan idejű szerződése van és a nettó jövedelme 350.000 Ft.
Mennyiben befolyásolja az én helyzetem a lehetőségeinket? Nekem is meg kell felelnem az adóssal szemben állított elvárásoknak? Érdemesebb lenne későbbre halasztanom a felmondást?
Előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-16 - 06:19

Kedves Bettina!
Felmondás alatt lévő munkaviszonyból származó jövedelmet a bankok nem tudnak figyelembe venni hitelfelvétel során. Amennyiben a szükséges hitelösszeg felvételéhez elegendő párja jövedelme is, úgy nem jelent problémát, ha Ön ez idő alatt vált munkahelyet.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz további információk ismerete szükséges. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják. Irodáinkban a teljes körű hitel és CSOK ügyintézés díjmentes.

Dóri szerint:

2017-11-21 - 05:52

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Jelenleg határozatlan idejű szerződésem van a munkahelyemen, viszont nemrégiben kiderült, hogy jelenlegi pozícióm meg fog szűnni, tehát így május 31-ig vagyok a cégnél állományban, viszont most szeretnék hitelt felvenni lakás vásárlásra. A munkaügy azt mondta, hogy olyan papírt állít ki számomra, melyen szerepel, hogy határozatlan idejű szerződésem van, de május 31-ig vagyok állományban, illetve két hónap a felmondási időm.
Ilyen esetben jogosult vagyok-e a hitelfelvételre?
Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-21 - 06:01

Kedves Dóri!
A hiteligénylésnél sajnos problémát jelent, ha a munkáltatói igazoláson látható, hogy május 31-ig lesz állományban. A felmondási idő szintén kizáró ok.

Gabriella szerint:

2017-03-09 - 17:31

Érdeklődni szeretnék, férjem most kezdett el dolgozni, tehát így nincs meg a 3 hónapos munkaviszony. Csak a szerződés és adóstárs által lehetne lakáshitelt felvenni?

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-10 - 15:36

Kedves Gabriella!
Lakáshitel felvétele megfelelő jövedelemfedezettséggel, akár adóstárs bevonásával is működhet, ha a férje nem rendelkezik még a hitelfelvételhez szükséges munkaviszonnyal. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Kriszti szerint:

2017-02-03 - 19:58

Érdeklődni szeretnék, hogy a munkahelyemen a próbaidő nem 3, hanem 5 hónap. Mindenképpen meg kell várjam hogy az 5 hónap leteljen vagy elegendő ennek a folyósításra bekövetkeznie? Technikailag gyorsíthatok valamit addig a hitelfelvétel folyamatán?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-05 - 16:40

Kedves Kriszti!
Próbaidős munkaviszony sajnos nem fogadható el hitelfelvételnél. Hiteligénylésre a próbaidő lejárata után lesz lehetősége.

Bernadett szerint:

2016-08-10 - 21:32

Januárban lesz meg a 3 hónapos munkaviszony, gyesen vagyok még, van kettő gyermekem és egyedülálló vagyok. Minimálbért kapok, de lenne adóstársam.
Így kaphatok-e hitelt?
Használt lakást szeretnék venni, ami 3 millió forint.

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-11 - 09:06

Kedves Bernadett!
Ahhoz, hogy Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudjanak adni Önnek a maximálisan felvehető lakáshitel és a szükséges önerő összegéről, bővebb információkra lenne szükség, például az adóstárs jövedelmét, munkaviszonyát illetően. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Károly szerint:

2015-11-16 - 08:59

Magyar cégtől vagyok kiküldetésben 2 éve Németországban. Most 2 hónap " kiváráson " vagyok, ami azt jelenti, hogy 2 hónapra felfüggesztik a kinti munkaviszonyomat, de természetesen dolgozom eközben is ugyanott. Ilyen munkaviszonyra kaphatnék lakáshitelt? Semmilyen hiteltartozásom nincsen sehol!
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-16 - 09:02

Kedves Károly!
Nem igazán értjük, hogy mit jelent a “kivárás”. Lakáshitel igényléséhez ugyan elegendő akár az utolsó 3 havi munkabért tartalmazó bankszámla benyújtása, de lényeges, hogy ezen időszak alatt is legyen hivatalos munkaviszonya az igénylőnek.

Kàroly szerint:

2015-11-16 - 19:55

A ” kivárás” azt jelenti, hogy 2 évente, 2 hónapra felfüggesztik (kijelentenek) a munkaviszonyomat, mert magyar cégtől vagyok kiküldetésben, és egyhuzamban csak 2 évig lehetek így kint folyamatosan. A magyar munkaviszonyom természetesen folyamatos eközben is és Németországban is dolgozok eközben is. A német fizetést német számlára kapom, a magyar fizetést magyarra 🙂

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-18 - 08:32

Kedves Károly!
Ebben az esetben a magyar munkaviszonyból származó jövedelem mindenképpen figyelembe vehető hiteligényléskor. A német munkabér akkor vehető figyelembe, ha a német munkaviszony legalább 3 hónapja folyamatosan fennáll.

Gábor szerint:

2015-02-13 - 14:58

Tisztelt Cím!
Szeretnék használt lakást vásárolni, de a munkaszerződésem folyamatosan van hosszabbítva, tehát nem határozatlan. Több, mint 4 éve vagyok ennél a cégnél. Az igazolt jövedelmem csak 62.000 forint. Van egy kis önerőm, de még kb. 3 millió forintra lenne szükségem, és ha újra lenne lehetőség a CSOK (Szocpol) kihasználására, azt is szeretném igénybe venni, van egy 7 éves fiam. Adóstársnak, vagy kezesnek édesapámat tudnám bevonni, ő nyugdíjas, de az ő jövedelme is csak 43.000 forint. Van-e lehetőségem, ha nem is ennyi összegre, hogy hitelhez jussak ilyen feltételekkel?
Válaszukat előre is megköszönve,
Tisztelettel:
Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-17 - 11:35

Kedves Gábor!
Hitelfelvétel legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelemmel lehetséges, ami 2015-ben 68.775 Ft. 62.000 Ft-os nettó fizetéssel sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelajánlatot készíteni.

Csilla szerint:

2015-01-23 - 22:49

Használt lakást szeretnénk vásárolni. Gyesen vagyok júniusig, egyedülálló, közmunkát el fogadnak-e lakásvásárláshoz?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-24 - 13:43

Kedves Csilla!
Közmunka programban történő foglalkoztatás sajnos nem elegendő lakásvásárlási hitel felvételéhez. A gyes szintén nem fogadható el önálló jövedelemként hitelfelvétel során.

Dávid szerint:

2014-10-25 - 14:14

A következő helyzet áll fenn: munkahelyet váltok (1 év és 3 hónap után) jobb kereset reményében, de az új helyre nem azonnal vesznek fel, csak nagyjából egy hét alatt mert papírmunka, létszámba vétel stb. Így megoldható a lakáshitel?
Köszönettel: Dávid

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-25 - 14:17

Kedves Dávid!
Hitelfelvétel szempontjából folyamatosnak számít a munkaviszony, ha a régi munkahely megszűnése és az új létesítés között nincs 30 napnál hosszabb megszakítás. Viszont ahhoz, hogy hiteligénylést nyújthasson be, az új munkahelyen meg kell lenni legalább a 3 hónapos munkaviszonynak és nem lehet próbaidőn.

Karolina szerint:

2014-04-03 - 10:12

Üdvözlöm.
Őszinte leszek önnel. Egy éjszakai clubban dolgozom.
Kérdésem az lenne, hogy kaphatok hitelt így is? Többet keresek, a törlesztéssel nem lenne gond. Mit kell tennem, hogy kapjak hitelt? Ház vásárlásra szeretném, ami 4M Ft.
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-03 - 10:51

Kedves Karolina!
Lakásvásárlási hitelhez legalább 3 hónapos bejelentett munkaviszony szükséges. A hiteligényléshez munkáltatói igazolást kell benyújtani (legalább a minimálbér összegét elérő jövedelemről), valamint a munkáltató által igazolt nettó jövedelmet bankszámla kivonattal vagy NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) jövedelemigazolással is alá kell támasztani.

Anita szerint:

2014-03-25 - 22:34

15 évre szeretnék felvenni használt lakáshoz hitelt, 3.500.000 forintot. Az lenne a kérdésem, hogy munkahely nélkül is feladnák-e ezt a hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-26 - 10:17

Kedves Anita!
Megfelelő jövedelemigazolás (minimum 3 hónapos, folyamatos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen, 8 órás minimálbért elérő kereset) nélkül egyik pénzintézet sem nyújt kölcsönt. Ha Ön nem is rendelkezik munkahellyel, igazolható jövedelemmel, a kölcsönigényléshez olyan személyt kellene bevonni adósként, aki megfelel a jövedelemmel szembeni elvárásoknak.

Edina szerint:

2013-10-17 - 23:09

Munkaviszony kötelező? Meg kell lenni a 6 hónapnak?

Hitelnet.hu szerint:

2013-10-18 - 09:40

Kedves Edina!
Az államilag támogatott lakásvásárlási hitelre való jogosultsághoz legalább 6 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges, melyet OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által kiadott igazolással kell alátámasztani. Piaci kamatozású lakáshitel akár 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszonnyal is igénybe vehető.

Éva szerint:

2012-01-10 - 23:56

Tisztelt Hitelnet!
8 hónap munkaviszony után másfél hónapot leszek, illetve vagyok munkanélkülin. Február 1-től dolgozom. Kaphatok-e kölcsönt lakásvásárlásra? 1.2 millióra lenne szükségem.
Üdv.
Éva!

Hitelnet szerint:

2012-01-10 - 23:58

Kedves Éva!
Lakásvásárlási hitel igényléséhez a jelenlegi munkahelyen legalább 3 havi folyamatos munkaviszony megléte szükséges. Munkanélküliként nem jogosult hitelfelvételre.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések