Lakáshitel igénylése meglévő lakáshitel esetén

Tisztelt szakértő!

Szeretnénk egy lakást vásárolni, de már van egy kis lakásunk, amit nem tudunk eladni már 2 éve. A kis lakásra 3.200.000.- Ft hitelt vettünk fel és már 7 éve fizetjük Fundamenta lakáskasszával kombinálva, ami márciusba lejár.
Ezen kívül 1 éve fizetek egy OTP-s lakástakarékot (HAVI 20.000.- Ft.), ami 3 év múlva fog lejárni. Jelenleg albérletben lakunk és szeretném, ha a havi 50.000.- Ft-ot inkább saját lakás törlesztésre adnám ki.
Az a kérdésem, hogy így kapunk-e újabb lakáshitelt, illetve az OTP-S megtakarítás megfelel-e önerőnek?
Az én nettó jövedelmem: 110.000.- Ft, férjem vállalkozó, az ő jövedelme változó, de minden esetben eléri a havi 110.000.- Ft-ot. Van-e esélyünk lakáshitelre?
Válaszát köszönöm.
Tisztelettel: Gabriella

Kedves Gabriella!

A meglévő lakáshitel nem zárja ki további lakáshitel felvételét. A hitelbírálat során azonban figyelembe kell venni a jelenlegi hiteltörlesztést is. A bankoknak – jogszabály alapján – meg kell állapítaniuk az igénylők hitelezhetőségi limitjét, melynek forinthitelek esetén a 100%-a hiteltörlesztésre fordítható. A hitelezhetőségi limit megállapítása a háztartás igazolt jövedelme és rendszeres kiadásai alapján történik. Hogy kérdésére pontos választ tudjunk adni, további információkra van tehát szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitel konstrukciókról.

 


Utolsó módosítás: 2011. november 01. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések