Lakáshitel igénylése meglévő kölcsön mellett

Tisztelt Hitelnet!

Egy 9 milliós használt lakást szeretnénk megvásárolni Budapest IV. kerületében és a 4 millió önerő meg is van. A fizetésem (amit igazolni tudok) 120.000 Ft, 48 éves vagyok. Van egy személyi hitelem, ami még 2 évig tart, 43 ezer/hó.

Esetleg a fiam, aki 23 éves lehetne az adóstársom? Alkalmazottként dolgozik és a havi nettó bérre 120.000 Ft. A megvásárolni kívánt lakáson kívül más jelzálogra nincs lehetőségem.
Érdekelne, hogy van-e lehetőségem 15 éves lakáshitelt felvennem?

Válaszra várva előre is köszönöm!
Tamara

Kedves Tamara!

A hitelbírálat során meglévő személyi hitelének havi törlesztő részletét figyelembe kell venni. Ez csökkenti a havonta hiteltörlesztésre fordítható összeget. Adóstárs bevonásával azonban a jóváhagyható kölcsön összege növelhető. Adóstársként a fia is bevonható, ha megfelel az előírt feltételeknek – például: minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszonya van a jelenlegi munkahelyén, adatai negatív tartalommal nem szerepelnek BAR listán, meghatározó, hogy van-e fennálló hitele, stb.

Életkoruk alapján a lakáshitel 15 évre felvehető. A vonatkozó szabályozás szerint ugyanis az adósok életkora a lakáshitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél.

Személyre szóló hitelajánlatunkhoz, illetve az előzetes hitelbírálat elvégzéséhez ajánlatkérő nyomtatványunkat kellene kitölteniük. Amennyiben a jövedelemvizsgálat alapján a hitelbírálat  pozitív, nincs szükség kiegészítő ingatlanfedezet bevonására. Online nyomtatványunk kitöltése után Szakértőink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot és tájékoztatni fogják arról, hogy felvehető-e az 5 millió forint összegű lakáshitel.

A lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletének addig is online lakáshitel kalkulátorunkkal nézhet utána.

 


Utolsó módosítás: 2014. február 24. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

MIklós szerint:

2016-06-22 - 10:08

Tisztelt Hitelnet!
Lakáshitelt szeretnénk felvenni használt lakásra 18M Ft értékben, a lakás árának fennmaradó részére meg van az önerő. Már rendelkezünk egy lakáshitellel, amelynek havi törlesztőrészlete 70 ezer Ft, ebben az esetben a feleségem az adós, én az adóstárs vagyok, az élő lakáshitel fennmaradó része 7M Ft.
A havi nettó jövedelmem (munkaviszonyból) 350 ezer Ft. A feleségem jelenleg gyeden van, de egy hónapon belül újra munkába áll, 200 ezer Ft-os nettó fizetéssel. Más hitelünk nincs, a törlesztő részleteteket pontosan fizetjük. A család három fős.
Az a kérdésem, hogy a fentieket figyelembe véve van-e akadálya a lakáshitel felvételének?
Köszönöm szépen válaszát előre is!
Üdvözlettel:
Miklós

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-22 - 15:07

Kedves Miklós!
Ahhoz, hogy kérdésére pontos választ tudjunk adni, további információkra lenne szükség, például: felesége korábbi munkahelyére tér vissza vagy új munkahelyen kezd, mióta van meg az Ön munkaviszonya, határozatlan vagy határozott idejű munkaszerződéssel rendelkeznek, mennyi lenne a célingatlan értéke, stb. A szükséges információkat online adatlapunk kitöltésével tudja megadni, melyet követően Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak nyújtani.

Mária szerint:

2015-02-20 - 11:36

Jó napot!
3 gyermekes család vagyunk. Hitelt vennénk fel hitelkiváltással. Páromnak 10 éve, nekem 4 éve határozatlan munkaviszonyunk van, jelenleg gyeden vagyok. Összes jövedelmünk 431ezer Ft. Kiadásunk autó, kártya, OTP, stb. összesen 150 ezer Ft. Szeretnénk lakást venni szocpollal, de tőkénk semmi nincs! Esetleg tudnának valami ajánlani? Lehetséges lenne megpróbálnunk?
Elöre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-20 - 12:04

Kedves Mária!
A lakásvásárlás nem köthető össze a hitelkiváltással. Arról, hogy a 3 gyermek után esetlegesen igénybe vehető támogatás elegendő önerő lenne-e, a további részletek ismeretében tudnának Szakértőink tájékoztatást adni. Ajánlatkérését online is elküldheti!

István szerint:

2014-02-14 - 13:46

Van egy 900.000 Ft-os személyi kölcsönöm, aminek a törlesztése havi 23.000 Ft. Kaphatok-e lakásvásárlási kölcsönt ingatlanfedezettel a személyi kölcsön mellé? 3.000.000 Ft-ot szeretnék lakásvásárlásra.

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-17 - 10:19

Kedves István!
A meglévő személyi kölcsön nem zárja ki a lakáshitel felvételének lehetőségét. Lényeges kérdés ebből a szempontból az, hogy mennyi az Ön nettó keresete és milyen értékű a megvásárolni kívánt ingatlan. Javasoljuk, hogy ezeket az információkat adja meg online űrlapunkon, s ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban tudják Önt tájékoztatni a lehetőségekről.

Marika szerint:

2012-12-04 - 12:40

Szükségem lenne most egy millió forintra. A nyugdíjam 90.000 Ft. Az az ingatlan, amit meg szeretnék venni, lenne a fedezet, az értéke kb. 7-8 millió forint. Az ingatlan vásárlás már folyamatban van. Az eddigiek alapján az igényelt összeget megkapom. A kérdésem az, hogyha most felvenném a személyi hitelt, befolyásolhatja-e az ingatlan vásárlási folyamatot.

Hitelnet szerint:

2012-12-04 - 14:40

Kedves Marika!
Ha a személyi hitel felvételére a lakáshitel végleges elbírálása előtt kerül sor, akkor az befolyásolhatja a hitelbírálat eredményét. A banknak ugyanis számításba kell vennie a személyi hitel havi törlesztését is, ami csökkentheti a lakáshitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet.

Krisztián szerint:

2012-10-02 - 05:22

Üdvözlöm!
Önöknél van egy euró alapú jelzáloghitelem 20 évre havi kb. 27e forintért. Lakást szeretnék vásárolni a párommal, aki nem az élettársam, de keresőképes. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen lehetőségeim lennének, ha egyáltalán vannak.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet szerint:

2012-10-02 - 06:06

Kedves Krisztián!
Megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség, valamint a szükséges önerő esetén meglévő jelzáloghitel mellett is vehető fel lakáshitel. Az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciók megismeréséhez azonban további információkra lenne szükség, melyeket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adhat meg. Ezt követően Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitel termékekről!

Krisztina szerint:

2012-09-24 - 13:03

Jelenleg egy Budapesti lakásban élünk, amit 7 évvel ezelőtt vásároltunk. A lakáson 8 millió forint állami kamattámogatású hitelünk van, amit pontosan fizetünk. Soha nem volt elmaradásunk sem. Szeretnénk egy családi házat vásárolni amihez csak akkor volna elegendő a pénzünk, ha a jelenlegi lakásunkat el tudnánk adni, de ez pillanatnyilag nagyon nehézkes. Kérdésem az lenne, hogy a meglévő lakáshitelünk mellé tudnánk-e felvenni lakáshitelt a másik ingatlanra és ehhez mekkora önerő illetve munkabér szükséges?
Köszönettel: Krisztina

Hitelnet szerint:

2012-09-24 - 13:09

Kedves Krisztina!
Elvileg lenne lehetőség másik lakáshitel felvételére. A meglévő lakáshitel havi törlesztése azonban csökkenti az újabb lakáshitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet.
A szükséges önerő mértéke attól függ, hogy mekkora összegű lakáshitel hagyható jóvá. Ezt több tényező is befolyásolja, például a vásárolni kívánt családi ház területi elhelyezkedése, állapota, értéke, az Önök igazolt jövedelme, a meglévő lakáshitel havi törlesztő részlete, stb. Személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatunkhoz célszerű volna online adatlapunkat kitöltenie, s a részletek ismeretében Szakértőink pontos választ tudnak adni Önnek.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések