Lakáshitel és CSOK igényelhető együttesen KHR esetén?

Tisztelt Cím!

Egy kérdéssel szeretnék önhöz fordulni. Én 2007-ben lakáscélú hitel keretein belül vásároltam egy ingatlant, majd később anyagi nehézségeim miatt nem tudtam fizetni a lakóingatlant, ezért felkerültem a KHR listára. Majd 2015-ben eladtam az ingatlant, amennyi hitel volt rajta ”nem sok”, nekem nem maradt semmi az eladási árból.

2017-ben a párommal vásárolni szeretnénk egy ingatlant, amihez 30% önerő van, CSOK-ot szeretnénk igénybe venni, így vállalható, illetve nem sok hitelre lenne szükségünk, de ha a CSOK-ot és a hitelt egybe igényelném valamiért nem menne, de ha külön van a kettő, akkor vagy az egyiket, vagy a másikat igényelhetem. De így több önerő kellene ami sajnos nincs, valamint több hitelt kellene felvenni amit én nem szeretnék.

Nem értem, hitelünk nincs, KHR-ben nem szereplünk, miért nem mehet a hitel és a CSOK együtt?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: László

Kedves László!

Amennyiben korábbi hitelmulasztását rendezte és az ügylet teljesítéssel zárult, úgy adatai a kölcsönügylet lezárása után 1 évig szerepelnek passzív státuszban a KHR negatív adatbázisában, majd ezt követően törlésre kerülnek. Amennyiben az Ön esetében is teljesítéssel zárult az ügylet, úgy jelenleg már nem lehet negatív információ a KHR-ben, így hitelképes lehet a pénzintézeteknél. A CSOK jogosultságot nem befolyásolja a KHR státusz, tehát a kettőt együtt is igényelheti.

Ha azonban a korábbi kölcsönügylet megegyezéssel vagy veszteséggel zárult, akkor adatai a lezárást követően még további 5 évig szerepelnek a negatív KHR adatbázisban passzív státuszban, s ezen idő alatt korlátozottan lehet hitelképes. A bankok többsége ugyanis nem nyújt kölcsönt passzív KHR esetén sem, ám a CSOK igénylésnek ez esetben sem lehet akadálya.

Van olyan bankpartnerünk, ahol legalább 6 havi passzív KHR esetén már igényelhető lakáshitel CSOK-kal együtt. Illetve olyan pénzintézet is létezik, melynél élettársak hitelfelvétele esetén nem kötelező az élettárs adóstárként történő bevonása, így például akkor is igényelhető kölcsön, ha az élettársak egyike KHR listás, s emiatt csak zálogkötelezett lesz a hitelügyletben. Ekkor valóban nincs lehetőség CSOK igénylésre. Ha viszont a támogatott személyek a CSOK-ot igénylik ugyanennél a pénzintézetnél, akkor a negatív KHR miatt hitelfelvétel nem lehetséges, ha ugyanis CSOK igénylés is kapcsolódóik az ügylethez, nem elég zálogkötelezettként bevonni a KHR listás élettársat, hanem adóstársként kell szerepelnie, s ez esetben a negatív KHR kizáró ok.

Javasoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodával. Ezt online adatlapunkat kitöltve is megtehetik, s a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni Önöknek. Irodáinkban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézés díjmentes!

Utolsó módosítás: 2017. november 28. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Tamás szerint:

2019-03-25 - 14:00

2005-ben lízingeltem egy gépkocsit 20 ezer havi törlesztővel. Ez az összeg aztán másfél év alatt 60-70 ezer Ft lett. Mivel ezt nem tudtam fizetni, elvitték az autót és BAR listás lettem.
A kérdésem az lenne, hogy milyen feltételekkel tudnék így hitelhez jutni? Így lehetséges-e a csok igénylése?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-25 - 14:15

Kedves Tamás!
A KHR információ nem befolyásolja a CSOK jogosultságot. Hitelfelvételre ez esetben azonban csak akkor nyílik lehetőség, ha a korábbi mulasztás már legalább 6 hónapja passzív. A hitelfelvétel lehetősége ez esetben sem automatikus. A bank vizsgálja a korábbi mulasztás okát, összegét, stb. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

András szerint:

2019-01-06 - 09:00

Megkaphatom a csokot hitel nélkül ha, a NAV-nál tartozásom volt, de azt kiegyenlítettem?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-07 - 10:49

Kedves András!
Amennyiben megszűnt a korábbi tartozás, jogosult lehet CSOK-ra, ha a további CSOK feltételek is teljesülnek.

Alexandra szerint:

2018-05-16 - 07:03

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy csok 10+10 milliót szeretnénk igényelni, de én jelenleg fent vagyok a KHR listán. 2017.06.29-én rendeztem a 180 ezres Provident tartozásom. Férjem jól fizető adós, nettó 700 ezres fizetéssel, melyből határozottan idejű szerződésből származó jövedelme nettó 350 ezer.
Van esetleg erre mód valamelyik banknál, hogy megkapjuk most a 10+10 milliót?
Köszönöm szépen előre is válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-16 - 07:17

Kedves Alexandra!
A 10 milliós CSOK-hoz igényelhető legfeljebb 10 millió forintos kamattámogatott lakáshitel akkor igényelhető legkorábban, ha a korábbi tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 1 éve rendezett. 2017.06.29-én rendezett tartozás esetén tehát legkorábban 2018.06.30-án nyílhat lehetőségük hitelkérelem benyújtására.
Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel és CSOK ügyintézés díjmentes!

Szabina szerint:

2018-04-02 - 05:23

Új lakást szeretnénk vásárolni a 10+10 millió segítségével. Én valószínűleg fent vagyok a KHR negatív adósok listáján, viszont párom nincs, hitele sincs.
Jogosultak vagyunk a kedvezményre?

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-02 - 05:32

Kedves Szabina!
A negatív tartalmú KHR a 10 milliós CSOK jogosultságot nem zárja ki, de hitelfelvételre ez esetben sajnos nincs lehetőség.

Éva szerint:

2018-03-29 - 05:15

Üdvözlöm.
Csok mellé hitelt is szeretnék felvenni kb. 2,5 milliót. Mennyire befolyásolja, hogy megkapom-e a hitelt a KHR listán szereplés? Mindent időben fizetünk, nincs elmaradásunk. Férjem főállásba és másodállásba is dolgozik, én jelenleg gyeden vagyok.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-29 - 05:22

Kedves Éva!
Amennyiben a pozitív KHR-ben szerepel, az nem jelent kizáró okot. A hitelbírálat során a meglévő hiteltörlesztést is figyelembe kell venni és ez alapján határozható meg a hitelképesség, Ha a KHR negatív adatbázisában szerepel, az kizáró okot jelent, amennyiben aktív státuszú. Legalább 6 hónapja passzív KHR státusz esetén bankpartnereink egyikénél már lehetőség nyílhat hitelfelvételre.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések