Korszerűsítési, felújítási hitelcél esetén milyen típusú kölcsönt kaphatunk? - Hitelnet.hu

Korszerűsítési, felújítási hitelcél esetén milyen típusú kölcsönt kaphatunk?

Kedves Hitelnet.hu!

Egy kis segítséget szeretnék kérni hitel ügyben, hogy rendeződjenek a fejemben a dolgok.
Szüleimnél lakunk a családommal. Szeretnénk teljes körűen felújítani az ingatlant, ami egy 120 nm2-es sorházi lakás. Lenne szigetelés, külső-belső nyílászáró csere, festés, burkolás, tető felújítás, fürdőszoba felújítás, szobák felújítása, új bútorok cseréje, stb. Talán még Napkollektorra is beneveznék, de az még nem biztos.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utána olvasgattam már a különböző hiteleknek, csak nem tiszta, melyiket kellene igényelnem. Mert a korszerűsítésre való hitelt a szigetelésnél, nyílászáró cserénél tudnánk felhasználni, de az már nem jó a festésre, burkolásra, fürdőszobai felújításra, stb. Arra fel kellene venni a felújításra szóló hitelt? És a berendezésekre bútorokra, például új konyha-, új fürdőszoba-, új hálószoba bútorokra ezek már nem használhatóak fel. Akkor arra másik hitel kellene? Ez már 3 hitel lenne. Vagy nem?!

Előre is köszönöm a válaszukat! További szép napot!
Üdvözlettel: Fanni

Kedves Fanni!

Korszerűsítésnek a lakás komfortfokozatának növelése céljából elvégzett munkálatok minősülnek, mint például az Ön által említett szigetelés, külső nyílászárók energiatakarékosra való cseréje, megújuló energiaforrások alkalmazása (például napenergia). Amennyiben a fürdőszobában a vízközmű belső hálózatának cseréjére is sor kerül, akkor az szintén korszerűsítésnek tekinthető. Ugyanakkor a korszerűsítés részét képezi az ehhez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka – például burkolás, festés, stb. – a korszerűsítés közvetlen költségeinek 20%-áig.

Bútorvásárlás, bútorcsere sem a korszerűsítési, sem a lakásfelújítási hitelből nem finanszírozható. Ha rendelkeznek valamennyi önerővel, akkor azt érdemes erre a célra fordítani.

Korszerűsítésre államilag támogatott lakáshitelt célszerű igényelni. A kölcsönkérelemhez költségvetést kell készíteni, melynek 70%-át számlával kell igazolni. A számlabemutatási kötelezettségtől abban az esetben lehet eltekinteni, ha nem kamattámogatott, hanem piaci kamatozású lakáshitelt vesznek fel. Ez utóbbi valamivel magasabb kamatláb mellett érhető el, mint a támogatott korszerűsítési hitel. Piaci kamatozású lakáshitel igénylése esetén abból a szempontból nincs jelentősége annak, hogy korszerűsítenek vagy felújítanak, hogy mindkét esetben azonos kamatszinten érhető el a kölcsön.

Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, s a további részletek ismeretében Szakértőink konkrét hiteltípust tudnak ajánlani Önöknek. Személyre szóló ajánlatunkat díjmentesen elkészítjük. A piaci és kamattámogatott lakáshitelek törlesztő részletbeli különbségéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat!

Utolsó módosítás: 2014. június 02. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Krisztina szerint:

2014-10-03 - 13:08

Aktív báros vagyok. Szeretnék kölcsönt kérni lakásom felújítására, de mindenhol elutasítanak! Rokkantsági járadékot kapok rendszeresen, bankszámlám is van fél éve, a közüzemi számlákat is fizetem, mégsem sikerül! Kérnék segítséget!

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-03 - 13:37

Kedves Krisztina!
Az aktív BAR státusz minden banknál kizárja a hitelfelvétel lehetőségét, ezért utasítják el mindenhol lakásfelújítási hitelkérelmét. Az aktív BAR státusz miatt sajnos irodánk sem tud Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Zsuzsa szerint:

2014-06-23 - 15:33

Lakásfelújításra szeretnék felvenni kölcsönt legalább százezer és egymillió forint körül, ebben szeretném a segítséget kérni.

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-23 - 15:59

Kedves Zsuzsa!
1 millió forint alatt személyi hitel felvételére van lehetőség, mely magasabb kamattal és rövidebb futamidőre vehető fel, mint a lakásfelújítási hitelek.
Kimondottan felújításra lakáscélú jelzáloghitel igényelhető. A minimálisan felvehető összeg 1 millió forint.
Tanácsadóink mindkét hiteltípusról készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat!

Nikolett szerint:

2014-06-04 - 13:29

Jó napot!
Azután érdeklődnék, hogy 2010-ben a párommal vettünk egy használt házat teljes hitelre. Van már egy 4 éves kisfiunk is! Jövőre szeretnénk még egy kisbabát, de ahhoz ki kellene alakítanunk még egy szobát! Tudnánk igényelni a szocpolt? Vagy milyen más lehetőségünk lenne még?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-04 - 13:32

Kedves Nikolett!
Lakásbővítéshez jelenleg nem igényelhető szocpol, így egy összegű állami támogatást sajnos nem tudnak igénybe venni a ház lakószobával történő bővítéséhez. Mivel ingatlanuk maximálisan terhelt, megfelelő hitelkonstrukciót sem tudunk Önöknek javasolni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések