Lakásbővítési hitel BAR lista esetén

Lakóházának bővítési munkálatait kívánja kivitelezni banki hitel segítségével, ám a hitelfelvételt jelentős mértékben akadályozza, hogy az Ön adatai szerepelnek a Központi Hitelnetrmációs Rendszerben (KHR)? Mit tehet az a lakásbővítő, aki szerepel a BAR listán? Vegye igénybe a Hitelnet Kollégáinak segítségét, s tájékozódjon az aktuális lehetőségekről!

Mint minden hitelfelvétel esetén, így lakásbővítési konstrukció igénylésekor is vizsgálják a pénzintézetek az ügyfelek BAR státuszát. Az aktív KHR státusz bármely hitelcél esetén a kölcsönkérelem automatikus visszautasítását vonja maga után, nincs ez másként lakásbővítési hitel felvételekor sem.

Azonban nincs minden veszve, amennyiben az Ön BAR státusza már passzív, s ennek kezdete legalább 6 hónappal korábbra tehető. Bankpartnereink között ugyanis van olyan pénzintézet, amely minimum fél éve lezárt, vagyis passzív KHR esetén már lehetővé teszi lakáscélú jelzáloghitel felvételét. Egy éves passzív BAR esetén pedig további banki ajánlatokkal bővülhet az elérhető konstrukciók kínálata.

A passzív BAR lista esetén is elérhető lakásbővítési hitelek igénylésének további feltételeiről a Hitelnet irodái és Partnerei készséggel adnak felvilágosítást. A hitelbírálat szempontjából lényeges, hogy Ön mekkora összegű jövedelmet tud igazolni, milyen rendszeres kiadásai vannak, mennyi az életkora, s mekkora összegű lakásbővítési hitelre lenne szüksége.

A lakásbővítési kölcsönök esetén maximálisan nyújtható hitelösszeg meghatározásánál a jogszabályban rögzített finanszírozási hányadon kívül fontos szerepet játszik a bővítendő ingatlan várható jövőbeni értéke. Ingatlanbővítés esetén ugyanis a pénzintézetek sosem az ingatlan bővítés előtti piaci értékét veszik alapul, hanem az számít, hogy mennyit fog érni az adott lakóház a bővítés után.

A lakásbővítési hitelek jellemzője, hogy folyósításuk nem egy összegben, hanem szakaszosan történik, mindig a készültségi foknak megfelelően. Így a törlesztő részletet is mindig csak a kifolyósított hitelösszeg után kell megfizetni.

Amennyiben Önt elsősorban a legalább 6 havi passzív BAR lista esetén elérhető lakásbővítési hitelek havi törlesztő részlete érdekli, akkor kérjük, töltse ki a honlapunkon található ajánlatkérő nyomtatványt, s a megadott kondíciók alapján Tanácsadóink személyre szabottan keresik meg az Ön számára ideális hitelterméket. A díjmentes ajánlatban a havi törlesztés mellett Ön tájékoztatást kap a passzív BAR státusz fennállása esetén érvényes hitelkamatról, teljes hiteldíj mutató (THM) nagyságáról, továbbá a hitelfelvétel költségeiről.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések