Kedvező euró alapú lakáslízing

Új vagy használt lakóingatlan megszerzéséhez kedvező euró alapú finanszírozást keres? Lízing a megoldás! Lakáslízing konstrukció igénylése esetén ugyanis – ellentétben a lakáshitellel – van lehetőség euró alapú finanszírozásra is!

Az euró alapú lakáslízing talán leglényegesebb kérdése, hogy az ingatlannak hány százaléka finanszírozható általa, s mekkora összegű saját erővel kell rendelkezni? Jogszabályi előírás alapján a lízingelt lakásnak legfeljebb a 65 százaléka nyújtható, ami 35 százalékos saját erőt feltételez. A lakáslízinggel foglalkozó pénzintézeteknél ezen kívül – jövedelemtől függően – eltérő finanszírozási hányadokkal is találkozhatunk, ám minden esetben figyelembe kell venni a jogszabály finanszírozási arányokra vonatkozó előírását.

Továbbá a jövedelmek terhelhetőségét nem csak lakáshitel, hanem lakáslízing esetén is kormányrendelet szabályozza. A bankoknak lízing esetén is meg kell állapítaniuk az ügyfelek hitelezhetőségi limitjét. A havi lízingdíj euró alapú finanszírozás esetén nem haladhatja meg a hitelezhetőségi limit 80 százalékát.

Az euró alapú lízing célja nem csak lakóingatlan, hanem a hozzájuk tartozó egyéb ingatlan (például garázs, tároló), üdülő, hétvégi ház, valamint kereskedelmi ingatlan finanszírozása is lehet.

Az euró alapú lízing törlesztése forintban és euróban egyaránt történhet. A havi törlesztés forintban kifejezett összege a pénzintézetek deviza eladási árfolyamán kerül meghatározásra, tehát az árfolyam ingadozás miatt a törlesztő részlet összege hónapról hónapra változhat. Ha azonban Ön rendelkezik eurós bevétellel, s a törlesztést euróban teljesíti, akkor elkerülhető az árfolyamkockázat.

A lízingkonstrukciók változó kamatozású termékek. Új lakás megszerzése esetén kamatot csak a nettó finanszírozott összeg után kell fizetni, az ÁFA a tőketörlesztés arányában, kamatmentesen törleszthető.

A Hitelnet segítségével Ön is megtalálhatja a legkedvezőbbet az euró alapú finanszírozások között. Euró alapú lízingkonstrukciókkal rendelkező pénzügyi partnereink termékeiről Lízingtanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást. Önnek lehetőség van online lízingajánlat kérésére is, amennyiben kitölti és elküldi ajánlatkérő nyomtatványunkat. Kollégáink egy munkanapon belül ismertetik Önnel a legkedvezőbb euró alapú finanszírozás legfontosabb jellemzőit.

A lízingügylet elindítása előtt Ügyintézőink tájékoztatják Önt a lízinghez szükséges dokumentációról, valamint elvégzik a lízingügylet előzetes bírálatát is!

Az euró alapú lakáslízinggel kapcsolatos további kérdéseit Lízingszakértőnknek is felteheti!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Erdei Roland szerint:

2011-06-01 - 18:16

Tisztelt Címzett!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a fízetésemet euróba
kapom és lakást szeretnék vásárolni
kérdéseim:- mennyi önerő szükséges?
-akadály-e az apeh tartozás hiszen nem kerülne a nevemre lízingelés esetén ?
új lakás is szóbajöhet?

Hitelnet szerint:

2011-06-01 - 20:58

Kedves Roland!
Euró alapú finanszírozással kapcsolatos részleteket el tudja olvasni cikkünkben. Forint alapú hitelnél 20 % saját erő a minimális elvárás, de csak megfelelő jövedelem esetén. Az APEH tartozás mindenképpen kizáró ok lehet, bár alkalmazotti munkaviszony esetén ezt nem szokták vizsgálni. Új lakásra is igényelhető lakáslízing természetesen. Kérem a felső online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével vegye fel a kapcsolatot az Ön lakhelyéhez legközelebb fekvő irodánkkal és kollégáink vagy partnereink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Ázsóth Éva szerint:

2011-01-16 - 21:26

Tisztelt Címzett!
Lizingeléssel kapcs. szeretnék kérdezni.
Köszönöm.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések