Kaphatok valahol lakáshitelt ha nincs semmi önerőm?

Tisztelt Cím!

130 nm-es lakásunkat devizahitel terheli. 2007-ben 5.5 milliót vettünk fel. Ez ma már 10 millió. Fizetni a törlesztőrészletet nem tudjuk, talán sikerül eladni az ingatlant ennyiért. Nem marad egy fillérünk sem. Férjem közben meghalt, mi örököltük 21 éves fiammal az adósságot.

Kérdésem, tudunk-e új otthont teremteni magunknak? Én 56 éves közalkalmazott vagyok. Fiam már dolgozik, nettó fizetése 100 e.-Ft Az enyém 87 ezer Ft. Fiam 21 éves.
Katalin

Kedves Katalin!

Amennyiben a lakáseladásból származó bevételt felemészti a fennálló devizatartozás kiegyenlítése, akkor az azt jelenti, hogy önerő nélkül szeretnének lakáshoz jutni.  A gazdasági válság óta azonban szigorodtak a hitelfelvétel feltételei, így jelenleg nincs lehetőség a vételár 100%-ának lakáshitelből történő megfizetésére. A vonatkozó jogszabály szerint a megvásárolni kívánt lakás forgalmi értékének legfeljebb a 80%-a hitelezhető. Ez a 80% azonban a maximum, ez az igazolt jövedelmek és rendszeres kiadások függvényében kevesebb finanszírozási arányt is jelenthet.

Ha nem áll rendelkezésre a vételár kiegyenlítéséhez szükséges saját erő, akkor kiegészítő ingatlanfedezet bevonása jelenthet esetlegesen megoldást. Ez esetben két ingatlan lenne a hitelügylet fedezete. A plusz ingatlannak nem kell az Önök tulajdonában lenni, gyakorlatilag hozzátartozói megkötés nélkül bárki lehet a tulajdonosa. Ehhez persze az is szükséges, hogy az illető hozzájáruljon a jelzálogbejegyzéshez és részt vegyen a hitelügyletben, ami a mai helyzetben nem könnyű. Más alternatívát azonban nem tudunk javasolni.

Amennyiben a hitel visszafizetését követően marad valamekkora összeg, mely a lakásvásárláshoz felhasználható, akkor érdemes volna adatlapunkat kitölteni lakáshitel kalkulátor eredményét követően. Hiteltanácsadóink az alapján tájékoztatni tudják Önt a lehetőségekről, s adott esetben személyre szóló hitelajánlatot tudnak készíteni Önöknek.


Utolsó módosítás: 2014. május 03. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Éva szerint:

2013-04-22 - 16:34

T. Hitelnet!
A kérdésem az lenne, hogy 2007-ben önerő nélkül lehetett-e svájci frank alapú hitelt felvenni?

Hitelnet szerint:

2013-04-23 - 13:48

Kedves Éva!
2007-ben még léteztek az úgynevezett magas finanszírozású hitelkonstrukciók, melynek keretében minimális önerővel lakáshitelhez lehetett jutni. Valamint kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával szintén megoldható volt a teljes vételár meghitelezése.

Éva szerint:

2012-02-17 - 10:36

Szeretném megkérdezni, hogy önerő nélkül tudok lakást vásárolni? BAR listásan?

Hitelnet szerint:

2012-02-17 - 10:39

Kedves Éva!
BAR lista esetén nincs lehetőség hitelfelvételre. Továbbá lakásvásárlási hitel felvétele önerő nélkül akkor oldható meg, ha kiegészítő ingatlanfedezet bevonható a hitelügyletbe. Így sajnos nem tudunk az igényeinek megfelelő hitelajánlatot adni.

Dániel szerint:

2012-02-16 - 22:15

Szeretném megtudni használt lakás akarok vásárolni, önerővel nem rendelkezem! Hogyan jussak hitelhez? Milyen lehetőségek vannak? Gyermekvállalási hitelt felvehetek? Melyik banknál van erre lehetőség? Köszönöm.

Hitelnet szerint:

2012-02-17 - 11:07

Kedves Dániel!
Önerő nélkül nincs lehetőség használt lakás vásárlására, kivéve a plusz ingatlanfedezet bevonásának lehetőségét. A plusz ingatlannak nem kell az Ön nevén lenni, hozzátartozói megkötés nélkül bármely ingatlan elfogadható fedezetként, ha megfelel a bankok által támasztott követelményeknek.
Vissza nem térítendő állami támogatás, megelőlegező szocpol használt lakás vételárának finanszírozásához sajnos nem kérhető. A támogatás célja csak újépítésű lakás vásárlása vagy új ház építése lehet.

Angéla szerint:

2012-02-13 - 20:38

Tisztelt Hitelnet!
Saját tulajdonú családi házunkat szeretnénk nagyobbra cserélni. Az ingatlant jelzálog nem terheli. Szeretnénk az új (használtat vennénk) családi házra jelzálogkölcsönt felvenni, mert nem rendelkezünk önerővel, de kiegészítő ingatlanfedezetként a jelenlegi házunkat beszámíttatnánk.
Érdeklődnénk, hogy van-e erre lehetőség?

Hitelnet szerint:

2012-02-13 - 22:52

Kedves Angéla!
Lakásvásárlási hitel esetén a megvásárolni kívánt lakás bevonásán kívül van lehetőség kiegészítő ingatlanfedezet elfogadására is, ha nem áll rendelkezésre saját erő. Nem elég azonban csak a dupla ingatlanfedezet, a jövedelemvizsgálat során is meg kell felelni az előírásoknak. Rendelkezni kell legalább akkor összegű nettó jövedelemmel, mely elegendő a várható havi törlesztő részlet és a havi megélhetés finanszírozásához.
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink személyre szóló lakáshitel ajánlat formájában fogják tájékoztatni a hitellehetőségekről.

Marietta szerint:

2012-01-29 - 20:32

Tisztelt Hitelnet!
Lakásvásárlásban gondolkodom. Mivel sajnos önerővel nem rendelkezem, ezért egy plusz ingatlan bevonását tervezem, ami édesanyámé. Ezen azonban van jelzálog, 3 m Ft értékben (a ház értéke 18 m Ft-ra van becsülve). Ebben az esetben van reális lehetőség lakáshitelre más banktól is? (ugyanis az a pénzügyi szervezet, amelynek a jelzálogjoga a házon van, csődbe ment).
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet szerint:

2012-01-30 - 12:25

Kedves Marietta!
Lakásvásárlás esetén saját erő hiányában elfogadható további önerőként a kiegészítő ingatlanfedezet. Arra a kérdésre, hogy ebben az esetben megfelel-e a plusz ingatlan az előírt követelményeknek, a további részletek ismeretében tudunk válaszolni. Kérjük, töltse ki online nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén.

Ivett szerint:

2012-01-27 - 20:10

Üdvözlöm.
Olyan kérdésem lenne, hogy jó barátom által lehetőségem lenne egy olyan ingatlan megvételére, ami jóval olcsóbb a piaci árnál. Pld: ha az ingatlan vételára 2-2,5 millió forint, de az ingatlan szabad piacon 5-5,5 milliót ér. Arra lennék kíváncsi (mivel sajnos most nem vagyok olyan anyagi helyzetben), hogy ilyen esetben a bank megfinanszírozza a teljes vételárat? Vagy ebben az esetben is csak az adás-vételin szereplő összeg 75%-át? Várom mielőbbi válaszát. Előre is köszönöm. További szép napot. Ivett.

Hitelnet szerint:

2012-01-27 - 20:19

Kedves Ivett!
Az ingatlanszakértő a lakások értékbecslésekor alapvetően az adásvételi szerződésben szereplő vételárból indul ki. Ám ha a lakás valós piaci értéke nagyobb az adásvételi szerződésben megjelölt árnál, akkor annak megfelelően értékeli az ingatlant.
A hitelintézetek a lakásvásárlási hitelek maximális összegének meghatározásakor az értékbecslő által megállapított értéket veszik alapul. Ilyen esetben tehát lehetőség nyílhat a teljes vételár hitelből történő finanszírozására. Azonban a lakásvásárlási kölcsön összege egyik esetben sem haladhatja meg a vételárat.
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a lehetőségekről.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések