Kaphatok lakáshitelt ha szerepelek a BAR listán passzív státuszban?

A hitelügyintézés során egyre több olyan ügyféllel lehet találkozni, aki korábbi hitelmulasztás miatt jelenleg BAR listán szerepel. Jogosan hangzik el a kérdés: „Passzív BAR lista esetén kaphatok-e lakáshitelt?”

Ha az Ön státusza valóban passzív, tehát visszafizetésre került már a korábbi kölcsön, akkor nincs akadálya a hazai pénzintézeteknél történő hitelfelvételnek sem, amennyiben a visszafizetés óta már eltelt legalább meghatározott idő.

A jóváhagyható lakáshitel összeget befolyásolja az Ön jövedelmi helyzete. Amennyiben a bank hitelbírálatát követően Ön jövedelem alapon jogosult hitelfelvételre, akkor az ingatlan likvidációs értékének meghatározott összegig történő finanszírozására van lehetőség, attól függően, hogy Ön milyen finanszírozást választ.

A hitel maximális futamideje 35 év lehet, annak figyelembe vétele mellett, hogy a hitel lejáratakor az Ön életkora nem haladja meg a 70. életévet.

A felmerülő költségek tekintetében nincs különbség BAR listás és BAR listán nem szereplő személyek között. A hitelfelvétel járulékos költségei a hiteligénylési díj, mely tartalmazza az értékbecslés díját, a közjegyzői okirat díja, a szerződéskötési díj, a földhivatali eljárási díjak, valamint a tulajdoni lap és esetleges térképmásolat díja merül fel, de amennyiben 2010. február 28-ig Ön benyújtja lakáshitel kérelmét adott pénzintézethez, nem kerül felszámításra sem a hiteligénylési, sem a szerződéskötési díj. Ezzel a kedvezménnyel 5 millió Ft összegű hitel esetén több, mint 100 ezer forintot megtakaríthat.

E hitelkonstrukció aktuális havi törlesztő részletéről érdeklődjön a Hitelnet irodáiban, ahol teljes körű szolgáltatással várjuk Önt. Honlapunkon keresztül kérhet személyre szóló ajánlatot is díjmentesen, minden kötelezettség nélkül, melyet hitelezési Szakértőink 1 munkanap alatt elkészítenek az Ön lehetőségeihez mérten.

Amennyiben az irodánk által kínált ajánlat elnyeri az Ön tetszését, Kollégáink még az adásvételi szerződés megkötése előtt felmérik az Ön hitelképességét és elvégzik a hitelügylet előzetes minősítését.

Lakáshitellel kapcsolatban felmerült egyéb kérdéssel is keresheti a Hitelnet irodáit személyesen, telefonon vagy e-mailben.


Utolsó módosítás: 2014. július 30. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Judit szerint:

2018-10-13 - 14:46

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Passzív bárlistán vagyok, öt év lejárta 2019.09.19. A tartozást kiegyenlítettem, azóta sincs semmilyen tartozásom.
Kaphatok lakáshitelt? Magyar vagy külföldi banknál? Mik a feltételek?
Köszönettel: Judit

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-13 - 14:58

Kedves Judit!
Legalább 6 hónapja passzív KHR esetén már van lehetőség lakáshitel igénylésére bankpartnereink egyikénél. A hitelképesség szempontjából meghatározó, hogy a korábbi kölcsön – ami miatt Ön passzív bárlistán szerepel – milyen típusú és mekkora összegű volt, valamint mennyi idő után került kiegyenlítésre. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Zoltán szerint:

2016-07-04 - 15:08

Passzív státuszom augusztusban lesz 6 hónapja. Mikor lehet tudni, hogy kaphatok-e hitelt? Minimálbért kapok. Most jön a harmadik baba. 8.800.000 Ft-ért találtam házat Dunaszentgyörgyön.
Lehetséges hitel felvétele? Önerő a szocpol lenne.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-04 - 15:12

Kedves Zoltán!
Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával, ahol Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után meg tudják mondani Önöknek, hogy 6 havi passzív KHR esetén mekkora összegű lakáshitel felvételére lehetnek jogosultak. Minimálbéres jövedelem esetén azonban valószínűleg adóstárs bevonására lesz szükség, ha a CSOK összegén felül nem rendelkeznek önerővel.

László szerint:

2015-12-14 - 13:29

A kérésem a következő lenne. Együtt élek a barátnőmmel, nem vagyunk semmilyen élettársi kapcsolatban sem, és szeretnénk venni egy házat, amihez én adnám az ingatlanfedezetet, mint önerőt és a Barátnőm venné fel a hitelt. Ez lehetséges-e vagy nem? A másik, én bar listán szerepelek, mint passzív, mert tartozásom már nincs, de mondom én csak fedezetet adnék önerőnek, a hitelt a barátnőm venné fel.
Köszönöm előre is a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-14 - 14:20

Kedves László!
Bankpartnereink egyikénél passzív BAR lista esetén is van lehetőség hitelfelvételre, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll. Amennyiben e feltétel teljesül, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakáshiteleket.

Kati szerint:

2015-07-22 - 23:59

T. Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, ha januárban jár le a passzív Bár lista van-e lehetőség lakásvásárláshoz hitelfelvételre, mivel volt egy áruvásárlási hitele, amit külföldi tartózkodás miatt késve fizetett ki. Majdnem 300.00 Ft az igazolt jövetelme. 1,5 éve dolgozik ezen a munkahelyen. Van egy három éves kislány, akire szeretnék a CSOK-ot igénybe venni.
Kérem válaszoljon, hogy van-e lehetőség, ha igen, milyen feltételekkel? 2 ingatlanfedezet is van.
Köszönöm előre is válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-23 - 00:22

Kedves Kati!
Egyik bankpartnerünknél passzív BAR státusz esetén is van lehetőség hitelfelvételre abban az esetben, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll.
Személyre szóló hitelajánlatunkhoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és Szakértőink az alapján ismertetni fogják a lehetőségeket.

Miklós szerint:

2015-06-20 - 15:03

Feleségemmel lakást szeretnénk vásárolni, mivel eddig a szülőkkel élünk. És azt szeretném megtudni, hogy Ő igényelné a hitelt (bére nettó 120 ezer), hogy rajtam kívül lehet-e más adóstárs? Mivel én aktív BAR listás vagyok, és úgy tudom, hogy házastársat vagy az élettársat kötelező bevonni (bérem nettó 150 ezer). Aktívként meg bizonyára nem vehet fel ő sem hitelt! Kb. 7 millióra lenne szükségünk.
Illetve mennyi az esélye szintén a hitelfelvétel, ha már passzív BAR listás leszek (kb. szeptember elején tudom rendezni az adósságom)
Köszönöm előre is a válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-20 - 15:22

Kedves Miklós!
A házastársat mindenképpen be kell vonni a hitelügyletbe, a házastárs nem helyettesíthető másik adóstárssal, s mivel Ön aktív BAR listás, ezért jelenleg sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.
Passzív BAR lista esetén egy Bankpartnerünknél lehetséges a hitelfelvétel, de csak akkor, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll.

Ágnes szerint:

2015-06-08 - 08:36

Tisztelt Cím!
A kérdésem a következő lenne: Passzív BAR listán szereplő magánszemély kaphat-e hitelt lakásvásárlás céljára? Korábbi, jelenleg is meglévő lakáslízing miatt kerültem fel a BAR listára, született megállapodás a bankkal, amit azóta rendszeresen, időben teljesítek, de a megállapodás 6 hónapja született meg, még nem telt el az egy év.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Ágnes

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-10 - 11:43

Kedves Ágnes!
Legalább 6 hónapja passzív BAR státusz esetén bankpartnereink egyiknél igényelhető lakáshitel, de ha még mindig aktív státuszban van, akkor sajnos nem. Személyre szóló hitelajánlatunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérheti.

János szerint:

2015-02-23 - 22:57

A kérdésem az lenne, hogyha valaki passzív báros, akkor lakáshitelt tud-e felvenni? Amelyik házat meg szeretném vásárolni, arra lehet-e jelzálogot felvenni?
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-24 - 08:33

Kedves János!
Lakáshitel felvételére passzív BAR lista esetén csak egyetlen pénzintézetnél van lehetőség. De ott is csak akkor, ha a passzív BAR státusz legalább 6 hónapja fennáll. Amennyiben ez a feltétel teljesül, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

ANETT szerint:

2016-01-09 - 10:44

T. Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, meg nem fizetett tartozás miatt – 150 ezer Ft-ról van szó – passzív Bar listás lettem még 2012.03.29 én. A pénzintézet elmondása szerint 5 évig szerepelek a listán. 5 év lejárta után törlődik a passzív Bar lista?
Köszönöm előre is a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-09 - 14:54

Kedves Anett!
A veszteséggel (vagy megegyezéssel) lezárt mulasztások a lezárástól számított 5 évig láthatók a rendszerben.

László szerint:

2015-01-30 - 17:56

Tudnék-e hitelt felvenni? BAR-os voltam, már hat hónapja visszafizettem a dolgot! Lakást szeretnénk párommal venni. Tudnék-e vagy sem?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-30 - 22:41

Kedves László!
Bankpartnereink egyike legalább 6 hónapja passzív BAR lista esetén már nyújt lakáshitelt. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják erről a hitellehetőségről!

Judit szerint:

2014-10-25 - 14:05

Tisztelt 'hitelnet'!
A férjemmel házat szeretnénk venni felesben, de én passzív BAR listán vagyok. Ő fizetésileg és banki szempontok szerint is rendben van. Elválni nem akarunk, de így nem tudunk semerre lépni, ami elég kétségbeejtő!
Mit tudnak tanácsolni?
Melyik banknál kaphatunk hitelt?
Nagyon köszönöm előre is!
Judit

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-25 - 14:06

Kedves Judit!
Passzív BAR lista esetén csak akkor van lehetőség lakáshitel felvételére, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll. Ez esetben bankpartnereink egyike nyújt hitelt. Díjmentes hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Judit szerint:

2014-10-26 - 14:11

Köszönöm a választ, sajnos, nekem fél év túl sok idő…
Ha egyéni elbírálást kérek – valahol – számít az, hogy személyi kölcsön tartozásról volt szó és nem jelzálogról?

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-27 - 12:50

Kedves Judit!
Sajnos nem tudunk ilyen esetben kérhető egyéni elbírálási lehetőségről.

Tünde szerint:

2014-09-15 - 12:36

Házat szeretnék venni passzív barosként. A megvásárolandó ingatlan lehet fedezet? Ugyanennyi a minimum, amit igényelhetek?

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-15 - 12:54

Kedves Tünde!
Egy olyan bankpartnerünk van, amely passzív BAR listásként is lehetővé teszi lakáshitel felvételét. Feltétel azonban, hogy legalább 6 hónapja fennálljon a passzív státusz. A megvásárolandó ingatlan lehet fedezet, de ehhez önerő is szükséges. Az, hogy pontosan mennyi, függ magától a vásárolandó ingatlantól, területi elhelyezkedésétől és az Ön jövedelmi helyzetétől.

Hajnalka szerint:

2013-11-22 - 12:30

Tisztelt ügyintéző!
Én aktív bárlistán vagyok. Szeretnék lakást venni, de a magyar bankok elutasítanak. Havi 160.000 Ft érkezik a számlámra.
Kérem tájékoztatni a lehetőségeimről.
Előre is köszönöm.
Hajnalka

Hitelnet.hu szerint:

2013-11-22 - 13:12

Kedves Hajnalka!
Aktív BAR listásként sajnos nem tudunk Önnek megfelelő lakáshitelt ajánlani, mivel ilyen esetben egyik pénzintézet sem nyújt kölcsönt.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések