Így kaphat lakáshitelt aki BAR listás!

Jóllehet a CSOK-ra való jogosultságot a negatív tartalmú KHR lista nem zárja ki sem új, sem használt lakásra igényelt CSOK esetén, hitelfelvétel során azonban a bankok vizsgálják az igénylők KHR státuszát és negatív információ esetén a hitelkérelmet elutasítják. Hogyan juthat lakáshitelhez az, aki egy korábbi mulasztás vagy múltbeli kezességvállalás miatt BAR listán szerepel?

Negatív tartalmú KHR

Negatív tartalommal azon hitelfelvevők adatait rögzítik a rendszerben, akik törlesztési kötelezettségeiknek a mindenkori minimálbér értékét meghaladóan, folyamatosan több mint 90 napon keresztül nem tettek eleget. A rendszer szintén negatív eseményként tartja nyilván a bankkártyával való visszaélést, valamint a pénzügyi intézménnyel történő szerződéskötés során valótlan adatot közlését vagy hamis dokumentum benyújtását.

A Központi Hitelinformációs Rendszer megkülönbözteti az élő és lezárt mulasztásokat. Előbbi esetén az ügyfél aktív, utóbbi esetben passzív státuszban szerepel.

Lakáshitel BAR listával?

A bankok a hitelbírálat során nem tesznek különbséget az alapján, hogy az adós, adóstárs önhibáján kívül – például egy jóhiszemű kezességvállalás miatt – vagy egyéb okból került BAR listára. Így a legtöbb hitelintézetnél a negatív tartalmú KHR kizárja lakáshitel felvételének lehetőségét.

Hogyan igényelhető lakáshitel BAR lista esetén?

A bankok hitelezési gyakorlata alapján negatív BAR lista esetén, kétféle módon juthatunk lakáshitelhez:

Bankpartnereink egyikénél van lehetőség lakáshitel igénylésére akkor, ha KHR státuszunk passzív, s a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett.

Másik megoldás az lehet, ha a célingatlanban ugyan tulajdonjogot szerzünk, tehát mi leszünk a lakástulajdonosok, de nem mi töltjük be az adós, adóstárs szerepét, csupán zálogkötelezettként veszünk részt a hitelügyletben. A pénzintézetek egyikénél ugyanis nem kizáró ok, ha a zálogkötelezett szerepel a KHR rendszerben. A zálogkötelezett jövedelmével nem felel a hitel visszafizetéséért, ő az ingatlanfedezetet biztosítja.

A házastársat adóstársként kötelező bevonni, tehát ha a házaspár egyik tagja BAR listás, akkor sajnos a másik fél sem töltheti be az adós szerepét. Ilyen esetben megoldást esetleg a szülők adós-adóstárként való bevonása jelenthet. A későbbiekben – ha a negatív tartalmú információ törlésre került a KHR rendszerből – lehetőség nyílhat az ingatlantulajdonosok adósként történő bevonására, valamint – ha a leendő adósok jövedelmi helyzete lehetővé teszi – a korábbi adósok hitelügyletből való kilépésére. Így elkerülhető, hogy a szülők egy életre elkötelezzék magukat gyermekük lakásvásárlása miatt.

KHR lista lekérdezése

Ha nem tudjuk biztosan, hogy egy korábbi mulasztás miatt adataink szerepelnek-e még a Központi Hitelinformációs Rendszerben, akkor ennek a hitelintézeteknél ingyenes, úgynevezett Ügyféltudakozvány lekérésével nézhetünk utána.


Utolsó módosítás: 2016. június 16. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

G-né szerint:

2020-06-23 - 14:06

Cetelem Hitelkártya, amit már 8 éve küldtek postai úton, áruvásárlási kölcsön kapcsán nem aktiváltam soha. Hogy lehet a KHR-ből töröltetni? Mert emiatt nem tudok lakáshitelt felvenni. Nincs tartozásom évek óta!

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-25 - 10:57

Kedves Asszonyom!
A hitelkártya megszüntetésének ügyében a Cetelemmel kellene felvennie a kapcsolatot. Amennyiben ezt sikerült rendezni, Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelekről. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Rozália szerint:

2020-02-20 - 21:29

Jo napot! Parom 2 hete lett passziv baros, erdeklodni szeretnénk hogy van e lehetőség lakashitelre?

Hitelnet szerint:

2020-03-21 - 20:27

Kedves Rozália,
Abban az esetben, ha az elmaradás saját erőből került rendezésre, és nem a bankkal megegyezéssel, akkor létezik olyan Bankpartnerünk aki tudja fogadni a lakáshitel igénylést. Kollégáink teljeskörű, díjmentes Hitelügyintézést vállalnak! Válassza ki lakóhelyézhez a legközelebbi Irodánkat és kérje Szakértőnk visszahívását!

Ivók János szerint:

2019-10-17 - 08:54

Örülök a lehetőségnek.

Zsanett szerint:

2019-09-05 - 13:08

Jó napot!
Olyan kérdésem lenne, a párom már egy éve tisztázta a tartozását, de a khr listán még fenn van elvileg.
Van így lehetőség hitelfelvételre, lakásvásárlásra?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-06 - 08:05

Kedves Zsanett!
Fenti esetben is megoldható lehet a lakásvásárlási hitel. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Zoli szerint:

2019-08-27 - 22:50

Szeretném megkérdezni, hogy lakáshitel törlesztő részlet elmaradásom volt, 2 havi kb. 150.000 Ft, és emiatt kerültem a Bár listára, most már rendeztem az elmaradást.
Akkor mennyi idő, mire törölnek a Bár listáról?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-28 - 08:14

Kedves Zoli!
Információink szerint 1 év, de pontos tájékoztatást az érintett hitelintézet tud Önnek adni.

Vivien szerint:

2019-08-06 - 09:44

Ez szép, de még mindig nem tudom, hogy passzív BAR listával melyik bankhoz forduljak csok hitel miatt.
Választ előre köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 12:30

Kedves Vivien!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Margit szerint:

2019-07-16 - 13:21

Tisztelt Hitelnet!
Nem értem, ha valaki kifizeti az adósságát egy pénzintézet felé, miért kell bárlistán maradnia. Hiszen rendezte tartozását. Ez a passzív egy éves díszelgés egy felesleges döntés, felesleges adminisztrációs intézkedés. Mintha bölcsődében élnénk felnőttként a 21. században. Igen tudom, meg van rá az ilyen-olyan magyarázat, ami nem nagyon meggyőző.
Üdvözlettel.
Margit

Szilvia szerint:

2019-06-12 - 11:49

Jó napot kívánok!
Tavaly kifizettem a fennálló providentes tartozásomat az intrum behajtónak. Április 30-án történt a teljesítés. De még mindig szerepel passzív státuszként a KHR listán.
Illetve engedményezésssel az OTP faktoringnak is befizettem a tartozásoma,t ott engedménnyel törlesztettem. Június 16-án történt a teljesítés. Tudom, így 5 évig fenn maradok a passzív listán. Viszont nincs rá mód, kérelem. Méltányossági kérelem, amivel megoldható, hogy méltányosságból engedjék el további 4 évet, vagyis töröljenek a rendszerből? 30 évesek vagyunk férjemmel, van egy kislányunk, szeretnék közös házat, ahol el tudnánk kezdeni az életünket.
Köszönöm szépen a segítséget.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-12 - 12:58

Kedves Szilvia!
Ilyen méltányossági lehetőségről sajnos nincs információnk.

Klaudia szerint:

2019-02-25 - 09:45

Jò napot!
Szeretnék érdeklődni. Én aktív BAR listán vagyok sajnos. Lehetséges a lakáshitel? Már 2 éve van legalább a hitelem provident.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-12 - 13:16

Kedves Klaudia!
Aktív BAR lista esetén bankpartnereinknél nincs lehetőség lakáshitel felvételére.

Rozália szerint:

2019-02-21 - 19:16

T. Hitelnet!
Írja, hogy BAR listán szereplők kétféleképpen juthatnak lakáshitelhez. Írja továbbá, hogy bankpartnereik egyikénél passzív BAR esetén – amely a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett – kapható lakáshitel.
Kérem, hogy írja meg melyik ez a bank, mert szeretném felvenni velük a kapcsolatot.
Köszönettel:
Rozália

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-22 - 09:50

Kedves Rozália!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Angéla szerint:

2019-02-05 - 17:08

Jó napot!
Passzív báron vagyok, mert a tőkét kifizettem a banknak, a kamatot visszont kérelemmel elengedte a bank. 2020 08. hónapban fog letelni az 5 év. 3 kiskorú gyerekre szeretnénk felvenni a csokot, a 10-15+3 milliót, épitkeznénk. Páromnak semmi hitele, tartozása, hitelkártya nincsen.
Hogy tudnák ezt megoldani vagy melyik bankhoz fordulhatnánk?
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel.
Angéla

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-11 - 11:44

Kedves Angéla!
Ez esetben bankpartnereink egyikénél nyílhat lehetőség a hitelfelvételre. Támogatott lakáshitel lévén legalább 1 év passzív státusz szükséges.
További, személyre szóló díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Rozália szerint:

2019-01-26 - 19:19

Tisztelt Cím!
A fiam passzív BAR listán szerepel 700 ezer Ft CHF elszámolasú személyi kölcsöne miatt.
Kérem szíveskedjenek tájékoztatni arról, hogy 2 éve passzív BAR listán lévő, munkaviszonnyal, jövedelemmel és önerővel rendelkező személynek lakásvásárlasi célra melyik bank nyújt kölcsönt?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-28 - 10:59

Kedves Rozália!
Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket!

V-né szerint:

2019-01-08 - 14:17

Üdvözlöm.
Olyan kérdésem lenne, hogy férjemmel mindketten bárlistán szereplünk. Most rendezzük kifizetni egybe a tartozásunkat. Ha ez megtörtént, 6 hónap elteltével igényelhetnénk a csok-ot?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-09 - 08:17

Kedves Asszonyom!
A CSOK jogosultságot nem zárja ki a negatív tartalmú BAR lista. CSOK-ra így is jogosultak lehetnek, ha kölcsönt nem kívánnak felvenni.

Zsuzsa szerint:

2018-12-12 - 12:41

Fiam és felesége szeretne egy használt ingatlant vásárolni Nyergesújfalun. Esztergomban a fiam nevén van egy fél rész családi ház, mely 260 m2, de sajnos jelzáloggal terhelt, amiből 1M Ft deviza alapú és kb. még 1,5- 2M forint alapú. A deviza alapút most sikerülne kedvezményesen az OTP Faktoringnál visszafizetni és a házat szeretnénk eladni, már meg is van hirdetve 29,5M forintért. A megvásárolni kívánt ingatlan 8M Ft, melyre 20 százalék önerőt tudnánk biztosítani. Fiamék keresete sajnos nem átlag feletti, mindketten több éve azonos munkahelyen dolgoznak, tisztán a kettőjüké kb. 350- 400 ezer, de a feleség nevén még pár százezer személyi kölcsön törlesztés van. Nagyon sürgős lenne egy olyan bank kínálatát megismernünk, amely így is hitelezne és a meglévő ingatlan eladása után a teljes kölcsönt visszafizetnénk. Az Önök közreműködését mindenképp igénybe vennénk, ha kell a tatai központjukba személyesen is el tudnánk menni.
Nagyon bízom valamilyen számunkra pozitív megoldási javaslatukba! Mielőbbi válaszukat várom!
Tisztelettel.

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-12 - 15:07

Kedves Zsuzsa!
BAR lista esetén Bankpartnereink egyikénél nyílhat lehetőség lakáshitel felvételére, de csak abban az esetben, ha a korábbi mulasztás már visszafizetésre került és a visszafizetés óta eltelt legalább 6 hónap. Az aktív BAR lista sajnos kizáró ok minden pénzintézetnél.

Andrea szerint:

2018-11-26 - 12:10

Szeretném megtudni, hogy van-e esélyem hitelt felvenni használt lakás vásárlásra? Passzív Khr-es vagyok. Februárban megy le az 1 évem. Már 2 éve dolgozom rendesen.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-26 - 12:55

Kedves Andrea!
Legalább 6 havi passzív KHR esetén is van már lehetőség lakáshitel felvételére némely bankpartnerünknél. Ha 1 év után törlésre kerül a negatív információ, minden hitelintézhetnél újra hitelképes lehet. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Miklós szerint:

2018-11-19 - 17:59

Saját cégemnek ügyvezetője vagyok. Passzív bárlistás. Jövő évben akarok Csok+10 millió hitelt. Januárban lesz meg a lezárt évem.
A kérdésem az, hogy van-e lehetőségem rá?
Előre is köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-21 - 09:18

Kedves Miklós!
A KHR listát a CSOK miatt nem, csak a hitelfelvétel miatt vizsgálják a bankok. Az aktív és passzív KHR státusz minden hitelintézetnél kizáró okot jelent, kivéve bankpartnereink egyikét, ahol legalább 12 havi passzív KHR státusz esetén már lehetőség nyílhat a hitelfelvételre. Ha 12 hónap után törlésre kerülnek adatai a rendszerből, akkor minden banknál működhet a hitelfelvétel. Ha nem, akkor egy bank jöhet szóba, amelyik vizsgálja azt is, hogy milyen típusú és mekkora összegű hitel miatt került a negatív adatbázisba és mennyi idő után került lezárásra az ügylet. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Margit szerint:

2018-11-04 - 09:27

Lakásvásárlási hitelt szeretnék felvenni. Nem vagyok fenn a BAR listán. Viszont a férjem passzív KHR-es.
Kérdésem, melyik bank ad hitelt ilyen esetben? Vagy milyen lehetőség van más megoldásra?

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-06 - 10:48

Kedves Margit!
Amennyiben férje passzív KHR státusza legalább 6 hónapja fennáll, úgy bankpartnereink egyikénél megoldható lehet a hitelfelvétel. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Zsolt szerint:

2018-11-03 - 12:59

2016-ban kifizettem a hitelem, de szerepelek a KHR-ben. Holnap kaphatok lakáshitelt? Rendeződött az anyagi helyzetem, jó a fizetésem.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-06 - 09:57

Kedves Zsolt!
Legalább 6 havi passzív KHR esetén már megoldható lehet lakásvásárlási hitel felvétele bankpartnereink egyikénél. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Gyula szerint:

2018-08-15 - 11:50

Üdv.
Szeretném megtudni melyik bank ad lakáshitelt passzív BAR esetén?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-15 - 14:48

Kedves Gyula!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további információk ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről. Feltétel a legalább 6 havi passzív státusz. A pozitív hitelbírálat nem automatikus, meghatározó, hogy mekkora összegű és milyen típusú kölcsön miatt került korábban a negatív adatbázisba.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések