Igényelhető lakáshitel piaci ár alatti ingatlanra önerő nélkül?

Tisztelt Hitelnet!

Használt lakást szeretnénk vásárolni. Sajnos önerővel nem rendelkezünk. Tudom, a bankok 20-25 százalék önerőt kérnek egy lakás vásárlásánál. Hallottam olyan lehetőségről, ha piaci ár alatt lenne az ingatlan, akkor lehetne önerő nélkül hitelt igényelni. Erről szeretnék érdeklődni, hogy van-e erre lehetőség?

MBVK oldalán árverezés alatti ingatlanra is gondoltunk, mivel ott piaci árak alatt lehetne ingatlant vásárolni. Van olyan bank, akinél lehetne erről érdeklődni? Hitelt lehetne árverés alatti ingatlanra felvenni?

Bármilyen megoldás érdekelne, párom és az én havi jövedelmem: 330 ezer Ft.

Köszönöm a választ előre is.
Tisztelettel.
Edina

Kedves Edina!

Mivel lakásvásárláshoz minden esetben szükség van önerőre, ezért önerő nélkül valóban csak akkor juthatnának használt lakáshoz, ha a piaci ár alatt tudnának lakást vásárolni vagy készpénz befizetése helyett lenne lehetőségük – bárki tulajdonában lévő – plusz ingatlanfedezet bevonására. A vonatkozó jogszabály által megengedett maximális finanszírozás 80%, ami minimum 20% saját erőt követel, de a banki finanszírozás mértéke általában ez alatt marad. Sok esetben még 20-25% önerő sem elég. A finanszírozás mértékét befolyásolja a vásárolandó ingatlan területi elhelyezkedése, valamint az igénylők igazolható nettó keresete és rendszeres havi kiadásaik összege.

Ahhoz, hogy Önök önerő és plusz fedezet nélkül tudjanak lakást vásárolni, jóval a tényleges értéke alatt kínált ingatlant kellene találniuk. Ha kinéztek már egy ilyen ingatlant, akkor megadva a kalkulációhoz szükséges adatokat, Szakértőink ki tudják számolni, hogy adott jövedelmek mellett milyen lehetőség nyílik a pénzintézeti finanszírozásra.

Árverés alatt álló ingatlan vételárának kifizetéséhez is igényelhető lakásvásárlási hitel, mely ugyanolyan kondíciókkal érhető el, mintha nem végrehajtás alatt lévő lakást vásárolnának. Ezek törlesztő részletének megismeréséhez a honlapunkon található Hitelkalkulátor nyújt segítséget.

Első körben azt javasoljuk, hogy keressenek egy igényeiknek megfelelő lakást, majd az ingatlan tényleges értékének, vételárának, területi elhelyezkedésének, állapotának ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban tájékoztatják Önöket az elérhető lakáshitelekről. Amennyiben sor kerül az adásvételre, díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Zoltán szerint:

2015-02-13 - 11:07

Tisztelt Hitelnet Szakértők!
Havi 250 000 Ft-os nettó havi jövedelemmel rendelkezem. Egy önkormányzati tulajdonú használt lakást szeretnék vásárolni. Egyösszegű fizetés esetén az önkormányzattól a piaci ár 60%-án lehet megvenni a lakást. Idén decemberben fog lejárni egy 4 éves lakás-takarékpénztári megtakarításom.
Érdeklődöm, hogy ezekkel a feltételekkel milyen hitelfelvételi lehetőségeim vannak, önerő és kamatozás szempontjából.
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-13 - 13:57

Kedves Zoltán!
Személyre szóló hitelajánlatot Szakértőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után – a további részletek ismeretében – tudnak Önnek készíteni. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Gábor szerint:

2014-08-14 - 23:26

Üdvözlöm!
Megvásárolnék 4M forintért egy panellakást magánszemélytől. A lakás ára a piaci ár alatt van.
Meg tudnám-e vásárolni úgy az ingatlant, hogy a hitelkérelemnél olyan adásvételi szerződést nyújtanék be, amelyen vételárként 6M forint szerepelne? Így elvileg lenne 25% önerőm. A tulajdonosnak nem kell adóznia és Ő is partner lenne ebben. Lényegében a bankhitel fedezné a vételárat, persze ha megkapnám.
Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-17 - 13:00

Kedves Gábor!
4 millió forintos lakáshitel igényével kérjük forduljon Szakértőinkhez, akik utánanéznek a lehetőségeknek és tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról. Szakértőinkkel online is felveheti a kapcsolatot, ha kitölteni ajánlatkérő nyomtatványunkat!

T Varga szerint:

2014-08-05 - 12:44

Tisztelt Hitelnet!
Külföldön élek és dolgozom. Jövedelmem meghaladja a 250 ezer forintot. Ebben az esetben sem lehet önerő nélkül lakáshitelt igényelni használt házra?
Üdvözlettel,
T Varga

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-05 - 15:49

Kedves T Varga!
Egy bizonyos, jogszabály által meghatározott finanszírozási arány fölé (80%) magas igazolt jövedelem esetén sem mehet a lakásvásárlásra felvehető hitel összege, ezért önerő nélkül sajnos nem lehetséges a lakásvásárlás, kivéve, ha van lehetőség kiegészítő ingatlanfedezet bevonására. Ha ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések