Igényelhető állami támogatás szigetelésre, tetőfelújításra, ha a ház értéke meghaladja a 40M Ft-ot?

Tisztelt Cím!

2012. év áprilisában vásároltunk Budapesten 40 millió Ft feletti családi házat. A telek 720 m2, az adásvételi szerződésben nincs külön bontva a telek ára és a lakóépület ára. Ha utólag értékbecslést készítenénk és megbontva állapítanák meg az értéket, akkor az elfogadható lenne-e?

10.000.000.-Ft hitelt vettünk fel a ház vásárlására a K&H Banknál, amely forint alapú. 720 m2 a telek. A ház 3,5 szobás. Felújításra szorul, a tető sajnos beázik és a szigetelése is nagyon fontos lenne. 3 gyermekünk van. Szocpolt korábban nem tudtunk igénybe venni, mert mindig használt lakást vásároltunk. A tetőteret szeretnénk beépíteni, de az építési szabályok (Zugló) nem engedik meg, hogy ott szobaszámot bővítsünk. Így ha a tetőt kicseréljük és a tetőteret beépítjük, akkor a belmagasság miatt szobának nem minősül a jogszabályok szerint, annak ellenére, hogy szobának használnánk.

Hogyan, milyen munkákra tudnánk igénybe venni állami támogatást a régi kb. az 1960-as évben épült ingatlanra, amelynek korszerűsítése nagyon indokolt.

Várom a kedvező válaszát.
Üdvözlettel: Katalin

Kedves Katalin!

Lakáskorszerűsítési célra (szigetelés, tetőcsere) a Családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) nem lesz igényelhető. A támogatást meglévő ház esetén bővítéshez lehet majd igényelni július 1. után. Bővítésnek minősül, ha vízszintesen növelik az alapterületet legalább egy szobával (hozzáépítenek) vagy beépítik a tetőteret. Amennyiben ez utóbbi lakáscélt a területileg illetékes építési hatóság nem engedélyezi, akkor véleményünk szerint csak vízszintes irányú bővítés esetén lehetnének jogosultak a kedvezményre. A CSOK bővítés esetén előírt igénylési feltételeit IDE kattintva ismerheti meg.

A korszerűsítéshez, felújításhoz tehát gyermekek után járó, egy összegű, vissza nem térítendő állami támogatást sajnos nem tudnak igénybe venni. Korszerűsítéshez azonban igényelhető államilag támogatott lakáshitel. Ezt akkor tudják igénybe venni, ha a vásárláshoz nem támogatott, hanem piaci kamatozású lakáshitelt vettek fel. A 40 millió Ft értékű ház – a korábban felvett 10M Ft-os hitel mellett – további terhelést is elbír, ha annak havi törlesztését az Önök jövedelmi helyzete is lehetővé teszi.

A havi törlesztő részlet megfizetéséhez biztosított kamattámogatás kétféle konstrukcióban vehető igénybe: 20 illetve 5 évig tartó kamattámogatással. Első esetben a nyújtott kölcsön összege maximum 5 millió forint lehet, utóbbi esetben a bővítés hitelintézet által elfogadott, ÁFA összegét tartalmazó költségvetése nem lehet több 15 millió forintnál, a kamattámogatott kölcsön összege pedig nem haladhatja meg a 10 millió forintot. A támogatott korszerűsítési hitelekről bővebben ITT olvashat. Emellett a felújítás piaci kamatozású lakáshitel igénybevételével is történhet. Az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

V-né szerint:

2019-08-12 - 11:43

Tetőfelújításra anyagköltséget térítenek-e és hol kell igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-14 - 12:31

Kedves Asszonyom!
Ha az ingatlan falusi CSOK által preferált településen található, akkor tetőfelújításra meglévő gyermekek után igényelhető a falusi CSOK. Erről bővebb információt ITT talál.

Judit szerint:

2018-04-05 - 11:19

A 2018. évi tetőfelújítási program milyen ingatlanokra vonatkozik?
Amennyiben van egy melléképület, abban egy külön egy szobás apartman, akkor milyen támogatás igényelhető?

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-06 - 06:16

Kedves Judit!
A hitelintézeteknél vissza nem térítendő korszerűsítési támogatás igénylésére nincs lehetőség. Az erre a célra igényelhető államilag támogatott lakáshitelekről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Katalin szerint:

2016-10-02 - 15:10

Tisztelt Cím!
Saját tulajdonú családi ház 1985-ben épült. Szeretném a tetőt felújítani. Az a kérdésem, hogy “az otthon melege” program keretében igényelhetem-e a vissza nem térítendő állami támogatást? Ha igen, milyen feltételei vannak?
Várom válaszát, tisztelettel, Katalin

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-03 - 11:31

Kedves Katalin!
Az Otthon Melege Program ügyintézésében irodánk nem vesz részt, ezért ebben a kérdésben sajnos nem tudunk Önnek segíteni.

Andrea szerint:

2016-04-18 - 08:32

Családi háznál, tetőcserére állami támogatásra van-e lehetőség? Ha igen, mik szükségek hozzá, hogy kell elindítani?

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-18 - 15:27

Kedves Andrea!
Korszerűsítéshez állami kamattámogatású lakáshitel igényelhető. A legkedvezőbb konstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Szilvia szerint:

2016-03-05 - 13:26

Szeretném megkérdezni, hogy használt családi ház szigetelésére lehet-e vissza nem térítendő támogatást kapni. Élettársi viszony egy gyerekkel.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-07 - 14:15

Kedves Szilvia!
Korszerűsítésre a CSOK sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra állami kamattámogatású vagy piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. Az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Alscák Józsefné szerint:

2015-04-22 - 20:56

Igényelhetünk-e állami támogatást? 30 évvel ezelőtt építettük a házunkat és most szeretnénk a tetőt felújítani. Nem akarunk hitelt felvenni, de támogatást igényelnénk, ha kaphatnánk. Lehet-e és hol, hogyan lehet igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-22 - 23:10

Kedves Asszonyom!
Egyösszegű, vissza nem térítendő állami támogatás lakásfelújításra sajnos nem igényelhető.

Palcsák Józsefné szerint:

2015-08-25 - 21:48

30 éve épült családi házunkon a tetőt szeretnénk felújítani, új cserepezést. Kaphatunk-e vissza nem térítendő állami támogatást? Hol és hogyan kell igényelni?
Köszönöm a tájékoztatásukat.

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-26 - 00:45

Kedves Asszonyom!
Tetőfelújításhoz vissza nem térítendő állami támogatás nem vehető igénybe, de tetőcseréhez állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitel egyaránt igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink személyre szabottan fogják tájékoztatni a legkedvezőbb lakáshitelekről!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések