Igényelhetek-e lakáskasszához kapcsolódóan áthidaló hitelt?

6 évvel ezelőtt vettünk fel 36000 CHF hitelt lakásvásárlásra. Már törlesztettünk bele , így most 26000 CHF hitelünk van,amit rendszeresen törlesztünk, bár egyre nehezebben. Mellette kötöttünk 2 lakáskasszát bár sajnos nem egy időben, az egyik (20000.-Ft-os) (a szerződéses összeg ha jól emlékszem itt 3000000.-FT) októberben lesz két éves, a másikat idén februárban kötöttük (10000.-Ft-os) (a szerződéses összeg itt 1600000.-Ft) a két lakáskassza szerződéses összege fedezné, ha sikerülne 180.-Ft-os CHF árfolyamon kifizetnünk a fennálló lakásra felvett hitelünket. Az lenne a kérdésem van e lehetőség most a szerződéses összegek felvételére áthidaló kölcsönként? Ilyen esetben újra fel kell e becsültetni a lakást? Hozzávetőleg lehet e tudni mennyi lenne a törlesztő részletünk? Milyen költségekre kell számítani még ilyen esetben.
Segítségét előre is Köszönöm!

Kérdést feltette: Katalin

Kedves Katalin!

Amennyiben a megtakarítási időszak lejárta előtt szeretne hozzájutni a teljes szerződéses összeghez, ezt megelőlegező hitel igénylésével már a szerződéskötés után 2 évvel megteheti. Hogy milyen további feltételeknek kell megfelelni, mekkora havi törlesztésre számíthat, illetve milyen további költségek merülnek fel, arról a lakás-takarékpénztár tud Önnek pontos tájékoztatást adni.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Marianna szerint:

2012-01-18 - 12:10

Lakáskassza fundamentánál két éve fizetve van. (Havi 20 ezer forint). Két millió áthidaló kölcsönre lenne szükség lakásvásárláshoz.
Milyen futamidőre, milyen kamatokkal lehet kölcsönt felvenni ?
Mennyi az előtakarékosságon felül a havi fizetendő összeg a kölcsönre? (És milyen futamidőre?)
Várom mihamarabb válaszát és köszönöm segítségét,
Marianna.

Hitelnet szerint:

2012-01-18 - 12:13

Kedves Marianna!
Amennyiben Fundamenta áthidaló hitelt szeretne igényelni, akkor a Fundamenta illetékesét kellene megkeresnie. Ez ügyben ugyanis nem tudunk segíteni Önnek.
A Fundamenta tanácsadója tudna Önnek tájékoztatást adni a jelenleg elérhető kamatkondíciókról, valamint a várható törlesztő részlet összegéről.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések