Hogyan tudnék felvenni hitelt nyaraló vásárlására?

Tisztelt Hitelnet!

Szeretnék vásárolni egy nyaralót, melynek az ára 8,5 millió forint, de 8 millióért megkapom. Felvennék kölcsönt, de szükségem lenne 5 millió forintra. Rendelkezem a többi 3 millióval. Havi rendszeres (nyugdíjfolyósító által igazolható) jövedelmem 200.000 Ft. Ebből csak 40.000 Ft költségem van eddig.

Hogyan tudnék felvenni ennyi hitelt, vagy mennyit tudnék felvenni? Plusz ingatlant nem tudok beadni.

Várom válaszukat.
Tisztelettel: Béla

Kedves Béla!

Nyaraló vásárlásához lakáscélú jelzáloghitel igényelhető, melynek fedezete a megvásárolni kívánt nyaraló. Amennyiben a banki hitelbírálat alapján adott esetben felvehető az 5 millió forint, akkor plusz ingatlanfedezet bevonására nincs szükség.

Az, hogy mekkora összegű lakáshitel nyújtható a nyaraló vételárának kifizetéséhez, több tényezőtől is függ. A törvény által meghatározott felső korlát a nyaraló forgalmi értékének 80%-a. Ténylegesen ennél kisebb mértékű a bankok finanszírozási aránya, melyet a nyaraló területi elhelyezkedésétől, állapotától és az Ön jövedelmi helyzetétől tesznek függővé.

A leírtak alapján elvileg elérhető lehet az 5 millió forint. Ahhoz, hogy konkrét számításokat tudjanak Szakértőink végezni, bővebb információra lenne szükség. Ezt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően személyre szabott, díjmentes hitelajánlatból ismerheti meg az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókat. Ajánlatunkból azokat a hiteltermékeket is megismerheti, melyeket pénzügyi partnereink jelenleg díjkedvezménnyel kínálnak. A díjkedvezmény egyrészt jelenthet kamatkedvezményt, másrészt a járulékos költségek (értékbecslés, közjegyzői okiratba foglalás, folyósítási jutalék, jelzálogbejegyzés illetéke) egy részének elengedését.

A nyaraló vásárlásához forint alapú, piaci kamatozású lakáshitel vehető fel, maximum 35 éves futamidővel. A kölcsön futamideje nem haladhatja meg az igénylő 70. életkorát. A várható törlesztő részlet összegéről online hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

Amennyiben valamelyik hitelkonstrukció elnyeri tetszését, akkor a hitelkérelem benyújtása előtt Szakértőink elvégzik az adott ügylet előzetes bírálatát. Így elkerülhető, hogy az adásvételi szerződés megkötése és az esetleges foglaló átadása után utasítsák el hitelkérelmét. Az előminősítéshez szükséges dokumentumokról Tanácsadóink készséggel tájékoztatják.

További kérdés esetén személyesen és telefonon egyaránt fordulhat az országszerte elérhető Hitelnet irodákhoz!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Nikolett szerint:

2019-01-30 - 22:02

Jó napot!
Szeretnék érdeklödni, hogy mi a párommal kinéztünk egy nyaraló tipúsú házat, ami téliesitve van. 35 nm, amit ma megyünk megnézni. 6.400.000 Ft-ért hirdetik. Azt szeretném megkérdezni, hogy ön szerint ezt hogy lehetne kivitelezni, hogy azért ne fizessünk olyan sokat rá, mert gondolkoztunk, hogy személyi kölcsönböl finanszírozzuk, de annak magas a törlesztő részlete és kilátástalan, hogy finanszírozzuk meg, hogy a miénk legyen és ne legyen olyan sok a kiadásunk.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-07 - 11:24

Kedves Nikolett!
Nyaralóként nyilvántartott ingatlan vásárlásához is igényelhető lakáshitel. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! A további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelkonstrukciókról! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.

Belle szerint:

2018-06-02 - 11:02

A férjem és n szeretnénk vásárolni egy nyaralót a Balaton észki partján valahol Balatonfűzfő és Balatonfüred között. Momentán csak elképzelésünk van milyet és kb. mennyiért.
A kérdés a,z hogy ő angol állampolgár és ő vásárolhat-e ingatlant, jelen esetben nyaralót és ha igen, és nem elég a pénzünk, kaphat-e hitelt és mennyit és mi a módja? Vagy mennyit kell letenni ahhoz, hogy hitelt kapjon, az ingatlan árának hány százalékát?
Köszönjük a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-02 - 11:16

Kedves Belle!
A magyarországi hitelfelvétel feltétele, hogy az igénylők rendelkezzenek magyarországi bejelentett lakcímmel. Ha ez teljesíthető, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a nyaralóvásárlás esetén elérhető hitelkonstrukciókat.

Éva szerint:

2016-06-07 - 11:14

Magyar állampolgár vagyok, de Hollandiában élek és egyéni vállalkozóként dolgozom. A férjem holland és jelenleg határozott idejű munkaviszonnyal rendelkezik.
Kérdés, hogy magyarországi nyaraló vásárlásához szóba jöhet-e magyar jelzáloghitel? Mik ennek az általános feltételei? A vételár maximum hány százalékát lehetne a hitellel finanszírozni?

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-07 - 11:49

Kedves Éva!
Magyarországi nyaraló vásárlásához igényelhető Magyarországon jelzáloghitel. Törvényi előírás alapján a nyaraló forgalmi értékének maximum 80%-a nyújtható, de ezt a mértéket csökkenheti az ingatlan területi elhelyezkedése, az igénylők jövedelmi helyzete és az egyes bankos saját finanszírozási aránya. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, melyet online adatlapunk kitöltésével adhat meg.

Éva szerint:

2015-06-12 - 09:56

Tisztelt Ügyintéző!
Szeretnék pontos információt arról, ha belterületi hétvégi házat szeretnék megvásárolni, az ingatlannak milyennek kell lenni? Valóban kiépített fűtésnek kell lennie benne és szigeteltnek kell lennie? De hisz ez egy nyaraló!
Kérem segítsenek pontosan mit néznek a bankok egy nyaralónál.
Előre is nagyon köszönöm!
Éva

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-12 - 10:10

Kedves Éva!
A nyaralóval szemben támasztott pontos követelményekről banki értékbecslő, ingatlanszakértő tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Martina szerint:

2015-01-16 - 23:48

Tisztelt Ügyintező!
A Balatonon családi házat (nyaralót) szeretnénk vásárolni, ezert lenne szükségünk hitelre.
Én személy szerint Németországban élek és dolgozom mar 5 éve, havi 1195.- eurós munkabért kapok, plusz a gyermekem után a járadékokat. A párom német állampolgár.
Magyarországon van bejelentett lakcímem, mobilom van magyar számmal, de előfizetést is tudok kötni. Nem vagyok BAR listán, soha semmilyen hitelem, adósságom nem volt. Nyáron töltöm be a 26. életévemet.
A kérdésem a következő lenne: Mekkora maximális összeget tudnék felvenni a leigazolt jövedelmemmel, kezes bevonása nélkül, ha házat szeretnék venni? (végső esetben édesanyám lenne a kezes).
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Martina

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-19 - 13:14

Kedves Martina!
A nyaraló forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként. Ez az összeg kezes bevonása nélkül is elérhető lehet. Az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő legkedvezőbb hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések