Hogyan működik a lakáshitel igénylés önerő nélkül, kiegészítő ingatlan bevonásával?

Önerő nélkül szeretnék felvenni hitelt! Van egy lakás amit be tudnak számolni a hiányzó 25%-ra! Így az lenne a kérdésem, hogy amit meg akarok vásárolni ingatlant (tegyük fel 10 millió), annak a bank csak a 80%-át utalja át nekem? Tehát 7,5 milliót kapok a banktól és a maradék 2,5 milliót nekem kell előteremtenem vagy megkapom a teljes összeget, azaz 10 milliót a banktól?

Attila
Kérdést feltette: Attila

Kedves Attila!

Ez ilyenkor úgy működik, hogy összeadják a bevonható ingatlanfedezetek forgalmi értékét és ez alapján döntik el, hogy felvehető-e a teljes vételár. Ebben az esetben azonban mindkét ingatlanra bejegyzésre kerül a teljes hitelösszeg. ( A példából kiindulva a 10 millió forint)

A másik lehetőség, hogy a kiegészítő ingatlanra felvesznek egy akkora összegű szabad felhasználású jelzáloghitelt, ami a saját erőt jelentheti a vásárlásánál. Ebben az esetben megosztható az ingatlanok között a 10 milliós jelzálog.

Kollégáink teljes körű, részletes felvilágosítást adnak, ha kitölti ajánlatkérő adatlapunkat.


Utolsó módosítás: 2011. szeptember 16. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Tóth Mariann szerint:

2015-09-15 - 19:01

Jó napot!
Hasonló probléma lenne az enyém is. Sajnos nincs önerőnk és jelzálogra lenne lehetőség, csak sajnos nem vagyok jártas ebben a dologban én. Maximum 6.000.000 Ft értékű használt ingatlant szeretnénk és nem tudom, hogy önerű nélkül kaphatnék-e hitellehetőséget.

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-16 - 13:28

Kedves Mariann!
Megfelelő jövedelem esetén, kizárólag plusz ingatlanfedezet bevonásával lehetséges az önerő nélküli hitelfelvétel. Ha van lehetősége plusz fedezet bevonására, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Nagyné Gabi szerint:

2013-01-09 - 21:11

Tisztelt Címzett!
Évek óta a férjemmel és két gyerekünkkel a nagymamámnál lakunk. A ház 1/2 részben az övé, 1/2 részben anyumé. Szeretnénk anyukám részét megvenni. Önerőnk nincs, a nagyobb gyerek 4 éves, a kisebb 6 hónapos. Mi 31, illetve 32 évesek vagyunk.
Kérdésem, hogy van-e bármilyen lehetőségünk? Akár támogatásra?
Válaszukat megköszönve, tisztelettel: Gabi

Hitelnet szerint:

2013-01-11 - 13:57

Kedves Gabi!
Tulajdonrész kivásárlásához piaci kamatozású lakáshitelt igényelhetnek. A kölcsön fedezete a szóban forgó ház lehet. A hitelfelvételhez azonban a nagymama hozzájárulása is szükséges. Támogatás nem vehető igénybe. A konkrét lehetőségek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Sándor szerint:

2012-01-05 - 17:54

Tiszteletem.
Az lenne a kérdésem, ha szeretnék egy használt ingatlant venni, aminek tegyük fel a kialkudott értéke 10 millió forint, akkor a banktól 75%-fogom megkapni? Azaz 7.5 millió forintot?
Minden esetben így van ez vagy értékbecslője válogatja?
Ha például ezt a házat a bank értékbecslője csak 6 millió forintra értékeli (hiába 10 millió a vételár), akkor csak 4.5 millió forintot kaphatok?
Mennyire drasztikus ez az eltérés? (ha persze ez így van?)

Hitelnet szerint:

2012-01-07 - 16:02

Kedves Sándor!
A vonatkozó jogszabály szerint forinthitel igénylése esetén a finanszírozás maximuma jelenleg a forgalmi érték 80%-a. Ez tehát a maximumot jelenti. A jóváhagyható összeget befolyásolja az egyes bankok saját finanszírozási aránya, valamint az igénylők jövedelmi helyzete. Emiatt a ténylegesen folyósítható összeg lényegesen kevesebb is lehet a forgalmi érték 80%-ánál.
Az értékbecslő általában elfogadja azt az értéket, ami az adásvételi szerződésben áll, hacsak lényegesen eltérés nincsen a vételár és a tényleges piaci érték között.
Az adásvételi szerződés megkötése előtt Hiteltanácsadóink elvégzik a hitelkérelmek előzetes bírálatát, s meg tudják mondani, hogy hozzávetőlegesen mekkora összegű lakáshitel jóváhagyására számíthat az igénylő a lehetőségei alapján. Ha Ön is szeretne személyre szóló lakáshitel ajánlatot kapni, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések