Hitelképesség javításához passzív BAR listás adóstárs bevonható?

Tisztelt Hitelnet!

Családi házat szeretnénk venni 10.000.000 Ft-ért. 184.000 Ft a jövedelmünk, 39.000 Ft kölcsönünk van, amit fizetünk. Ha esetleg még egy adótárs kellene, olyan személyt tudnék bevonni, aki szerepel a KHR listán, bár már a tartozását megfizette, de nem járt még le az egy év. Ő bevonható?
Valamint az 56 éves mostohaapámat tudnám bevonni, de lehet, hogy őt a kora miatt nem lehet. Ebben kérném a segítségüket.

Előre is köszönöm szépen!
Várom megtisztelő válaszukat.
Üdvözlettel.
Kriszti

Kedves Kriszti!

Olyan személyt a hitelintézetek nem tudnak elfogadni hitelképességet javító adóstársként, aki negatív információval szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR). Az aktív BAR lista minden pénzintézetnél kizáró ok, passzív BAR listás személyt egyetlen bankpartnerünk fogad el hitelfelvételnél, de csak abban az esetben, ha a korábbi hitelmulasztás már megszűnt és lezárása óta legalább 6 hónap eltelt. Az, hogy az illető személyt valóban elfogadja-e a bank adóstársként vagy sem, egyéb tényezőktől is függ. Például attól, hogy megfelel-e a jövedelemre és munkaviszonyra, valamint életkorra vonatkozó előírásoknak.

56 éves személy is bevonható adóstársként, ha minden egyéb feltételnek megfelel, de mivel figyelembe kell venni az életkorhatárra vonatkozó előírásokat, ezért ebben az esetben a kölcsönt akkora futamidőre lehet felvenni, hogy a hitel lejáratakor egyik, jövedelmével bevont adóstárs se legyen 70 évnél idősebb. Ez azt jelenti, ha az Ön mostohaapja már betöltötte az 56. életévét, akkor maximum 13 éves futamidőre kaphatnak kölcsönt az ő bevonásával.

Amit még a családi ház vásárlásával kapcsolatban tudniuk kell az, hogy a családi ház 10 milliós vételára nem vehető fel teljes egészében. Törvény mondja ki, hogy a jelzáloghitel összege a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-áig terjedhet, de a bankok valós finanszírozási aránya ennél általában még kisebb. A házvásárláshoz tehát önerő is szükséges, ami nem pótolható adóstárs bevonásával. A lakásvásárlási hitel törlesztő részletére fordítható jövedelmet a meglévő törlesztési kötelezettségük is csökkenti. Az, hogy a lakásvásárláshoz pontosan mennyi önerőre lenne szükség, Szakértőink ki tudják Önöknek számolni online ajánlatkérést követően.


Utolsó módosítás: 2014. szeptember 01. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Csaba szerint:

2017-01-09 - 22:15

Lakást szeretnék vásárolni. Én tiszta vagyok, de a feleségem passzív bár listás és ugye be kell Őt vonni kötelező adóstársként, mivel a házastársam.
Van olyan pénzintézet, amely így elfogad bennünket?

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-10 - 16:08

Kedves Csaba!
Amennyiben felesége passzív KHR státusza legalább 6 hónapja fennáll, megoldható lehet a hitelfelvétel. A hitelképességet azonban az is befolyásolja, hogy hány kölcsönügylet és mekkora összeg miatt került a negatív listára a felesége. Az egyeztetéshez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Nagy Andrea szerint:

2015-10-06 - 21:34

Tisztelt Hitelnet!
Elkerülhetem-e a hitelem felmondását és, hogy BAR listára kerüljek, ha a követelt havi törlesztés (tőke + kamat + árfolyam különbözet) csak egy töredékét, mondjuk 10%-át fizetem be havonta? A KHR rendszerbe az is bekerül, azaz lekérdezhető, ha csak töredéket fizetek?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-07 - 09:15

Kedves Andrea!
Amennyiben a hátraléka 90 napot meghaladóan eléri a mindenkori minimálbér összegét, akkor adatai BAR listára kerülnek. A KHR rendszerben a pozitív és negatív hiteltörténet egyaránt látható.

Hudák Lajos szerint:

2015-08-14 - 13:27

Tisztelt Hitelnet!
Deviza alapú autóhitelem miatt pereskedek a Lombard zrt.-vel, aki szerintem jogtalanul BÁR listára tett, mert nem voltam hajlandó fizetni a havi fix konstrukciómon felül kért összegeket. Azóta a Kúria is döntött, hogy ezeket nem kérhették volna, de a Lombard felmondta a szerződésünk. Most szeretnénk élettársammal és kisfiammal első lakásunk megvásárolni, de aktív BÁR listásként mit tehetek?

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-16 - 13:14

Kedves Lajos!
Aktív BAR lista esetén egyik banknál sem lehetséges a hitelfelvétel, így sajnos nem tudunk Önöknek segíteni a lakásvásárlásban.

Magdolna szerint:

2014-10-07 - 12:54

A közvetlen ismerőseimnek tudtak intézni aktív báros hitelt (tehát nem passzív), és nem tudom, hogy akkor miért hirdetik, hogy tudnak segíteni passzív esetén. Pedig sokaknak az utolsó szalmaszál lenne 1-2 M Ft, hogy helyre jöjjenek és megszűnjön az örökös stressz, hogy mi lesz velük. Vagy ez csak felsőbb szinten működik? Felháborító maga ez a besorolás, az embereket megnyomorítják, mikor viszonylag kisebb összeggel meg tudnák oldani a gondjaikat. És persze nem uzsorával, mert az lenne bőven, pedig az az Államnak sem jó. "normális élet"

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-07 - 13:20

Kedves Magdolna!
Az aktív BAR listás státusz pénzügyi partnereinknél kizáró okot jelent hitelfelvétel során, ezért nem tudunk ilyen esetben segíteni a hitelfelvételben. Egyetlen olyan bankpartnerünk van, ahol van lehetőség jelzáloghitel felvételére passzív BAR lista esetén, de csak akkor, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll.

Edit szerint:

2014-09-17 - 11:52

üdvözlöm!
Bárlistán vagyok, a tőketartozást kifizettem. Most még a büntető kamatot vonják, fizetésem 33%-át. Havi 55.000 Ft.
Tanyát szeretnénk venni 6.000.000 Ft-ért, ingatlanfedezetet tudunk biztosítani a megvásárolandó ingatlanhoz, piaci értéke kb. 6 millió Ft.
Kérdés: Milyen lehetőségeink vannak, ha egyáltalán vannak!
Üdv.
Edit

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-17 - 12:02

Kedves Edit!
Egyik bank sem fogad be hitelkérelmet, ha a hitelfelvevők valamelyikének jövedelmét tiltják. Amíg tehát a fizetés tiltása tart, sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések